پاسخ به:آمريكا در تيررس موشكهاي قارهپيماي ايران
سه شنبه 27 اسفند 1392 11:06 PM
بازداشتن ايران از تبديل شدن به قدرتي هستهاي:
در صورتيكه ايران قادر به دستيابي به سلاح اتمي باشد، آمريكا بايستي راههايي بيابد تا ايران را از حمله به آمريكا، نيروهاي نظامي آمريكا در منطقه و متحدان آمريكا در منطقه بازدارد. با توجه به نوشتههاي پيشين و درسهاي تاريخي اين درك كلي حاصل شده كه بازداري بستگي به اين دارد بتوانيم هزينههاي استفاده از سلاح اتمي را به ايران يادآوري كنيم، منافع احتمالي استفاده از سلاح را كاهش دهيم و صد البته اراده لازم جهت مبادرت به اين اقدامات از خود نشان دهيم. موفقيت در بازداشتن ايران از ساخت سلاح بستگي كامل به اين مسأله دارد كه ايران در ارزيابي هزينهها و منافع رويكردي منطقي داشته باشد. اين بخش با مقدمهاي درباره چگونگي بازداشتن ايران از ساخت سلاح آغاز ميشود و طي آن شرحي از رفتار و برنامهريزي نظامي ايران، راههاي محتمل براي حل درگيري ايران و آمريكا، و سپس راههايي براي حل معضل استفاده ايران از سلاح هستهاي ارائه ميشود. سپس رويكردهاي آمريكا براي بازداشتن ايران از كاربرد سلاح هستهاي عليه نيروي نظامي آمريكا و متحدان آمريكا در منطقه مطرح ميشود.
* رويارويي ايران با آمريكا همواره نه به شكل مستقيم، بلكه به شكل غيرمستقيم و با استفاده از عوامل نيابتي ايران عليه آمريكا در منطقه بوده است
- رفتار و برنامهريزي نظامي ايران در تاريخ:
تاريخ نشان ميدهد كه جمهوري اسلامي ايران همواره از رويارويي نظامي مستقيم با آمريكا اجتناب كرده است و ترجيح داده از عوامل نيابتي خود عليه متحدان منطقهاي آمريكا سود ببرد تا بهانهاي براي كاربرد نيروهاي نظامي قدرتمند دست آمريكا ندهد. نخبگان ايراني از برتري نظامي آمريكا به خوبي آگاهند و به ويژه پس از اينكه آمريكا صدام حسين را در سالهاي 1991 و 2003 شكست داد بيش از پيش به اين برتري پي بردند.
خلیج فارس