0

مبحث سی و هشتم صالحین:پیروزی انقلاب اسلامی مردم ایران

 
maryamjoon
maryamjoon
کاربر طلایی2
تاریخ عضویت : شهریور 1391 
تعداد پست ها : 1178
محل سکونت : تهران

پاسخ به:مبحث سی و هشتم صالحین:پیروزی انقلاب اسلامی مردم ایران
یک شنبه 27 بهمن 1392  9:30 AM

نقش زنان در پیروزی انقلاب و گفتگو باچندتن از خانم های انقلاب 57

 

گفتن از انقلاب و روزهای آتش و خون حماسه در ایام دهه فجر، رسم چند سالة رسانه ها شده است و بعد هم حکایت تعطیلی این فصل از تاریخ تا بهمن سال اینده!

شاید ننوشتن در چنین فضای تکراری و کلیشه ای، بهتر از نوشتن باشد، اما با طرح حضور مردان در صحنه های انقلاب و پخش تصاویر مختلف از حماسة آنان در شبکه های مختلف تلویزیونی و عدم پرداختن شایسته به حضور زنان و دختران و به عبارت بهتر، نقش خانواده ها در انقلاب ضروری می نماید که به نقش بانوان بیش تر توجه شود.

امام خمینی(ره) که همواره نقش زنان را در انقلاب مورد توجه قرار داده و در عصر استفادة ابزاری از زن در تبلیغات و تجارت، سخن از کرامات آنان به میان می آورد، می فرمود: «از دامن زن، مرد به معراج می رود.» و این سخن شیوا در اوج مبارزات و کوران انقلاب معنا می یابد. آنجا که زنان، مردها را برای شرکت در تظاهرات، شکستن حکومت نظامی، پخش اعلامیه و حتی مبارزات مسلحانه تشویق می کردند.

آری نوشتن از حال و هوای آن روزها، گفت وگو با کسانی را می طلبد که آن حال و هوا را درک کرده باشند، واقعیت آن روزها را لمس کرده باشند و اکنون در مواجهه با استحاله ای که در حال وقوع است دردمندانه سخن بگویند.

خانم توکلی از این دسته افراد است. وی با بیان این که آن روزهای خون و حماسه هیچ گاه فراموش نمی شوند، می گوید: سهم زنان و دختران در پیروزی این انقلاب، کمتر از سهم مردان نبوده است، اگرچه زنان و دختران هم پای شوهران، پدران و برادران خویش در فعالیت های انقلابی هم چون نوشتن شعار علیه نظام ستمشاهی طاغوت یا پخش اعلامیه های امام خمینی(ره) و... حضور نداشتند، اما آنان در خانه های کوچک و محقر خود نوارهای سخنرانی را مخفی و تکثیر می کردند، زندانیان فراری را پناه می دادند و حتی در شرایط حساس و بحرانی آن زمان، جراحات مجروحان حوادث انقلاب را مداوا می نمودند.

وی می افزاید: در کنار این امور که بانوان، انجام آنها را نوعی وظیفه تلقی می کردند، در پاره ای اوقات شاهد مرگ عزیزان و مردانشان نیز بودند که در آن زمان حتی اجازة سوگواری به آنها داده نمی شد و در نهایت شهیدانشان مخفیانه و بدون مراسمی به خاک سپرده می شدند.

خانم سمیعی، یکی دیگر از آن شیر زنان است که خاطرات بسیاری از آن روزها دارد. وی برای ترسیم و یادآوری آن روزها به توصیف خاطره ای که در ذهنش نقش بسته می پردازد و می گوید:

در یکی از آن شب هایی که صدای گلوله، سکوت کوچه ها را می شکست، طبق قرار قبلی با زنان همسایه تصمیم گرفتیم در خانه هایمان را نیمه باز بگذاریم تا اگر جان یکی از جوانان محله به خاطر تعقیب نظامیان طاغوت و عوامل ساواک به خطر افتاد به راحتی به یکی از خانه های ما پناه آورد که اتفاقاً همین هم شد و یکی از جوانان که حین نوشتن شعارهای انقلابی بر روی دیوار با نیروهای ساواک مواجه شده بود پس از تعقیب و گریزی نسبتاً طولانی به منزل یکی از همسایگان که پیرزنی شیردل بود، پناه آورد. لحظاتی بعد زمانی که ساواکی ها برای یافتن او به در منازل ما آمدند پس از جست وجوی بسیار از نبود او در خانه های ما سراغ منزل پیرزن رفتند، اما آن پیرزن به حدی جسورانه مقابل ساواکیان ظاهر شد که آنان جرأت ورود به خانة او را نیافتند و در نهایت دست خالی بازگشتند.

