پاسخ به:بررسی فنی نوکیا 6700 کلاسیک : ساده و مناسب
جمعه 19 آذر 1389 7:43 PM
دوربین :
گوشی 6700 کلاسیک نوکیا به یک دوربین 5 مگاپیکسل با کانون اتوماتیک مجهز است که ماکسیمم وضوح آن 1944×2592 پیکسل است . تنظیمات دوربین مانند سایر گوشی های سری 40 ، محدود است و در حد متوسط می باشد . تنظیمات موجود شامل تعادل رنگ سفید ، سه درجه کیفیت و جلوه های ویژه مختلف است . عکس های متوالی و عکسبرداری در حالت افقی و عمودی نیز در میان گزینه های موجود مشاهده می شود . فلش LED فقط در فواصل نزدیک مورد استفاده قرار می گیرد و گزینه ای برای بکار گیری آن به عنوان نور ویدئو وجود ندارد . کلید دیافراگم را می توان پیش از گرفتن عکس برای تنظیم کانون بصورت نیمه فشار داد اگرچه تنظیمات اندازه گیری وجود ندارد .
دوربین فاقد حالت اختصاصی ماکرو است و از فاصله حدود 9 تا 10 سانتی متری کانون را روی متن تنظیم می کند که دیگر نیازمند حالت ماکرو نیست . دوربین از سرعت کافی برخوردار است و یک عکس را در سرعت نسبتا متوسط ذخیره می کند . اندازه فایل تصاویر 1.5 MB است و بنابراین نمی توان یک عکس با وضوح کامل را بدلیل محدودیت اندازه در پیوست ایمیل ارسال نمود . کیفیت تصاویر دوربین در نوکیا 6700 کلاسیک بسیار خوب است و میزان کنتراست آنها رضایت بخش می باشد. 6700 نوکیا در وضوح VGA در 15fps فیلمبرداری می کند . طول کلیپ های ویدئویی 3GP محدود به حافظه موجود است . کیفیت ویدئو ها چندان رضایت بخش نیست و سرعت فریم در آنها بسیار پایین است . این گوشی همچنین در وضوح CIF در 30FPS فیلمبرداری می نماید .
سایر امکانات :
ششمین نسخه گالری سری 40 نیز تغییر زیادی به همراه ندارد اگرچه بسیار بهتر از File Manager است زیرا یک گالری اختصاصی تصویر با جلوه های ویژه و انتقال های جالب فراهم شده است . سه حالت مشاهده متفاوت در گالری وجود دارد که شامل لیست با جزئیات ، لیست و ماتریس است .
پس از انتخاب یک تصویر برای مشاهده جزئیات بیشتر می توانید روی آن زوم کنید . زوم در مقایسه با مدل های قبلی سرعت زیادی دارد . عکس ها را می توان در حالت تمام صفحه مشاهده کرد و با استفاده از ویرایشگر داخلی آنها را ویرایش نمود .
ویرایشگر گزینه های محدودی دارد و کاربران چندان از آن استفاده نمی کنند . گالری همچنین دارای حالت مشاهده اسلاید است که Open in Sequence نام دارد و گزینه جستجو نیز فراهم شده است که وسیله مناسبی برای پیدا کردن یک فایل خاص در پوشه ها می باشد .
6700 کلاسیک نوکیا از گزینه های ارتباطی بسیاری برخوردار است اگر چه فاقد Wi-Fi می باشد . این گوشی برای انتقال سریع داده از 10 mbps HSDPA و 2Mbps HSUPA استفاده می کند . 6700 کلاسیک از چهار باند GSM با سه باند نسل سوم پشتیبانی می کند که به موجب آن می توان در همه جا از گوشی استفاده کرد . بلوتوث با پروفایل A2DP و پورت MicroUSB نیز برای ارتباطات نزدیک وجود دارد که بعنوان پورت شارژر و سوکت صوتی نیز عمل می کند و هدست موجود ، یک تکه ای است . کاربران نمی توانند از هدفون های شخصی استفاده کنند . محل کارت حافظه MicroSD تا پشتیبانی 16 GB فراهم شده است که سریعترین گزینه برای انتقال مقادیر زیادی از داده است .
این گوشی دارای مرورگر وب HTML بر اساس Webkit است که بخوبی عمل می کند و مانند مرورگر Apple Safari ، Google chrome ، Palm Pre و ... است . اگرچه این مرورگر نیز معایب خاص خود را دارد . بدلیل وجود سخت افزار سریعتر یا ارتقاء نرم افزاری ، مرور از گوشی 6303 کلاسیک نوکیا سریعتر است و یک نقشه کوچک ایجاد می شود که در مرور صفحات بزرگ به کاربر کمک می کند . مرور گر از Flash پشتیبانی نمی کند و برای مشاهده ویدئو های YouTube باید نسخه موبایل آن را دانلود کنید تا ویدئو ها از طریق media Player پخش شوند . نداشتن حالت افقی و جستجوی گوگل از دیگر معایب مرورگر وب webkit است .اندازه فونت در مرورگر مناسب نیست ، حتی در زوم 75% متن خوانا نمی باشد و در زوم 50% تیتر ها بسیار بزرگ می شوند. مرورگر Opera mini بصورت از پیش نصب شده وجود دارد که در سایر گوشی های سری 40 نیز به همین ترتیب است .
