گزارش اختتامیه جشنواره وبلاگ نویسی حماسه اقتصادی+ حاشیه نگاری وبلاگ حماسی
سه شنبه 27 اسفند 1392 1:25 AM
مراسم اختتامیه سومین جشنواره وبلاگ نویسی حماسه اقتصادی روز گذشته (25 اسفند 92) در سالن رضوان مجتمع شهید آوینی مرکز بسیج صدا و سیما برگزار شد.
حماسی جهت آگاهی شما از جزئیات آنچه در مراسم اختتامیه گذشت، اقدام به تهیه ی گزارشی در این زمینه نموده است. علاوه بر این حاشیه نگاری و نقدی بر این جشنواره مکمل این گزارش خواهد بود. از هم اکنون شما عزیزان را به مطالعه تا انتهای این مطلب دعوت می نماییم. منتظر نظرات شما پیرامون آنچه در این پست بیان شده، هستیم.
یکشنبه، 25 اسفند92 ساعت 10و 35 دقیقه صبح، تالار رضوان مجموعه ی شهید آوینی بسیج رسانه ملی، اختتامیه ی مراسم سومین جشنواره ی وبلاگ نویسی بسیج صدا و سیما با عنوان « حماسه اقتصادی» آغاز شد.
جمعی از وبلاگنویسان برگزیده، مهمانان مدعو و شخصیت هایی همچنون دکتر آقا محمدی،مشاور اقتصادی مقام معظم رهبری و دکتر علی اصغر جعفری، مشاور رییس سازمان و رییس بسیج صدا وسیما حاضرین در جلسه را تشکیل می دهند.
قرائت قرآن مجید و پخش کلیپی از گزیده ی بیانات مقام معظم رهبری پیرامون اقتصاد مقاومتی که این مقوله را یک تدبیر بلند مدت و قابل استفاده برای زمان های غیرتحریم می دانند، ادامه گر مراسم بود.
دکتر جعفری به عنوان اولین سخنران این اختتامیه ضمن تسلیت ایام شهادت حضرت فاطمه (س) عنوان کرد:
ظرفیت بسیار بالایی در فضای سایبری وجود دارد که می توان آن را به عنوان زندگی دوم نامید، چراکه بخشی از تحولات فرهنگی نیز متاثر از آن است. وی در باب اهمیت این موضوع گفت: تاثیر گذاری یک نفر در فضای سایبری معادل 200 نفر است.
جعفری، بسیج را از مبانی قدرت نرم انقلاب دانست و عنوان کرد درحال حاضر 7 گردان سایبری بسیج رسانه ی ملی با 2700 نیرو در بخش های مختلف در حال فعالیت هستند.
مشاور رییس سازمان صدا و سیما، 2 هدف را برای برگزاری این جشنواره عنوان کرد:
1- شناسایی افراد صاحبنظر حوزه اقتصادی و انتشار مباحث اقتصاد مقاومتی است.
2- تولید ادبیات مربوط به حماسه اقتصادی و اقتصاد مقاومتی که از مهمترین هدفهای این جشنواره بوده است.
وی در انتها، مجموعه ی کم نظیر و متنوع گستره ی وبلاگ نویسان و برگزیدگان که از جای جای کشور بودند، را از نقاط قوت جشنواره ی وبلاگ نویسی حماسه اقتصادی دانست.
پخش کلیپ دومی از گزیده بیانات مقام معظم رهبری( 11 تا 11:05) ادامه بخش این مراسم بود. نکات مهمی که در این کلیپ عنوان شده عبارتند از:
رهبر انقلاب، تحریم ها را متعلق به اکنون نمی داند و سالیان سال است که این تحریم ها وجود داشته و دارد ولی از زمستان 1390، این تحریم ها در قالب یک جنگ تمام عیار اقتصادی تبدیل شده است.
دومین سخنران برنامه، مشاور اقتصادی مقام معظم رهبری؛ دکتر آقا محمدی بود که سخنانش را درقالب بیان نکاتی ایراد نمود:
وی به اهمیت زمان اشاره کردو کار بسیجی را کار لحظه ای دانست و لزوم شتاب سریع تر در انجام امور را خواستار شد.
آقا محمدی، خودبرتر بینی را منتاسب با بسیج ندانست و بسیج را به عنوان نجاتگری که دنبال غریق می گردد تشبیه کرد.