دیدن چنین صحنه هایی ما را تشویق می کرد که بیش از پیش علیه نظام ستمشاهی طاغوت گام برداریم لذا از فردای آن روز بیش تر زنان و دختران هم پای مردان محله مشغول درست کردن مواد منفجره و نوشتن شعارهای انقلابی بر دیوارها شدند.

وی با تأکید بر نقش فراموش ناشدنی زنان، اتحاد، همدلی و همبستگی مردم اعم از زن و مرد و پیر و جوان را رمز موفقیت و پیروزی انقلاب می داند. انقلابی که مادران برای به ثمر نشستن آن از فرزندانشان و زنان از شوهرانشان گذشتند. هر چند نقش آنان در پیروزی انقلاب چندان به چشم نیامد اما حضور زنان و مادرانی که فرزندانشان را بر دوش گرفته بودند و هم پای مردان با سردادن شعارهای انقلابی در تظاهرات شرکت می کردند، حقیقتی است انکارناپذیر که نباید فراموش شود.

خانم خوش لهجه، بانوی دیگری است که به اقتضای سنش، تصویری واضح و روشن از انقلاب و حال و هوای آن روزها دارد، وی دربارة حضور زنان و دختران در تظاهرات و مخالفت آنان با رژیم غاصب پهلوی می گوید: فقر و بی عدالتی، استبداد رژیم پهلوی و سیاه بختی مردم تنها عامل حضور آنها در فعالیت های انقلابی، تظاهرات و غیره نبود، بلکه انگیزه و هدف والاتری آنها را به چنین حضوری واداشته بود.

وی می افزاید: فضای مسموم، فساد و بی بندوباری های رایج در آن زمان و القاء الگوهای غربی و نامتعارف باعث شده بود اصالت و هویت زنان و دختران مسلمان ایرانی تحت الشعاع این عوامل قرار گیرد، مخصوصاً که چنین مسأله ای هر روز رواج و شدت بیش تری به خود می گرفت و نظام فاسد طاغوت برای به ابتذال کشیدن زنان و دختران ایرانی هر روز تدابیر و ترفندهای نوینی را به کار می بست که نمونة عینی آن تکرار مسأله کشف حجاب به شکل جدیدی بود که اکثر بانوان و مخصوصاً زنان و دختران مسلمان و مذهبی زیر بار آن نمی رفتند و سرسختانه بر مسأله حجاب خود پافشاری می کردند.

وی خاطرنشان می کند: حفظ ارزش های اسلامی و باورهای دینی مهم ترین عامل حضور بانوان در عرصه هایی هم چون انقلاب، دفاع مقدس، انتخابات و... بوده که تحت هر شرایطی و حتی در خفقان رژیم پهلوی و فشارهای روانی موجود، فراموش نشده است اما متأسفانه این مهم در شرایط فعلی تحت تأثیر برخی عوامل و تهاجم فرهنگی برخی کشورهای غربی و به اصطلاح متمدن، دستخوش تغییر و تحول گردیده است، چنانچه می بینیم برخی بانوان و دختران، خواسته یا ناخواسته به ارزش های وجودی خویش پانهاده اند و حتی به حجاب ظاهری خود که خون هزاران شهید به پای آن ریخته است، اهتمامی ندارند. حال آنکه حفظ همین حجاب و پاسداشت مقام زن، یکی از انگیزه های اصلی شکل گیری انقلاب شکوهمند 57 بوده است.

انقلابی که فقط در همین دهة مبارک فجر نامی از آن برده می شود و نسل بعد انقلاب، تعریف روشن و صحیحی از آن ندارند! گویی قصة حماسی انقلاب هم چون نقش زنان، دختران و کودکان آن زمان فراموش شده است و کمتر به چشم می اید!؟

تشکرات از این پست
omiddeymi1368 zahra7720
دسترسی سریع به انجمن ها