چرا آمریکا به سوریه حمله نمیکند؟ (قسمت دوم)
جمعه 1 فروردین 1393 3:25 PM
در قسمت اول پیش زمینه های بروز جنگ بین آمریکا و سوریه مورد برسی قرار گرفت. چند روز پس اعلان جنگ آمریکا علیه سوریه کشورهای مختلف و حتی سردمداران آمریکا نظرات متفاوتی از خود نشان دادند. ابتدا به واکنش مسئولان رده بالای آمریکایی میپردازیم.
فرماندهان سابق ارتش آمریکا اعتقاد داشتند که این جنگ یک جنگ فرسایشی خواهد بود و از آنجایی که هنوز جنگ افغانستان که نزدیک به ۱۲ سال از آن میگذر تمام نشده و همچنین عوارض جنگ عراق که بیشتر از یک سال از اتمام آن نمیگذرد تمام نشده است، شروع یک جنگ جدید باعث سرخوردگی و ضعف ارتش ایالات متحده خواهد شد. “دونالد رامسفلد” وزیر جنگ سابق امریکا، به شبکه سی.ان.ان (CNN) گفت: «کاخ سفید هنوز حمله به سوریه را توجیه نکرده است.»
نمایندگان جمهوری خواه نیز با این اقدام باراک اوباما مخالفت کردند…البته دلیل اصلی مخالفت آنها اختلاف بین جمهوری خواهان و باراک اوبامای دموکرات است و هدف آنها نا کارآمد نشان دادن حزب دموکرات است. فعالان مردمی ایالات متحده نیز مخالفت خود را با این جنگ اعلام کردند.آنها نیز بر این معتقد هستند که گرفتن جان سربازان آمریکایی برای دلایل بیهوده کاملا بی اررش است.و براین عقیده هستند که هزینه این جنگ در این بحران مالی از جیب مالیات دهندگان آمریکایی پرداخت خواهد شد.
مسئولان اقتصادی آمریکا نیز مخالف جنگ جدید بودند.هزینه های سرسام آور جنگ افغانستان و جنگ تازه تمام شده عراق و جنگ کوتاه لیبی و همچنین کمبود بودجه میلیون ها دلاری که از بحران رکود مالی جهانی است بار سنگینی بر دوش اقتصاد آمریکا گذاشته فلذا این کشور توان پرداخت هزینه ای بیشتر را ندارد.
در ادامه به نظرات کشورهای غربی و متحد آمریکا میپردازیم:
رژیم صهیونیستی: اسرائیل یکی از دشمنان اصلی و جدی سوریه است که از حوادث سوریه بیشترین نفع را می برد.
اما سقوط بشار پایان کار نیست.از آنجایی که بشار اسد از علویان سوریه به حساب می آید با سقوط وی امکان اقدامات تلافی جویانه حامیان علوی اسد وجود دارد.
همچنین اقوام کرد ساکن سوریه نیز از حامیان اسد هستند و هم در صورت سقوط اسد و هم در صورتی که به راس قدرت برسند برای اسرائیل خطرساز هستند.
همچنین ارتش اسرائیل روحیه خود را در جنگ های ۲۲روزه و جنگ ۳۳ روزه از دست داده است و شروع جنگی که یک طرف آن ارتشی خسته و طرف دیگر ارتشی است که با شوق مرگ ایستاده اند کار غلط و اشتباهی است.
تهدید های اسرائیل در جنگ سوریه از سه طرف می باشد.از یک طرف ارتش سوریه،از طرف دیگر حزب الله لبنان و از طرف دیگر نیروی مقاومت فلسطین نظیر جنبش حماس و جهاد اسلامی و مقابله با این سه نیرو برای اسرائیل غیر قابل امکان است.
به همین خاطر اسرائیل از دخالت مستقیم در اوضاع سوریه خودداری میکند و در به نوعی اظهار بی طرفی میکند تا در صورت بروز هر گونه جنگی، تا جای امکان جنگ به خاک اسرائیل نکشد.
بنیامین نتانیاهو، نخستوزیر رژیم صهیونیستی به دنبال رایزنیها در مورد بحران سوریه گفت: اسرائیل برای هر رویدادی آماده شده است. ما بخشی از جنگ داخلی سوریه نیستیم، اما اگر متوجه اقدامی برای صدمه به اسرائیل شویم، واکنش شدیدی نشان خواهیم داد.
موشه یعالون، وزیر جنگ رژیم صهیونیستی مدعی شد: با وجود آنکه ما نقشی در درگیریهای مرگبار سوریه و دیگر کشورهای خاورمیانه نداریم (!) اما تهدیدهایی را علیه اسرائیل میشنویم. در مقابل چنین تهدیدهایی ما نیز مسئولانه و منطقی واکنش نشان میدهیم. هر کسی که جرأت امتحان ما را داشته باشد، با نیروهای دفاعی اسرائیل مواجه میشود.
