0

اسکیس

 
mohamad_mohamad_mohammad
mohamad_mohamad_mohammad
کاربر برنزی
تاریخ عضویت : اسفند 1392 
تعداد پست ها : 442
محل سکونت : تهران

نکات مهم در تمرین
یک شنبه 18 اسفند 1392  12:06 PM

1- تمام تمرینات در کاغذ آ3 سفید انجام می شه 
2- برای خط کشیدن از روان نویس استفاده کنید مارک unipine با نوک 5/0 توصیه می کنم . 
3- از مداد در تمرینات استفاده نکنید . 
4- تمام تمرینات به صورت کامل و در صفحه به صورتی انجام میشه که 3 میلیمتر فضای خالی بین دو خط وجود نداشته باشه 
5- در هر صفحه تا 3 خطا ایرادی نداره اگه بیشتر شد کاغذتون رو از وسط پاره کنید . 
6- تعداد هر تمرین مشخص گفته می شه . اگر بیشتر کار کنید ایرادی نداره ولی کمتر از اون بی فایده است 
7-برای هر تمرین خطا هایی گفته می شه . چون کسی نیست که کارتون رو کرکسیون کنه خودتون به اینکار متعهد باشید
9- برای بعضی از حرکتها برای ترسیم جز انجام حرکت و فیلم برداری از اون راه دیگه ای به نظرم نمی رسه سعی کنید اصول کاررو دقیق یاد بگیرید
10 - هر قلمی که برداشتید سرش رو در قسمت انتهاش قرار بدید تا طول قلم بیشتر بشه و برای ترسیم مسلط تر باشید 
توصیه های شخصی : 
1- زمان مشخصی رو در روز برای تمرین اسکیس در نظر بگیرین و برای کارتون اهمیت قائل بشین حتی خط کشیدن ساده . 
2- هر حرکت شما یک حرف داره . که این حرف تعیین کننده است . اگه تعدد کار دارید ، از کنارش به سادگی نگذرید و نسبت بهش بی اهمیت نباشید 
3- زمانهایی که بی حوصله، نا امید و خسته هستید از رفتن سراغ تمرینات اسکیس خودداری کنین . 
4- لازمه برای آرامش خاطر فضای مناسبی رو برای تمرین و انجام کروکی و اسکیس داشته باشین تا در طول تمرینات مجبور به تغییر حالت زیاد نشید . 
5- تا زمانیکه تمرینات مقدماتی رو انجام ندادین به فکر اجرای یک اسکیس یا بستن شیت نباشید . 
6- دیدن کارهای دیگران تنها نکته مثبتش ، ایده گرفتن و خلاقیته . 
7- برای تمرینات معنایی اسکیس و یادگیری معماری همزمان با اسکیس سعی کنید کارهای معمارای بزرگ رو دسن کنید و همزمان راجع به فضاهایی که خلق کردن فکر کنید . 
8 - برای تسلط روی مبحث کروکی وارد فضا بشید . در هر گوشه از کشور ما هزاران نقطه دیدنی برای کروکی زدن هست. از روی عکس کروکی نزنید چون دید شما رو خواهد بست و حس خلاقیت شما رو کور خواهد کرد. چون یک عکس ، تصویری ازیک بنا نیست ، خلاقیت عکاس و یا طراح اون بناست . 
9- برای رسیدن به یک اسکیس منطقی برای خودتون 6 ما تمرین مداوم رو در نظر بگیرید و قبل از اون فقط به یک تمرین درست و واقعی فکر کنید . به اینکه بعد از این مدت مشخص می تونید اسکیس زدن رو شروع کنید . 
10- اگر چه اسکیس یه مبحث هنری حساب میشه ولی ارزش علمی هم داره، ضمن کار روی تمرینات اسکیس ، به لحاظ علمی هم اطلاعات خودتون رو بالا ببرین . 

توصیه شخص خاص هیچ لزومی نداره چون فقط به زحمتی که میکشیدو مرارت و استمراری که در کارتون دارید بستگی داره . استاد معجزه نمی کنه فقط مسیر رو نشون می ده. پس در کارتون مصمم باشید و از وسواس بیش از حد در مورد استاد خاص بپرهیزید .

کتابهایی که توصیه می کنم حداقل یکیشو بگیرین اینها هستند : 
کتاب آموزش کروکی : دکتر مرتضی صدیق -- کتاب آموزش اسکیس : آرتور امید آذری ، آموزش اسکیس - جان همیلتون - یا کتابهای جدید آموزش اسکیس آقای امید آذری ... 
سلام 
آموزش اول - 
مقدماتی ترین آموزش اسکیس که از نظر من مهمترین اونهم هست تمرین خط کشیدنه . کشیدن خط به شکل اصولی ، یعنی آماده شدن برای خلق آثار بسیار بزرگ . پس لطفا از این تمرینات خصوصاتمرین خط کشیدن راحت نگذرید . 