روش کار آن بدین صورت است که Mini صفحه را روی سرور های opera پردازش می کند و سپس آن را در یک فرمت سبک تر به دستگاه می فرستد در حالی که تصاویر نیز فشرده شده اند اگرچه تاحدودی از کیفیت آنها کاسته می شود ولی موجب صرفه جویی در هزینه های داده می گردد . کاربر می تواند هر یک از دو مرورگر را مورد استفاده قرار دهد .
Organizer در 6700 کلاسیک نوکیا نرم افزار های بسیاری برای مدیریت زمان دارد که دارای ویژگی های مناسبی می باشند و استفاده از منوی آنها آسان است . تقویم دارای حالت مشاهده بر اساس ماه ، هفته و روز است و پنج نوع رویداد را می توان در آن تنظیم کرد . روز شروع هفته می تواند دوشنبه ، یکشنبه یا شنبه باشد . رویداد های تقویم شامل یادآوری ، جلسه ، تماس ، تاریخ تولد و یادداشت می باشند .
هر نوع رویداد دارای زمینه های خاص خود است و برای بعضی از آنها می توان یک آلارم قرار داد تا بعنوان یادآوری عمل کند . مدیر To-Do به کاربر امکان می دهد تا کارها را در سه درجه اولویت مرتب کند . می توان برای کارها هشدار قرار داد و پس از انجام کار علامت (√) آن را برداشت . کارها به آسانی با نرم افزار تقویم هماهنگ می شوند . یادداشت های متنی نیز وجود دارند که طول آنها محدود به 3000 کاراکتر است .
آلارم از قابلیت تکرار برخوردار است و می تواند در هر یک از روزهای هفته و حتی در زمان خاموش بودن گوشی اجرا شود . در صورت تمایل می توان وقفه زمانی بین تکرار آلارم را تنظیم کرد .
سایر نرم افزار های موجود برای سازماندهی شامل ضبط صوت با محدودیت 60 دقیقه ، کرنوموتر و تایمر شمارش معکوس است .
ماشین حساب در این گوشی دارای دو نسخه اصلی و پیشرفته است که علاوه بر آن یک ماشین حساب وام نیز وجود دارد .
مبدل واحد از انواع گزینه های تبدیل برخوردار است در صورتی که اطلاعات کافی در مورد ارز فراهم شود این واحد را نیز تبدیل می کند .
نرم افزار Download مستقیما به مرکز دانلود نوکیا وصل می شود که در آنجا می توان محتوای قابل دانلود بسیاری را برای گوشی پیدا کرد که اکثر آنها رایگان است .
نرم افزار Search در ابتدا جستجوی گوگل را ارائه می دهد اگرچه براساس کشور و منطقه ممکن است سایر موتورهای جستجو نیز ارائه شوند . با آغاز جستجو ، مرورگر وب اجرا می شود که این نرم افزار را بی اهمیت می کند .
Windows Massenger برای چت فراهم شده است که اگر تمایلی به آن ندارید می توانید نرم افزار دیگری با برنامه Download دریافت کنید . ساعت جهانی با چند کلیک زمان را در هر یک از ناحیه های زمانی نشان می دهد . در پوشه Collection در نرم افزار ها مواردی مانند Facebook و My Space وجود دارد. اگرچه مانند آیکن YouTube فقط لینک هایی است که یک نسخه موبایل از سایت مربوطه را در مرورگر داخلی بارگذاری می کند.
نرم افزار Flickr به کاربر امکان می دهد تا عکس ها را به یک سایت معروف اشتراک عکس آپلود کند . می توان آن را تنظیم کرد تا پیش از ارسال اندازه تصاویر را به اندازه اپلود کاهش دهد . این یک نرم افزار کامل نیست اگرچه مرور در تصاویر از طریق نسخه موبایل سایت Flickr در مرورگر داخلی صورت می گیرد .
Ovi Share به کاربر امکان می دهد تا تصاویر ، ویدئو و فایل های صوتی را به اشتراک بگذارد . این نوع سرویس بسیار معروف است و Ovi Share بصورت رایگان است که در آن به ذخیره نامحدود دسترسی دارید . پس از یک Sign-up سریع ، انتخاب فایل برای آپلود آسان است .
این نرم افزار تاحدودی محدود است اگرچه در آن فقط می توانید در تصاویر آپلود شده خود و دوستانتان مرور کنید . برای مرور کلی به یک مرورگر وب نیاز دارید .
