آشنایی با روش تهیهی بره عسلی
یک شنبه 11 اسفند 1392 11:24 PM
ران بره حدود 2 کیلوگرم
روغن زیتون به میزان لازم
سیر نصف شده 3 الی 4 حبه
آویشن به مقدار دلخواه
آب لیمو یک و نیم عدد لیمو
سیب سرخ 4 عدد
عسل حدود سه قاشق غذاخوری
آب گوشت یا آب مرغ 300 میلی لیتر
* دمای فر را روی 220 درجه سانتیگراد تنظیم نمایید.
* اطراف گوشت را به صورت ضربدری و متقاطع، برش بزنید. روی آن کمی روغن زیتون بریزید و تمام اطراف ران بره را به نمک و فلفل آغشته نمایید.
* گوشت را همراه با آویشن و سیر، داخل ماهیتابه بریزید.
* مقداری روغن زیتون را به همراه آب یک و نیم عدد لیمو، روی آنها بریزید.
* چاشنیهای مورد علاقه خود را اضافه کنید و به مدت حدود 20 دقیقه داخل فر قرار دهید.
* سیبها را به چهار قسمت برش بزنید و هسته آنها را جدا کنید.
* گوشت را از داخل فر بیرون بیاورید و دمای فر را به 180 درجه سانتیگراد، کاهش دهید.
* سیبها را همراه با کمی آب گوشت یا مرغ، روی سایر مواد بریزید.
* گوشت را بچرخانید و روی تمام قسمتهای آن دو قاشق غذاخوری عسل بریزید.
* سپس مواد را به مدت 30 دقیقه داخل فر قرار دهید.
* گوشت را بچرخانید تا کاملاً به مواد داخل ماهیتابه آغشته شود و یک قاشق دیگر روی آن، عسل بریزید.
* آن را حدود 40 دقیقه داخل فر قرار دهید. کافی است یک چاقو را در ضخیمترین بخش گوشت فرو کنید و گوشت را فشار دهید، هرچه آب گوشت قرمزتر باشد، گوشت آبدارتر است.
* گوشت را داخل ظرف بریزید و روی آن را با فویل بپوشانید و در فضای گرم محافظت نمایید.
* سیب و سیر داخل ماهیتابه کاملاً نرم شدهاند. آنها را با چنگال له کنید و از صافی عبور دهید. با ته قاشق کاملاً مواد را فشار دهید تا آب سیبها کاملاً گرفته شود.
* مواد صاف شده را به همراه باقیمانده آب گوشت یا مرغ، روی حرارت قرار دهید. بگذارید مواد به مدت چند دقیقه بجوشند تا به صورت سس غلیظی در بیایند. طعم آن را با چاشنیهای دلخواه، طبق ذائقه خودتان تنظیم کنید.
* ران بره را به تکه های کوچک برش بزنید و همراه با سس آماده شده، سرو نمایید.
نوش جان!
از همه دل بریده ام،دلم اسیر یک نگاست،تمام آرزوی من زیارت امام رضـــــــــاست