یارماشورباسه
سه شنبه 29 بهمن 1392 1:42 AM
یکی از آشهای بسیار خوشمزه که در سفر به ارومیه و آذربایجان غربی حتما باید از آن خورد آش بلغور یا به زبان آذری یارماشورباسه است . در اینجا با طرز پخت این آش خوشمزه آشنا می شویم .
مواد لازم:
سیب زمینی: 1 عدد متوسط
فلفل دلمه ای: 1 عدد کوچک
گوجه : 1 عدد
بلغور: 1 پ
لوبیا قرمز پخته: 1 پ
پیاز: 1 عدد
رب گوجه: 1 ق غ
نعناع خشک: 1 ق غ
نمک، فلفل و زردچوبه
لیمو ترش تازه
طرز پخت:
بلغور رو نیم ساعت قبل خیس کنین. سیب زمینی و فلفل دلمه ای رو نگینی خرد کنین و بذارین کنار تا بعد. (سیب زمینی زود سیاه میشه ها..توی یه کاسه آب بذارین)
پیاز رو خلال کنین و سرخ کنین. نمک، فلفل، زردچوبه رو هم بریزین و تفت بدین. رب گوجه هم اضافه کنین و بازم تفت بدین.
بلغور رو با کمی آب به بقیه مواد اضافه کنین…جونم بلغور.من عاشق بلغورم.
یکی دو جوش که زد، سیب زمینی و فلفل رو هم بریزین و بذارین با در بسته و حرارت ملایم سیب زمینی نرم بشه. اگه آبش کم بود آب جوش بریزین . مواظب باشین ته نگیره
سیب زمینی که پخته شد لوبیا قرمز پخته خوشگل رو هم اضافه کنین
مواد که پخته شد نعناع خشک رو هم بریزین و هم بزنین
آش بلغور ما یه آش لعابدار خوشرنگ و رو هست که موقع سرو آب لیمو ترش تازه می زنین و نوش جان می کنین
ترکی زبان قربون صدقه رفتنه داریم که: گوزلرین گیلهسین قاداسین آلیم که یعنی درد و بلای مردمک چشات به جونم …!.