Ovi Contacts دسترسی به سرویس اینترنتی دیگری را فراهم می کند که موجب صرفه جویی در زمان می شود . این برنامه در ارتباط با دفترچه تلفن است که بصورت یک Tab جدید می باشد و یک IM Client نیز ارائه می دهد . کاربر می تواند افرادی را که با Ovi ثبت نام کرده اند جستجو کند یا برای هر کسی که از Gmail استفاده می کند دعوتنامه بفرستد زیرا Ovi Contacts از G-Talk و IM خود Google نیز پشتیبانی می کند . با این سرویس می توانید با تمامی مخاطبین مرتبط به Ovi/Google Talk چت کنید . حالت و پیام های وضعیت را تغییر دهید و سایر فعالیت های شبکه اجتماعی را به انجام برسانید . علاوه بر این کاربر می تواند موقعیت GPS خود را به اشتراک بگذارد تا دوستان وی در یک لحظه خاص از آن مطلع شوند . همچنین می تواند نام تراک و خواننده ای را که در آن لحظه به آن گوش می دهد به اشتراک بگذارد .
گالری سری 40 از امکان اجرای همزمان چند برنامه برخوردار نیست و با اینکه Ovi Contacts یک نرم افزار جاوا است نمی توان بین آن و سایر منو سوئیچ کرد . نوکیا گزینه ای را فراهم کرده که که پس از غیر فعال کردن نرم افزار می توانید بصورت آن-لاین باقی بمانید و پیام های جدید بصورت هشدار روی صفحه نمایش ظاهر می شوند . با انتخاب برای پاسخ ، نرم افزار Contacts اجرا می شود . کاربر می تواند Contacts را روی صفحه اصلی قرار دهد که تعدا دوستان آن-لاین و حتی پیام دریافتی را نشان می دهد و با هشدار صوتی برای یک مخاطب که آن-لاین می شود همراه است . در صورت دریافت یک پیام طولانی فقط بخشی از آن روی صفحه قابل مشاهده است و خواندن کامل پیام نیازمند راه اندازی نرم افزار است که فقط چند ثانیه زمان می برد . برای حذف یک دوست از tab مخاطبین در دفترچه تلفن اقدام می کنید و دوباره پس از تایید آن را می بندید .
Ovi Maps نام دیگر نقشه های نوکیا است که در آن نوکیا تمام سرویس های خود را در یک برنامه قرار داده است . این برنامه حالت مشاهده سه بعدی ندارد و فاقد مشاهده نقشه های ماهواره ای ، اطلاعات ترافیک ، نقشه راهنمای شهر ، جستجوی آدرس و برنامه ریزی مسیرها است . GPS داخلی در 6700 نوکیا آن را به یک نسخه الکترونیک از نقشه کاغذی تبدیل می کند که دارای راهنمای صوتی ، مسیر یابی مرحله به مرحله در چندین زبان انگلیسی ، فرانسه ، ایتالیایی ، اسپانیایی ، پرتغال و روسی است و زبان های دیگر را نیز می توان دانلود کرد . این برنامه رایگان نیست و بصورت نسخه آزمایشی سه ماهه وجود دارد که پس از آن برای استفاده از مسیر یابی با راهنمای صوتی باید مجوز آن را خریداری کنید .
با نرم افزار Map Loader برای PC می توان داده نقشه را برای یک کامپیوتر سازگار دانلود کرد و آن را برای صرفه جویی در هزینه داده به گوشی انتقال داد . Ovi Maps دارای برنامه ریزی مسیر است که در آن باید نقطه آغاز و پایان را تعیین کرد تا نرم افزار مسیر را با جهت های ساده مشخص نماید . کاربر می تواند الگوریتم برنامه ریزی مسیر را مطابق با نیاز خود تنظیم نماید . می توان از پل ، تونل و جاده های دارای عوارضی عبور نکرد و سریعترین و کوتاه ترین راه را انتخاب نمود . از این نرم افزار نمی توان برای مسیر پیاده روی استفاده کرد اگر چه با غیر فعال کردن گیرنده GPS می توانید از آن بعنوان یک نقشه دستی استفاده کنید . گزینه دیگری برای ذخیره کردن محل ها در بخش Favorites وجود دارد . محتویات Favarites می توانند آیکن های متفاوتی داشته باشند و از طریق MMS ارسال شوند . 6700 کلاسیک بعد از چند دقیقه قادر به رسیدن به قفل ماهواره نیست و باید گزینه A-GPS را فعال کنید تا به آن جهت بدهد .
در این گوشی پنج بازی از پیش نصب شده وجود دارد که از ساده به پیچیده مرتب شده اند . نخستین بازی که یک شخصیت کارتونی جالب است Bounce Tales نام دارد . Brain champ مجموعه ای از پازل های ساده است .
SeaSweeper نسخه ای از MineSweaper است که سنگ های غوطه ور محل معادن را نشان می دهند و بین یک مربع و مثلث سوئیچ می کنند که با هدایت کشتی امتیاز می گیرید .
نسخه Snake 3 نیز وجود دارد که کمی متفاوت است و دارای حالت چند بازیکن روی بلوتوث می باشد . Tomb Raidar بازی جالبی است که با معماهایی همراه است .