0

مديريت شيعيان عراق در دست ايران نيست

 
yarabyarabyarab
yarabyarabyarab
کاربر طلایی2
تاریخ عضویت : مرداد 1390 
تعداد پست ها : 3539
محل سکونت : قزوین

مديريت شيعيان عراق در دست ايران نيست
سه شنبه 29 بهمن 1392  12:22 PM

 
 دکتر "توفيق السيف" پژوهشگر و انديشمند شيعه عربستاني طي اظهاراتي گفت: بر خلاف آنچه که برخي از رسانه ها ادعا مي کنند، مديريت شيعيان عراق در دست ايران نيست.

وي در ادامه افزود: درست است که اختلافات طايفه اي و مذهبي و نيز نفوذ جمهوري اسلامي ايران در عراق، در روابط بغداد – رياض تأثير مي گذارد اما شيعيان عراق که در دست ايران نيستند تا بر اين روابط تأثير بگذارند.

او همچنين گفت: به نظر بنده علت رابطه فعلي موجود ميان عربستان سعودي و عراق اين است که عربستان طرح و استراتيژي خاصي براي تعامل با کشور عراق ندارد. اين سر در گمي از سال 1991 ميلادي به بعد به وجود آمد.

انديشمند شيعه عربستاني ادامه داد: حکومت سعودي با رژيم "صدام حسين" رابطه خوبي داشت و همپيمان يکديگر بودند تا اينکه رژيم بعث به کويت حمله کرد. رابطه ميان عراق و عربستان بعد از آن جنگ تيره و نامشخص شد و اين وضعيت تا به امروز هم ادامه يافته است. 

اين پژوهشگر همچنين افزود: البته رابطه بغداد – رياض در طول اين مدت داراي فراز و نشيب هاي بسيار زيادي هم بوده به گونه اي که در برهه اي از زمان، عربستان از مخالفان حکومت عراق (بعد از سقوط صدام) هم حمايت کرد. البته عربستان از کنفرانس بيروت که با حمايت و پشتيباني ايالات متحده آمريکا توسط مخالفان رژيم صدام برگزار شد نيز حمايت کرد.

دکتر "توفيق السيف" گفت: متأسفانه سردرگمي حکومت عربستان در قبال عراق تا به امروز ادامه دارد و ما نمي دانيم که بايد با عراقي ها دوست باشيم و ارتباط برقرار کنيم يا با آنها مقابله و قطع رابطه کنيم.

وي همچنين افزود: به نظر بنده، مقامات عربستاني معتقدند که ايران زمام امور در عراق را در دست گرفته و در واقع ايران است که در عراق حکومت مي کند و تصميم گير است اما واقعيت امر اين طور نيست و اين ديدگاه به هيچ وجه صحت ندارد زيرا نمي توان گفت که "کردها" و اهل سنت و بخشي از شيعيان در دست ايران هستند و توسط اين کشور اداره مي شوند. مجموع آنها، اکثريت کشور عراق را تشکيل مي دهند لذا اين تصور که عراق توسط ايران اداره مي شود، غلط است.

"توفيق السيف" در ادامه گفت: عربستان سعودي بايد مشکلاتش با عراق را پايان بدهد. يکي از اصلي ترين نقاط اختلاف، مرز ميان اين دو کشور است. طول اين مرز بيش از 800 کيلومتر است. متأسفانه در حال حاضر اين مرز طولاني به محلي براي رفت و آمد تروريست ها تبديل شده است. اگر مشکلات ميان دو کشور حل شود، رابطه طرفين نيز بهبود خواهد يافت و بسيار از سوء تفاهمات موجود بر طرف خواهد شد. 

وي در پايان افزود: ناگفته نماند بسياري از مردم عراق هم معتقدند که دولت عراق بايد با عربستان رابطه برقرار کند تا نفوذ ايران هم در عراق کمتر شود. ناگفته نماند يکي از اصلي ترين علل رقابت ميان ايران، عراق و عربستان، موضوع نفت و توليد اين ماده است.

 

منتظران مهدی آگاه باشید!  

 

 حسین را منتظرانش کشتند...

تشکرات از این پست
دسترسی سریع به انجمن ها