مشاور اقتصادی مقام معظم رهبری؛ با بیان جمله ای از امام(ره) پیرامون بزرگی ملت ایران، به اهمیت حضور فرد یا افرادی که قرار است برای این ملت کار بکند، اشاره کرد و ویژگی این فرد را یک فرد فدایی برای ملت عنوان کرد که باید از شاخصه های یک بسیجی باشد.
در نکته ی دیگری، با بیان روند شکل گیری باشگاه خبرنگاران جوان، به لزوم اعتماد به مردم و جوانان و شرکت دادن حداکثری آنها در امور اشاره کرد. و همچنین از جوانان به عنوان سپاه جنگ نرم مجازی نام برد.
آقا محمدی گفت: گفتمانسازی باید در بسیج انجام شود، به گونهای که تکتک افراد ملت در خلق حماسه اقتصادی شرکت کنند.
وی همچنین افزود: هدف تمامی فعالیتهای وبلاگنویسی در حوزههای اقتصادی باید این باشد که به نرخ رشد اقتصادی هشت درصدی که هدف چشمانداز است، برسیم.
بخش دیگری از مراسم با قرائت بیانیه ای توسط مهندس نقاش؛ نماینده ی هیئت داوران ادامه یافت اهم نکات بیان شده در این بیانیه عبارتند از:
- تعداد وبلاگ های شرکت کنند 856 عنوان وبلاگ بوده است
- در بخش نخست داوری، مواردی همچون عنوان، هدف، جامعه ی هدف، زاویه ی دید، عدم کپی، تولید محتوای نو و ناب، بررسی شده است. و در نهایت 810 وبلاگ در بخش اول داوری پذیرفته شده اند.
- به بخش دوم داوری نیز 200 وبلاگ راه پیدا کرده اند.
- در انتها نیز با ارزیابی فنی، سطح علمی افراد در بخش قالب سنجیده شده و در نهایت 20 وبلاگ برگزیده و 10 وبلاگ شایسته ی تقدیر شناخته شدند.
- حضور پررنگ وبلاگ نویسان شهرستانی به گونه ای که از:
آذربایجان شرقی و غربی 66 وبلاگ، مرکزی 10، اصفهان 40، قم 200، خراسان های شمالی، رضوی و جنوبی 300، تهران 70 و سایر استان های کشور حضور داشتند.
مراسم اختتامیه ی جشنواره ی وبلاگ نویسی حماسه اقتصادی ، با اهدای جوایز و لوح تقدیر، به برگزیدگان حاضر در مراسم کار خود را پایان داد.
یادآور می شود، امیررضا آتشک قرهچپق، ابوالفضل آقایی، مقداد حیدری، حسن دلیری، احمد ادریسی، یحیی نیکدل، یوسف اسدی، مهدی قنبری، رسول یزدانی، احمد بریمیپور، سمیرا داودی، شیدا گودرزی مهر، کبری محمدی، محرمعلی نقدی، امیرمحسن سلطاناحمدی، زینب متین قهفرخی، احمد عاقلی، مهدی کاملی، محمدامین عبدل الملکی و امید بابایی حسکویی برگزیدگان این جشنواره بودند.
حماسی ضمن تشکر بسیار فراون از برگزاری سومین دوره جشنواره وبلاگ نویسی توسط بسیج رسانه ملی به بیان نکاتی حاشیه ای پیرامون این جشنواره می پردازد که در جهت بهبود آتی این جشنواره بوده و سعی می نماید در محیطی منصفانه، این جشنواره را نقد نماید.
اما در این میان بیان نکاتی خالی از لطف نیست:
1- عدم درج لینک و عنوان وبلاگ های برگزیده در هنگام انتشار لیست برگزیدگان در سایت بسیج صدا ، یکی از ضعف های سومین جشنواره ی وبلاگ نویسی بسیج رسانه ملی نسبت به جشنواره ی قبلی بود. این ضعف در هنگام معرفی برگزیدگان نیز به نقطه ی کمال خود رسید و برگزیدگان بدون عنوان نام وبلاگ هایشان تجلیل شدند.
از این رو تصور بسیاری از وبلاگ نویسان شرکت کننده (طی روزهای قبل ازاختتامیه)، بر این بوده که هیئت داوران علاقه ای به مقایسه هایی که برگزیدگان یا کسانی که برگزیده نشده و به هر ترتیب اعتراض دارند، ندارد. خارج ازاین بحث نیز شایسته تر بود همانند دوره ی دوم جشنواره وبلاگ نویسی صدا و سیما، جهت حمایت از بلاگرها، عناوین و لینک وبلاگ ها در سایت و در روز اختتامیه معرفی می شد.