قبل از شروع هر تمرینی : 
*درب روان رو روی انتهاش بگذارید تا طول روان نویستون بیشتر بشه و مسلط تر قلم رو تو دستتون بگیرین 
* یادتون باشه زیاد به قلم فشار نیارین چون هر فشاری رو شما به قلمتون بیارین ، قلمتون به دست شما میاره . 
*همونطور که اول شرط کردم کاغذ تمرین آ3 باشه
* از مداد برای تمرینات استفاده نکنید .
*حالت نشستن و محلی که برای انجام تمریناتتون در نظر میگیرید ، طوری باشه که نیاز به جابجایی زیاد نداشته باشید و این موضوع باعث افت کیفیت کارتون نشه 
* زمانی که خسته هستید و یا طبق نمودار بایوریتم به لحاظ روحی در وضعیت پایینی هستید از انجام تمرینات خودداری کنید . 
* اعتماد به نفس رو در انجام تمرینات شرط اول کارتون قرار بدید . لطفا به مقطع تحصیلی و نوع دانشگاهتون توجهی نکنید . شما می تونید بهترین اسکیس رو بزنید اگر و فقط اگر خودتون بخواین .
اصول کشیدن انواع خط : 
ا- خطوط رو بدون انقطاع و با یکبار گذاشتن قلم روی کاغذ بکشید . 
2- از کشیدن خط روی خط کشیده شده یا برییده بریده کشیدن خط پرهیز کنید 
3- هر خطی اصول خودش رو برای ترسیم داره دقت کنید ما 4 نوع خط می تونیم داشته باشیم که توسط حرکت قسمتهای مختلف دست ترسیم می شن ، موضوعی که خیلی ها بهش توجه نمی کنن : 
الف - خط عمودی کوتاه : این خط حدودا 2تا 5 سانتیمتر طول داره و تنها با حرکت انگشتها از بالا به پایین ترسیم میشه . نوع تمرین این خط به این شکله که : دو خط موازی با خط کش به عرض 5 سانتیمتر روی کاغذ آ3 به شکل افقی رسم کنید و از ابتدای صفحه تا انتها این خطوط رو کامل بدون بیرون زدگی ، بدون کج شدن و بدون منحنی شدن ترسیم کنید . از این خطوط افقی 5 سری کامل تمرین کنید . 
ب- خطوط عمودی بلند : با حرکت دست از آرنج ترسیم مییشه بدون حرکت انگشتها و کتف به صورت آزاد .تمرین کنید به اندازه یک صفحه آ3 کامل 

