آشنایی با روش تهیهی پاتهی گوشت و سیب زمینی
شنبه 26 بهمن 1392 3:55 PM
مواد لازم خمیر پاته:
آرد 2 پیمانه (300 گرم)
نمک یک دوم قاشق چایخوری
کره 70 گرم
روغن مایع 2 قاشق سوپخوری
زرده تخم مرغ 1 عدد
آب سرد یک دوم پیمانه (125 میلی لیتر)
زرده تخم مرغ (برای تزیین) 1 عدد
مواد لازم میانی:
گوشت مغز ران گوساله 400 گرم
پیاز سرخ شده یک دوم پیمانه
نمک، فلفل و ادویه به میزان لازم
سیب زمینی 2 عدد
جعفری خرد شده یک دوم پیمانه
تخم مرغ پخته 2 عدد
انرژی کل: 3800 کیلوکالری
* آرد را به همراه نمک و کره نرم شده مخلوط نمایید و با نوک انگشتان ورز دهید تا کره جذب آرد شود.
* روغن مایع را به همراه زرده تخم مرغ بیفزایید و مواد را با نوک انگشت ورز دهید.
* آب سرد را کم کم اضافه کنید تا خمیر لطیفی به دست بیاید.
* خمیر را درون کیسه فریزر قرار دهید و به مدت نیم ساعت درون یخچال استراحت دهید.
* سپس خمیر را با وردنه به ضخامت نیم سانتی متر باز کنید.
* قالب مستطیلی دیواره بلندی را انتخاب کنید و روی خمیر قرار دهید.
* حالا دور خمیر را به اندازه قالب علامت گذاری کنید. سپس طول و عرض قالب را نیز به همین شکل به ترتیب روی خمیر قرار دهید تا خمیر شکل قالب را بگیرد. حالا خمیر را برش بزنید و کامل درون قالب پهن کنید و از مواد گوشتی آماده درون قالب بریزید.
* از خمیر باقیمانده به عنوان درِ قالب روی آن قرار دهید و کامل با دست اطراف خمیر رویه را به خمیر زیرین بچسبانید. روی خمیر چند سوراخ ایجاد کنید و یک عدد زرده تخم مرغ روی خمیر بمالید.
* حالا قالب را به مدت 30 تا 40 دقیقه درون فر (با دمای 200 درجه سانتیگراد) قرار دهید تا سطح خمیر طلایی شود.
* گوشت را به شکل مکعبهای ٢x٢ سانتیمتری برش بزنید و با پیاز مخلوط کنید و روی حرارت قرار دهید تا سرخ شود.
* سپس ادویه و یک لیوان آب گوشت بیفزایید و شعله را ملایم کنید تا گوشت پخته شود.
* سیب زمینیها را به اندازه گوشتها خرد و با مقداری روغن سرخ کنید.
* سپس جعفری خرد شده را تخم مرغ پخته و رنده شده را نیز بیفزایید. به این ترتیب، مواد میانی آماده مصرف است.
از همه دل بریده ام،دلم اسیر یک نگاست،تمام آرزوی من زیارت امام رضـــــــــاست