با جستجوی گوگلی و بررسی برخی از وبلاگهای برگزیده با وبلاگ هایی که متاسفانه و علیرغم فعالیت وبلاگی شایسته که بعضا در تراز با وبلاگ های برگزیده فعالیت داشته و علاوه بر این دارای برتری هایی در زمینه ی طراحی قالب، نوع نشر مطالب و رعایت قواعد وبلاگ نویسی داشته اند، می توان به ضعف هایی در زمینه ی داوری این دوره پی برد. که در صورت انتشار لینک وبلاگ های برگزیده قضاوت بهتری توسط کاربران و وبلاگ نویسان بی طرف، صورت خواهد گرفت.
2- زمان برگزاری اختتامیه بسیار نامناسب بود. 25 اسفند و هفته ی آخر سال ازسخت ترین زمان های ممکن برای مسافرت، به ویژه برای شهرستانی هایی که اکثر برگزیدگان را تشکیل می دادند بود. در حالی که لیست برگزیدگان در روز 21 اسفند منتشر شده و عملا تهیه ی بلیط با هزینه ی گزاف و سفر سخت برگزیدگان شهرستانی قابل تصور بود. همچنین، همانند دومین دوره ی این جشنواره، هزینه ی ایاب و ذهاب به برگزیدگان شهرستانی تعلق نمی گرفت. توجه نمایید که مطمئنا تمام برگزیدگان، علاقه مند حضور در مراسم اختتامیه هستند و با توجه به تقدیر یکسانی که در مورد جوایز برگزیدگان صورت گرفت، شایسته تر بود هزینه ای که در مقایسه با جوایز حدود یک پنجم تا یک سوم بود، به عنوان هزینه ی ایاب و ذهاب، به برگزیدگان شهرستانی تعلق می گرفت.
حماسی در روز انتشار خبر تعیین زمان اختتامیه، نسبت به این مسئله هشدار داده بود که در پست مطلبی با این آدرس بیان شده است.. درضمن،این مسئله از طریق بخش تماس با ما سایت بسیج صدا و سیما نیز یادآوری شده. که متاسفانه نگاه مناسبی در این زمینه صورت نگرفت.
3- تاخیر 35 دقیقه ای شروع مراسم، عدم پذیریش ابتدایی، پذیرایی ضعیف در مقایسه با جشنواره ی دوم از نقاط منفی این جشنواره به حساب می آمد.
4- اگرچه در بیان معنی لغوی کلمه ی « وبلاگ - weblog » و فلسفه ی شکل گیری ابتدایی این واژه می توان به یادداشت ها و روزنوشت های مبتنی بر وب نام برد. اما اکنون با گذشت بیش از یک دهه از وبلاگ فارسی محدود دانستن یک وبلاگ به دست نوشته ها و یاداشت های کوتاه مبتنی بر وب (حداقل درایران)چندان درست نیست. به عنوان نمونه به بیان چند خط از کتاب اصول روزنامه نگاری آنلاین (نادری گیسور، محمد رضا، ناشر موسسه جام جم، بهار 91)در این زمینه می پردازیم:
« اکثر وبلاگ ها دارای یک خط فکری خاص هستند و به نوعی آن را دنبال می کنند؛ مثلا در صورتی که یک بلاگر علاقه مند به فن آوری باشد، با جمع آوری مطلب از منابع متفاوتی نظیر نمایشگاه ها یا سایت های دیگر، انان را با فرمت مورد نظر در بلاگ خود ثب می کند و در اختیار مخاطبان خود قرار می دهد. (صفحه 419) »
در بخش دیگری از این کتاب و به نقل از « پیتر فرایدمن نویسنده سایت آموزش خبر الکترونیک» شش ویژگی برای یک وبلاگ بر شمرده شده که به یک مورد از آن اشاره می کنیم:
« (وبلاگ) یک وب سایت یا بخشی از یک وب سایت (است.) »
با توجه به مطالب ذکر شده در این مورد، محدود شمردن مطالب یک وبلاگ در حد یک فایل متنی یا تصویری درست نیست در حالی که هیئت محترم داوران در بیانیه ی خود به برداشت اشتباه وبلاگ نویسان در زمینه ی وبلاگ نویسی اشاره و خواستار توجه وبلاگ نویسان به مفهوم وبلاگ بودند. که در پی اعتراضات روزهای گذشته و تذکراتی که ما و سایردوستان در این زمینه داده بودیم،بیان شده بود. از این رو پایگاه حماسی با بیان بخشهایی از کتابی که مورد استفاده ی خود این عزیزان بوده و در انتهای جشنواره نیز به وبلاگ نویسان و حاضرین در مراسم اهدا شد، نسبت به داوران محترم ، پیرامون در نظر نگرفتن بیش از 2500 اسلاید حماسه ی اقتصادی تولید شده توسط وبلاگ حماسی را به دور از انصاف می داند. و یادآور می شود فضای وبلاگ نویسی فعلی در ایران در قالب یک سایت یا بخشی از یک سایت است که می تواند مطالبی همچون سایت داشته باشد. پایگاه حماسی ضمن درج فایل های متنی و جهت مطالعه ی بهتر کاربران (که مورد توجه ی بسیاری از مراجعین وبلاگ شده)، اقدام به تهیه ی فرمت مناسبی جهت انتشار مطالب خود می نمود که به عنوان یک نوآوری در فضای وبلاگی کشور بوده و می تواند راهگشای فصل جدیدی در زمینه ی وبلاگ نویسی باشد.