ج: خطوط افقی کوتاه : با حرکت مچ ترسیم میشن . مثل تمرین شماره 1 خطوط افق ترسیم کنیدبع عرض 5 و این تمرین رو در 5 ردیف انجام بدید . 
د: خطوط افقی بلند : تلفیق حرکت کامل آرنج و کتف آزاد . یک صفحه آ3 کامل تمرین کنید : 
نحوه تست اینکه تمریناتتون رو درست انجام دادید یا نه اینطوری که برگه ای که کامل روش تمرین کردید رو جلوی چشم نگه دارید و به صورت موازی خطها نگاه کنید اونوقت متوجه خطوط منحنی ای که کشیدیدن میشین !!!!!!
خطوط رو میتونید در هم بر هم هم بکشید با همون قانون 3 میلیمتر جلو برید و به تمرینتون اهمیت بدید . 
امیدوارم تمرین اول رو کامل ، بی نقص و با اهتمام کامل انجام بدید . 
یک نکته که خیلی دوستانی که تازه شروع می کنن دوست دارن بدونن اینه که کی می تونن یک اسکیس خوب بزنن . جواب رو اینطوری بگم بهتره که هر چقدر بیشتر زحمت بکشید سریعتر جلو خواهید رفت برای یک اسکیس مناسب حداقل 5تا 6 ما زمان کاملا مناسبه که با روزی حدود 2 ساعت تمرین بتونید یک کاری در حد خیلی از کارهای توی باشگاه انجام بدید . 
برای کشیدن خطوط کوتاه عمودی باید از حرکت انگشتها استفاده کنید و خطوط کوتاه افقی حرکت مچ . یک مورد دیگه هم اینه که نوع حرکت و صاف بودن ، موازی بودن ، حرکت یکنواخت مد نظره این تمرینه و تسلط کامل روی نحوه خط کشیدن و گر نه 5 سانت اهمیت خاصی نداره که 5/5 بشه یا 5/4 . مهم اینه که یتونید دست رو برای انجام این تمرین تربیت کتید . 
چندتا سوال ؟
1- برای کشیدن خطوط کوتاه عمودی دست منم از مچ حرکت میکنه و نمی تونم از انگشتام استفاده کنم. چاره کار ؟ 
2- زاویه روان با کاغذ چقدر باشه ؟ 
3-سرعت کشیدن خطوط هم مهمه یا روی دقت کشیدن بیشتر تمرکز کنیم؟ج1 - اگه دستت از مچ حرکت کنه خطهات معمولا باید منحنی بشه درسته ؟ بری تمرین این قسمت باید باید دستت رو روی میز ثابت کنی و فقط سعی کنی که انگشتات حرکت کنن . اینطوری نتیجه میگیری . 
ج2- حدود 35 تا 45 . سعی کنید حالت راحتی دست رو از بین نبرید . دست خسته کارایی نخواد داشت. موقعیت کاغذ و دست شما مدام در حال تغییره . ضمن اینکه با تربیت دست در شرایط صحیح تمرینی خودتون بهترین زاویه رو کشف خواهید کرد. 
یه نکته دیگه ، اگرچه خطوط یک اصول رو دنبال میکنن ولی خط هر معمار میتونه حکم امضاش رو داشته باشه . 
ج4- در هیچ هنری ، قدرت در سرعت نیست ، بلکه در نوع ارائه نهاییه . وقتی پیانو تمرین می کنی ، مهم نیست که چقدر تند یا کند میزنی مهم اینه که در موقعیتهای مختلف بتونی نتها رو طوری بنوازی که آهنگی که به گوش شنونده میرسه ، لذت بخش باشه . پس تمرکز ، سرعت و دقت همه لازمه . ولی برای شروع کار تمرکز از سرعت بیشتر اهمیت داره . 
من میتونم با حرکت انگشتام بکشم و مچم تکون نخوره ولی هنوز نفهمیدم فاصله ی بین خط ها چقدر باشه و در نهایت تو یه A3 چندتا خط باید کشید ولی اینطور که از اون 3 میلیمتری که گفتی فهمیدم که خط هارو باید چسبیده به هم و بدون فاصله بکشم و بعد از انجام یه تمرین یه صفحه سفید به یه صفحه ی کاملا" سیاه تبدیل میشه!
قبل از هر چیز نحوه به دست گرفتن قلم . 
1- همونطور که قبلا هم گفتم ، باید قلم رو طوری تودست بگیرید که بتونید کاملا بهش مسلط باشید . نه فشار بیارید بهش و نه سست نگهش دارید . سعی کنید متعادل و منطقی قلم رو به دست بگیرید 
2- درب قلم رو بگذارید انتهاش تا طول قلم برای کنترل اون بیشتر بشه . 
3- زاویه کار شما در هنگام کار اسکیس متفاوت و بسته به نوع خط کشیدن متفاوت و بین صفر تا 30 تا تا 45 یا حتی 90 در جه هم خواهد شد . 
به نحوه به دست گرفتن قلم توجه کنید : 

امیدوارم تا پایان این آموزشها دیگه نیارزی نباشه راجع به منابع توضیح بدم . تمرینات یا تمرینات شخصی خودم هستند ، یا از کتابهای آموزش کروکی دکتر صدیق ، یا آموزش اسکیس مهندس آذری و یا نمونه هایخارجی هستند. چنانچه منابع دیگه یا آموزش اساتید دیگه رو هم به دست آوردم حتما به عنوان منبع ذکرخواهم کرد . 

آموزش ترسیم خط - اشکالات - خطاهای قابل قبول و نحوه تمرین 
1- برای ترسیم یک خط کوتاه حتما اول دو نقطه در ابتدا و انتهای فرضی مشخص کنید و سعی کنید این دو خط رو به هم برسونید . اگر احتمالا کمی خطا داشتید ایرادی نداره 
خطای 1- سعی کنید خط رو با حواس جمع و مسلط به تمام نقاط صفحه ترسیم کنید . تربیت ذهن همراه با حرک
خطای 2- انحنا بیشتر از 2 میلیمتر در وسط خط ممنوعه . این خط ارزشی نداره . نمونه شماره 2 ات دست و تنظیم اونها حرف اول اسکیسه . مطمئنا به خاطر ترسیم یک خط اشتباه تنبیه نخواهید شد !!!!
2- خط لرزون . یک نمونه از خطهایی که برای کروکی استفاده میشه و باید با تسلط ترسیم بشه 
خطای 3 - خط بریده و منقطع ممنوع
خطای 4- خط بی حوصلگی و نیمه رها شده ممنوع . خط رو با قدرت و کامل ترسیم کنید به طوریکه فشاری که اول برای ترسیم کردن خط روی کاغذ میارید با زمانیکه قلم رو از روی کاغذ بر میدارید برابر باشه . اونوقت خط زیبا تر میشه و به اصطلاح حرفه ایی تر به نظر میرسه و ارزش معماری پیدا میکنه . ( خط رو رها نکنید - خط معماری کنترل شده و هدفمند ترسیم میشه ، معماری گرافیک نیست !!!!!)
3- اگر برای اصلاح یک خط کج یکبار دیگه روش کشیدید ایرادی نداره ، اما فقط یکبار - 
4- خط زیبا و با اصول شما بعد از 5 صفحه A3 تمرین به دست خواهد آمد .

خلیج فارس

تشکرات از این پست
دسترسی سریع به انجمن ها