0

مبحث چهل و یکم صالحین: پیشواز بهاران

 
pebdeniofpersia
pebdeniofpersia
کاربر طلایی3
تاریخ عضویت : اردیبهشت 1390 
تعداد پست ها : 2564
محل سکونت : اصفهان

پاسخ به:مبحث چهل و یکم صالحین: پیشواز بهاران
سه شنبه 20 اسفند 1392  3:46 PM

نارنج

 مانند زمین گرد است و در ظر ف آب همراه با دانه های اسپند جای دارد .

 کاسه آب

کاسه ای از آب که نارنجی در آن غوطه ور است (به نشانه ی زمین در فضا )

 

شیرینی ایرانی (باقلوا و نان نخودچی )

شیرینی نمادی است از زایش و تولد و بالندگی و برکت


انار

زیباترین و بهترین تصویر زایش است . پردانگی انار نشان از آب و برکت و باروری است  .

 نان

نمادی از برکت است . در دوره ساسانیان ، گرده نان هایی به اندازه ی یک کف دست می پختند و بر سرخوان نوروزی می گذاشتند .

 کوزه آب

کوزه ی آب تزیین شده ، که توسط دختران و نوجوان از چشمه سارها پر شده بود ، بر سر خوان نهاده می شد . امروزه ، جای این کوزه را ، تنگ های کوچک گرفته است .

 اسپند

از کلمه سپند به معنی پاکی است . از زمان گذشته در ایران مقدس بوده  و در مراسم های نیایشی کار برد داشته است .برای سفره هفت سین جهت زیبایی بیشتر آنها را به رنگ های مختلف در می آوردند.

آجیل

نمادی است از زایش و تولد و بالندگی و برکت

آجیل به مخلوطی از خشکبار گفته می شود که بنابر بر سلایق و مدل های گوناگون ترکیبات آن فرق می کند .

جایگاه در فرهگ سنتی و باستانی  :

آجیل از دیر باز به یکی از نمادهای فرهنگ ایرانی بدل گشته است به صورتی که برخی از مراسم سنتی ایرانیان (مانند نوروز و یلدا ) تن ها با حضور آجیل مفهوم خود را پیدا می کنند .

جایگاه در فرهنگ مذهبی :

امروزه جایگاه آجیل میان ایرانیان از حضور در مراسم جشن و شادی فراتر رفته است و به بخشی از اعتقادات مذهبی آن ها نیز وارد شده است . در بسیاری از مراسم مذهبی از نوعی آجیل ، موسوم به آجیل مشکل گشا استفاده می شود که برخی بر این باورند که می تواند آن ها را دررفع مشکلاتشان یاری کند . 

 انواع وخواص کلی :

آجیل ها انواع بسیار گوناگونی دارند که نمیتوان برای  تمامی آنها اسم انتخاب کرد برخی اسامی هم که برای آجیل ها انتخاب می شود از دو شیوه نام گذاری پیروی می کند . شیوه اول که نام آجیل را بر اساس کاربرد آن انتخاب می کند ( برای مثال آجیل مشکل گشا ) .

شیوه دوم نام آجیل را براساس ترکیبات و اجزای آن انتخاب می کند . ( مانند آجیل شور )

هرکدام از انواع آجیل ها دارای خواص بی شماری می باشند . دارای چربی های اشباع شده گیاهی بوده که کلسترول خون را پایین آورده و از بروز حملات قلبی جلوگیری می کنند .

بیشتر آنها دارای پروتئین می باشند . نوع پروتئینی که در آجیل ها یافت می شود " آرجینی " نام دارد . این ماده یکی از پیش نیازهای تولید اکسید نیتریک است که به سلامت رگ های خونی و کاهش فشار خون کمک می کند .

در آخر باید اضافه کرد که اغلب انواع آجیل ها منبع مناسبی از ویتامین و  فیبر میباشند و باعث می شوند که عملکرد بدن شما روان و بدون مشکل شود .