5- در گزارش ابتدای این پست مطلب، پیرامون اهداف برگزای این جشنواره در بیان دکتر جعفری به مسئله ی شناسایی وبلاگ نویسان در زمینه ی حماسه ی اقتصادی و اقتصاد مقاومتی اشاره شد.
به یاد داریم در دومین دوره ی جشنواره ی وبلاگ نویسی صدا و سیما که در تابستان 92 برگزار شد به مسئله ی تشکیل بانک وبلاگ نویسان اشاره شده بود و امروز بار دیگر این نکته به صورت دیگری بیان شد. اما در واقعیت، چه مقدار به این مورد عمل شد و یا می شود؟
این نکته نه تنها در این جشنواره که در اکثر جشنواره های وبلاگی به همین صورت است و در نهایت وبلاگ نویسان بعد از حضور در جشنواره ای، به کار خود پایان خواهند داد.
خبر هایی که در روزهای گذشته پیرامون وبلاگ نویسان تکفیری و مبالغی که به عنوان درآمد و حقوق به این افراد داده می شود و به چند ده هزار دلار می رسد، لزوم توجه بیشتر مسئولین محترم به وبلاگ نویسان ارزشی و نخبگانی که در زمینه ی اهداف انقلابی فعالیت می کنند، را می طلبد. تا با حمایت معنوی و مالی بیشتر، به تقویت این لشکر مجازی بپردازند. چه ایردای وجود دارد در این که شغل یک نفر وبلاگ نویسی باشد، کما اینکه دشمنان ما در این زمینه دست پیش گرفته اند و ما همچنان در حد شعار مانده ایم. ما از مسئولین فرهنگی کشور و در این مورد خاص که مرتبط به این جشنواره بوده، از بسیج و بسیج رسانه ی ملی تقاضا داریم توجه بیشتری نمایند و در صورت صلاحدید و به صورت مقتضی اقدامات لازم برای تحقق آن انجام دهند. حتما و مطمئنا جوانان بسیار شایسته ای در فضای مجازی در حال فعالیت می باشند که در صورت حمایت مالی و حرفه ای می توانند کمک بسیار بزرگی در این سپاه مجازی باشند. ان شاالله...
حماسی از برگزیدگان و وبلاگ نویسان محترمی که در این جشنواره حاضر بوده، و به هر ترتیب نقد یا اعتراضی منصفانه دارند دعوت می نماید در بخش نظرات این مطلب با این آدرس موارد مورد نظر خود را درج نمایند.
*****
گزارش تصویری به نقل از خبرگزاری بسیج را از اینجا ببینید.
گزارش اختتامیه را به نقل از سایت بسیج صدا و سیما از اینجا بخوانید.
گزارش خبرگزاری ایکنا را پیرامون این جشنواره از اینجابخوانید. و همچین اینجا
گزارش واحد مرکزی خبر ار پیرامون این جشنواره از اینجا بخوانید.
مهربان همیشگی من... خودت گفتی:ادعونی استجب لکم... بخوانید مرا تا اجابت کنم شمارا...
گوش کن... این منم که اینروزها بیش از همیشه میخوانمت... اجابت کن مرا...