0

ادویه پلو با ماهیچه( پلویی برای شب چهار شنبه سوری )

 
mehrgan59
mehrgan59
کاربر نقره ای
تاریخ عضویت : شهریور 1392 
تعداد پست ها : 1893

ادویه پلو با ماهیچه( پلویی برای شب چهار شنبه سوری )
یک شنبه 4 اسفند 1392  4:41 PM

 

مواد لازم برای 6 نفر:

ماهیچه گوسفند 4 عدد

ادویه پلویی 70 گرم

پیازداغ عسلی

فلفل سبز خرد شده

سیر س حبه

جوزهندی رنده شده کمی

پودر گلسرخ و گشنیز کمی

زیره سیاه و سیاهدانه رویهم دو ق غ

سیب زمینی ورقه شده برای ته دیگ

نمک و فلفل

برنج 4 تا 5 پیمانه

طرز تهیه :

ماهیچه تمیز شده گوسفند را با کمی پیاز و سیر و فلفل خرد شده و گوجه فرنگی تفت داده و با ادویه خورش و کمی آب روی حرارت بار میگذاریم تا بپزد و خیلی کم آب داشته باشد .وقتی پخت استخوان ها را جدا میکنیم .از قبل ادویه را آماده میکنیم . زیره و سیاه دانه برای ایجاد مزه بهتر غذاست . باقی ادویه جات باید کاملا ساییده شوند. تخم گشنیز طبیعت خنکی دارد که گرمی این ادویه را اعتدال میبخشد . جوز هندی را میتوان به اندازه یک ق چ رنده کرد .

برنج را از قبل خیس کرده و سپس آبکش میکنیم . برنج را کمی زنده تر بر میداریم تا هنگام مخلوط کردن شفته نشود . اکنون ته ماهیتابه مخصوص ته چین یا پلو های مخلوط ( دیواره کوتاه ) را کمی روغن ریخته و سیب زمینی های ورقه شده را کف آن چیده و نمک میزنیم . میتوانید به برنج هنگام آبکش کردن کمی زردچوبه اضافه کنید تا رنگ زرد خوشرنگی بگیرد . اکنون یک لایه برنج روی ته دیگ سیب زمینی ریخته و فشار دهید .

سپس یک لایه گوشت و پیازداغ عسلی و کمی ادویه پلویی روی آن ریخته و سپس مجددا یک لایه برنج و ادویه پلویی و سیاهدانه و زیره سیاه میریزیم و فشار میدهیم .

حال از آب گوشت کمی روی برنج میریزیم .ادویه پلویی میپاشیم و روغن حیوانی را داغ کرده و روی برنج میدهیم .

سپس داخل فر با حرارت 180 درجه مدت یکساعت دم میگذاریم یا روی حرارت اجاق گاز به مدت یکساعت و نیم با حرارت کم قرار میدیم تا هم دم بکشد و هم ته دیگها برشته شوند . سپس در ظرف مناسب کشیده و سرو میکنیم .

نکته : مزه غالب این غذا تخم گشنیز و جوزهندی و سیاهدانه و زیره است . ادویه پلویی مخلوط مواد دیگری نیز دارد که باعث مزه خاص این پلو میشود .به جای ماهیچه از دنده و دم سینه چرب گوسفند هم میتوان این پلو مخلوط خوشمزه را تهیه کرد .

تشکرات از این پست
دسترسی سریع به انجمن ها