پاسخ به:هنر در اسلام
شنبه 2 فروردین 1393 2:33 PM
ایت اله صافي گلپايگاني فرمودند: هنر واقعی باید توسط حوزه های علمیه به مردم عرضه شود.به گزارش دبیر خانه دائمی جشنواره هنر آسمانی آيتاله صافي گلپايگاني در ديدار اعضاي ستاد برگزاري دومين جشنواره هنرهاي آسماني در سخناني برگزاری این جشنواره را کار بسیار ارزنده ای دانست و گفت:
.وی با بيان اينكه از ذوق و قريحه ميتوان در دعوت افراد به تفكر درباره خداوند استفاده كرد، افزود: در علم حديث، فقه، روايات، علم كلام و... نيز مي توان ارتباط هايي با هنر پيدا كرد و به همين دليل طلاب علوم ديني ميتوانند از ابزار هنر استفاده كنند و مسئولان بايد زمينه شكوفايي ذوق و قريحه هنري طلاب را فراهم كنند.
اين مرجع توجه طلاب به مسائل هنري و استفاده از ابزار هنر در تبليغ دين به نحو مطلوب و شايسته را خواستار شد و گفت: هنر در دنياي كنوني داراي قابليتهاي بسياري است و نبايد ما از تاثيرگذاري هنر غافل شويم.
وي با اشاره به تاثيرگذاري شعر به عنوان يك هنر كلامي بيان داشت: تاثيرگذاري شعر در بسياري از اوقات از تاثيرگذاري كلام مستقيم بسيار بيشتر است و بسياري از علماي بزرگ اسلام از ذوق شعري برخوردار بودهاند.
آيتالله العظمي صافي گلپايگاني خاطرنشان كرد: شعر و محتواي آن از اهميت بسيار زيادي برخوردار است و ميتواند يكي از مهمترين وسايل و ابزار براي تبليغ باشد.
وي اظهار داشت:
ایشان يادآور شدند: سازمانها و مراكز هنري حوزه بايد به استعدادهاي هنري طلاب توجه خاصي داشته باشند و نسبت به تقويت اين استعدادها همت گمارند.
وي در ادامه تاكيد كرد: نهادهاي حوزوي بايد از شكلگيري هنرهاي نامشروع جلوگيري كرده و در اين ارتباط برنامهريزي داشته باشند و البته در طول تاريخ مسلمانان در هنرهاي مشروع فعاليتهاي ارزندهاي داشتهاند.
آيتالله العظمي صافي گلپايگاني با اشاره به تاكيدات دين مبين اسلام مبني بر شكوفا شدن استعدادهاي ذاتي انسان ها تصريح كرد: بايد تواناييها و استعدادهاي انسانها در مسير درست هدايت شود تا اين استعدادها به نحو مطلوب شكوفا شود.
وی افزود: حوزه های علمیه باید هنر واقعی را اکتشاف و استخراج کرده و به مردم معرفی کنند.
اين مرجع تقليد در پایان تاکید کرد: البته طلاب یادشان نرود که وظیفه اصلی آنها طلبگی و خواندن درس های اصلی است و باید از هنر در همان راستا بهره بگیرند.