0

مبحث چهل و دوم صالحین: نوروز باستانی

 
nazaninfatemeh
nazaninfatemeh
کاربر طلایی1
تاریخ عضویت : خرداد 1389 
تعداد پست ها : 81124
محل سکونت : تهران

پاسخ به:مبحث چهل و دوم صالحین: نوروز باستانی
پنج شنبه 29 اسفند 1392  1:58 AM

 عيد  در قرآن كريم :

واژه ( عيد ) در قرآن كريم تنها يكبار در آيه 114، سوره مائده آمده است: ( عيسي ابن مريم گفت بارالها! اي پرودگار تو ما از آسمان مائده ايفرست تا اين روز براي ما و كساني كه پس از ما آيند روز عيد مباركي گردد و آيت و حجتي از جانب تو براي باشد، كه تو بهترين روزي دهندگاني عيسي بن مريم اين دعا را آن هنگام كه حورايون به او گفته بودند كه : اي عيسي ابن مريم، آيا خداي تو مي تواند براي ما از آسمان مائده فرستد؟ عيسي در پاسخ آنان مي گويد: اگر ايمان آورده ايد از خدا بترسيد! و هرگز شك در قدرت خدا و يا شك در اجابت دعاي پيغمبر خدا نكنيد. حواريون گفتند ( ما شك نكرده ايم ليكن ) مي خواهيم كه از آن مائده آسماني تناول كنيم تا دل هاي ما مطمئن شود ( و بر يقين ما بيفزايد ) و تا به راستي عهدهاي تو پي بريم و بر آن گواه باشيم . عيد خود مصدري است مانند عود به معناي بازگشتن و به همين مناسبت، سالگردها و يادبودها را ( عيد ) گويند. البته، اين نامگذاري به يادبودهاي خوش وتوام با شادماني اختصاص دارد.
( عيد ) روزي است كه در آن سود و منفعتي به دست بيايد و در شرع مقدس اسلام، روزهاي اضحي و فطر عيد ناميده مي شوند. كه در عيد اضحي قرباني، و در عيد فطر زكات فطره مطرح است. نيز مي توان گفت، عيد آن روزي است كه در آن نماز ويژه اي برگزار كنند، يا روزي است كه مجمعي در آن فراهم آيد، و يا آنكه عيد روزي است كه خلق از ماتم به شادماني ( عود ) كنند، يا روزي است كه زندانيان را از زندان رها كنند، و يا كودكان را از مكتب بيرون فرستند، يا روزي است كه تفاوتي ميان درويش و توانگر نباشد، يا آنكه ( عيد ) روز شريف و ارجمندي مي تواند باشد.
از آيه ( مائده ) استفاده مي شود كه حضرت عيسي و مسيح روز نزول مائده را كه سالروز وقوع يك معجره الهي در تاريخ است براي همه انسان ها ( عيد ) قرار داده است، تا اين روز آيت و حجتي از جانب خداوند براي مردمان در تمامي اعصار بوده باشد و به ميمنت اين پديده پر بركت همه ساله شادماني و خجستگي آن روز تكرار گردد.
از آنجا كه ( مائده ) به معناي خوان پر نعمت، تنها دوبار در سوره مائده آمده است، مي توان گفت نزول رزق از آسمان به درخواست حضرت عيسي مسيح ( ع ) ويژگي خاصي داشته است كه به خاطر آن عنوان ( مائده ) را به خود گرفته است.
راغب اصفهاني مي گويد: ( مائده طبق و خواني است كه در آن طعام باشد كه هم به آن طبق و هم به طعام مائده گفته مي شود.
بنابر اين، عيد در اين آيه اشاره دارد به نزول يك بركت آسماني در پوشش طبق يا طبق هايي از طعام و خوردني كه مي تواند تكرار وبازگشت آن روز نيز همان بركات را به همراه داشته باشد و از اين جهت ، آيت و حجتي ديگر از جانب خداوند متعال براي انسان ها و فرصتي ديگر براي ايجاد ارتباط با خدا و ذكر و ياد او در دل ها و زبان ها بوده باشد.

از همه دل بریده ام،دلم اسیر یک نگاست،تمام آرزوی من زیارت امام رضـــــــــاست

تشکرات از این پست
omiddeymi1368 saeedakh
دسترسی سریع به انجمن ها