انواع آجیل :

بادام زمینی

 منبع غنی پروتئین می باشد (20 تا 30 درصد از آن از پروتئین تشکیل شده است ) حاوی انواع ویتامینها بویژه گروه ویتامینهای " ب" ، پتاسیم و نیاسین ( اسید نیکو تینیک ) می باشند .

ویتامین های که در بادام زمینی وجود دارند سلامت پوست مو و ماهیچه ها راتضمین می کند . پتاسیم موجود در آن در آب بدن را تنظیم می کند و متابولیسم بدن را در حد نرمال نگه داشته و از گرفتگی عظلات در زمان انجام ورزشهای سنگین جلوگیری می کند .

85% از کل چربی بادام زمینی اشباع نشده است و 50 % از این چربی ها اشباع نشده  می باشد که خون را از کلسترول بد ( لیپو پروتیئن های کم تراکم ) پاک می کنند ، شریان های خونی را باز می کند و خطر حمله قلبی را پایین می آورد .

بادام

بادام نه تن ها دارای مواد فیبردار و پروتئین می باشد بلکه حاوی کلسیم نیز می باشد لاکتوزهایی که برای بدن مفید بوده و اغلب در شیر وجود دارند در بادام نیز یافت می شوند. همچنین حاوی ویتامین " ای " نیز می باشد.  کلسیم موجود در بادام شبانه روز کمک می کند که استخوان ها و دندان های سالم و همچنین در برخی موارد از ابتلا به سرطان روده و پروستات نیز جلوگیری می کند و آنتی اکسیدان هایی که در بادام وجود دارند از تخریب دیوارهای سلولی که یکی از دلایل بروز اصلی سرطان می باشد ، جلوگیری می کنند. آنها همچنین دارای خواص بیشماری برای سلامت قلب می باشند . تاثیر بادام در پایین آوردن کلسترول خون از بادام زمینی هم بیشتر است . 70% از کلیه چربی که در بادام وجود دارد از انواع چربی های اشباع نشده است که منجر به تسویه شریان های قلب می شود .

پسته

پسته به خانواده کاشو تعلق دارد و مانند سایر انواع آجیل ها فاقد کلسترول می باشد . علاوه براین آرد آن برای درست کردن بستنی های خوشمزه کاربرد زیادی دارد . سرشار از خواص غذایی است : 30 گرم از آن ( در حدود 45 عدد ) شامل بیش از 10 % از خواص لبنیات مصرفی در طول روز ، منیزیم ، مس ، فسفر و ویتامین خانواده های "ب" می باشند .

پسته فاقد کلسترول بوده و در عوض دارای چربی های اشباع نشده میباشد که مانند سایر آجیل ها در حفظ سلامت قلب کمک می کند . مس ، منیزیم ، و ویتامین های  " ب" موجود در آن عملکرد سیستم ایمنی بدن را افزایش داده و بدن را در حال تناسب نگه می دارند .

 گردو :

گردو یکی از انواع آجیل ها یم باشد که بیشترین فایده را برای قلب دارد .نه تن ها فاقد چربی های اشباع شده می باشند بلکه حاوی امگا 3 نیز میباشند .یک مشت گردو ، دارای امگا 3 بیشتری نسبت به 30 گرم ماهی قزل آلا دراد . 

امگا3  موجود در گردو از ابتلا به بیماری های قلبی جلوگیری کرده و لخته های خونی موجود در شریان های قلب را از بین می برد واز آرتروز و افسردگی جلوگیری می کند.

فندق 

فندق میوه ای شبیه به بلوط می باشد و با اینکه بسیار کوچک است منبع مناسبی از مواد غذایی و به ویژه ویتامین "ای " و سلنیم می باشد . سلنیم مانع پیری زودرس و فرسایش بافت ها می شود و ویتامین " ای " نیز در تولید گلبول های سفید و قرمز خون موثر است.

تشکرات از این پست
omiddeymi1368 zahra7720
دسترسی سریع به انجمن ها