ژنرال بنی گانتس، رئیس ستاد مشترک ارتش اسرائیل اعلام کرد: دشمنان ما باید بدانند که ما برای حفاظت از شهروندانمان در هر رویداد احتمالی، آماده هستیم.
“آوی دیختر” رئیس سابق سرویس امنیت داخلی رژیم صهیونیستی در اظهاراتی اعلام کرد؛ اسرائیل هرگز وارد جنگ دایر در سوریه نمی شود، اما خود را برای سناریوهای غیرقابل پیش بینی آماده می کند.
“بنیامین نتانیاهو” نخست وزیر اسرائیل از اعضای کابینه خود خواسته است، هیچ اظهار نظری درباره حملات اخیر به سوریه نداشته باشند.
آلمان: آنگلا مرکل صدر اعظم آلمان در مصاحبه ای اعلام کرد که آلمان بدون تائید جامعه بینالمللی در هیچ جنگی شرکت نخواهد کرد.وی گفت: «آلمان نمیتواند بدون مجوز سازمان ملل، ناتو یا اتحادیه اروپا در هیچ مداخله نظامی شرکت کند.
یکی از مهم ترین دلایل سخنان مرکل انتخابات نخست وزیری در سال جاری میباشد.بر اساس نتایج یک نظرسنجی، از هر ۱۰ آلمانی شش نفر از آنها با تهاجم نظامی غرب به سوریه مخالف هستند. پیر اشتینبرک، رقیب اصلی مرکل در انتخابات ماه سپتامبر آلمان، با حمله احتمالی غرب به سوریه مخالفت کرد. مرکل نیز برای حقظ آرای طرفداران خود،همراهی با آمریکا را نپذیرفت و از ورود به جنگ امتناع کرد.
انگلیس: دیوید کامرون نخست وزیر محافظه انگلیس از حامیان اصلی این جنگ بوده و هست ولی مخالفت اعضای حزب کارگر که حزب مخالف حزب حاکم در مجلس عوام انگلیس باعث جلوگیر از تصویب دخالت انگلیس در جنگ سوریه شد.
مجلس عوام انگلیس طرح کامرون درباره سوریه را با ۲۸۵ رای مخالف در برابر ۲۷۲ رای موافق رد کرد که شکستی غیرمنتظره برای نخست وزیر انگلیس محسوب می شود. وی برای جلب موافقت مجلس عوام، امتیازات زیادی داده بود.
کانادا: دولت کانادا اعلام کرد که در هیچ اقدام نظامی علیه سوریه شرکت نمیکند.
فرانسه: فرانسوا اولاند رئیس جمهور فرانسه گفته بود، ما بدون انگلیس هم به سوریه حمله می کنیم.رئیس جمهور فرانسه در سخنانی هیجان انگیز، تاکید کرده بود؛ تصمیم گیری درباره حمله به سوریه بر عهده خود کشورها است و کنار کشیدن انگلیس، خللی در این تصمیم ایجاد نمی کند.اما در این میان پارلمان فرانسه با این تصمیم اولاند مخالفت خود را اعلام کرد.
کریستیان ژاکوب رئیس نمایندگان حزب او ام پ در پارلمان با بیان اینکه فرانسه وظیفه ندارد دست بسته در انتظار رای امریکایی ها باشد گفت: فرانسه امروز تنهاست و هرگز به این اندازه منزوی نشده بودیم ،اقای نخست وزیر درست به ما توجه کن: اگر حکمی از جانب سازمان ملل نباشد رئیس جمهور حق ندارد وارد این جنگ شود.
اندره شاسن حزب چپ رادیکال هم گفت: گزینه نظامی خاصیتی برای حل و فصل این درگیری ها و دورنمای صلحی برای ملت سوریه ندارد . ترکیه: به جرات میتوان گفت که ترکیه یکی از مخالفان سرسخت دولت بشار اسد است و از ابتدای جنگ به اصطلاح داخلی سوریه بیشترین حمایت را از شورشیان خارجی کرده است. نخست وزیر ترکیه با تاکید بر اینکه دخالت نظامی محدود در سوریه آنکارا را قانع نمیکند اعلام کرد: حمله نظامی به سوریه باید به پایان دوران اسد بینجامد. وی تاکید کرد: باید دخالت در سوریه درست مشابه چیزی باشد که در کوزوو اتفاق افتاد چرا که هرگونه عملیات محدودی قابل قبول نیست. دخالت برای یک روز یا دو روز کافی نیست بلکه باید هدف از این دخالت وادار کردن نظام سوریه به ترک قدرت باشد.
عربستان و قطر: این دو کشور نیز مواضع مشابه و سخت گیرانه به مانند ترکیه دارند.
منتظر ادامه مطلب در قسمت سوم باشید…