0

فاطمه از ديدگاه پيامبر اكرم (ص )

 
mohamarezak
mohamarezak
کاربر برنزی
تاریخ عضویت : مهر 1392 
تعداد پست ها : 183
محل سکونت : آذربایجان شرقی

پاسخ به:فاطمه از ديدگاه پيامبر اكرم (ص )
دوشنبه 19 اسفند 1392  1:44 PM

يكي از راههايي كه مي‏توان به وسيله‏ي آن، بانوي شايسته‏ ي اسلام و آثار و نتايج درخشان تربيت اسلامي را مشاهده نمود اين است كه بانوان صدر اسلام و تربيت يافتگان مكتب وحي را به طور كامل بشناسيم و جزئيات زندگي آنان را مورد بررسي و كنجكاوي قرار دهيم.
حضرت زهرا عليهاالسلام بدون شك در رأس تمام بانون اسلام قرار دارد. زيرا او تنها بانويي است كه پدرش، شوهرش، دو فرزندش و خودش نيز معصوم بوده و محيط پرورش و زندگي زهرا محيط عصمت و طهارت بوده است.


 

مادر فاطمه زني بود به نام خديجه دختر خويلد كه در يكي از خانواده‏هاي اصيل و شريف قريش به دنيا آمد و تربيت يافت و افراد خانواده‏اش همه دانشمند و فداكار و روحاني و حمايت كننده از خانه‏ي كعبه بودند.
فاطمه دوران كودكي خويش را در خانه‏ي شخص اول اسلام يعني پيغمبر برگزيده‏اي كه تحت تربيت مستقيم پروردگار جهان قرار داشت، طي كرد. دوران خانه ‏داري و بچه ‏داري را در خانه‏ي دومين شخصيت ممتاز اسلام يعني علي بن ابي‏طالب عليه‏السلام گذراند. در اين دوران كوتاه دو پسر معصوم يعني حسن و حسين را تربيت كرد و دو دختر شجاع و فداكار، مانند زينب و ام‏كلثوم، به جامعه تحويل داد. در چنين خانه‏اي به طور قطع مي‏توان نتايج درخشان احكام و برنامه‏هاي اسلامي را آشكارا مشاهده نمود و بانوي شايسته و نمونه‏ي اسلام را پيدا كرد.
متأسفانه زندگي آن بانوي بزرگ تا حدي تاريك مانده و در مدارك اوليه‏ي اسلام مطلب زيادي ندارد. اين ابهام معلول چند علت است:

 

 

 

علت اول: دوران زندگي حضرت زهرا عليهاالسلام كوتاه بود و از هيجده سال تجاوز نكرد. در حدود نصف اين مدت، قبل از بلوغ بود كه چندان مورد توجه واقع نمي‏شد. از بلوغ تا مرگ هم زياد فاصله نداشت.
علت دوم: حضرت زهرا عليهاالسلام چون زن بود و اكثر دوران زندگي او در داخل خانه سپري مي‏شد كمتر كسي مي‏توانست به طور كامل از زندگي داخلي او اطلاع پيدا كند.
علت سوم: افكار مردم آن عصر بدان پايه نبود كه براي زندگي دختر پيغمبر و بانوي نمونه‏ي اسلام اهميت و ارزش زيادي قائل باشند تا در حفظ جزئيات آن كوشش نمايند.
به هر حال، گرچه جزئيات زندگي و سير و سلوك آن بانوي نمونه بطور كامل ضبط نشده، ولي نويسندگان فراواني سعي كرده اند كه از همان مقدار موجود، با تجزيه و تحليل، شخصيت او را مجسم سازند. لذا گاهي ناچار شده اند از روش معمول تاريخ نگاران - اكتفا كردن به نقل متن قضايا - تجاوز نموده و به نتيجه‏ گيري و تجزيه و تحليل بپردازند.

 



 

اين سطور بر گرفته از كتاب بانوي نمونه اسلام اثر بي بديل آيه الله ابراهيم اميني است.

 

تشکرات از این پست
دسترسی سریع به انجمن ها