چند روایت از احترام علما به حضرت فاطمه معصومه(س)
دوشنبه 21 بهمن 1392 11:19 PM
مرحوم علامه سیدمحمدحسین طباطبایی غروبهای ماه رمضان با وجود کهولت سن با پای پیاده به حرم حضرت فاطمه معصومه(س) میآمدند و با بوسه بر ضریح آن حضرت روزه خود را افطار میکردند.
به نقل از بنیاد بینالمللی امام رضا(ع)، از نیمه قرن سوم هجری که بر فراز مزار حضرت معصومه علیهاالسلام، قبه و بارگاه ساخته شد، این حرم مطهر به عنوان مرکزی برای تجمع شیعیان در آمد.
در قرن اخیر، علما و فضلای حوزه علمیه نیز از این حیث مستثنی نبوده و همواره به کریمه اهلبیت(س) متوسل میشوند چرا که به فرموده امام صادق (ع) بانویی از فرزندان من در قم از دنیا مىرود که اسمش فاطمه دختر موسى است و به شفاعت او همه شیعیان من وارد بهشت مىشوند.
به مناسبت سالروز وفات این بانوی بزرگوار، نظر برخی علما را درباره ایشان بازخوانی میکنیم.
ـرهبر معظم انقلاب در سوم مهرماه 1372 در سفری که به شهر مقدس قم داشتند، در دفتر یادبود حرم مطهر چنین نگاشتند: «بسماللهالرّحمنالرّحیم السّلام علیکم یا أهلَ بَیتِ النّبوة و مَوضِعِ الرّسالَة، السّلام عَلَیکِ یا قُرّةَ عَین آلِ الرّسُولِ (صلواتاللهعلیهوآلهوسلّم)/ افتخار خدمت در این آستان بلندپایه ملکپاسبان بر شما آقایان و عزیزان مبارک و گرامی باد. حق بزرگ این سرچشمه نور و هدایت که یکی از ثمرات آن، تشکیل حوزه علمیه عظیمالشأن در سایه این بقعه مبارک است، چنان عظیم است که زبان و قلم چون من حقیر و ناتوانی را رسایی بیان آن نیست.
این حق بر دوش همه کسانی که از برکات این بقعه و این حوزه بهرهمند شدهاند، وظائفی را در خورد توان و امکان میگذارد. خداوند شما و همه متمسکین به ذیل ولایت رفیعه اهل بیت وحی و فضیلت را موفق به ادای این وظائف بدارد.
اینک حرم مطهر و بیوتات مطهره اطراف آن، بحمدالله از وضع شایستهتری نسبت به گذشته برخوردار است و وسعت و نظافت و ابهت و انتظامی بیش از گذشته دارد. این رشته بهسازی باید انشاءالله ادامه یابد و به موازات آن صفا بخشیدن به فضای معنوی و روحی و امکان انتفاع از هدایت الهی در این مکان مقدس نیز باید مورد توجه و اهتمام باشد.
خداوند عالم عظیمالقدر مرحوم آیتالله حاجشیخ عبدالکریم حائری و مرحوم آیتالله بروجردی رحمهماللهتعالی را با مضطجعه این مضجع شریف محشور فرماید و روح مقدس امام بزرگوار را که روحی در همه تلاشهای گذشتگان دمید، به عالیترین درجات نائل فرماید و شما آقایان عزیز را حفظ کند.
آیتالله العظمی بروجردی به خاطر حضرت معصومه (س) شاه عربستان را نپذیرفت وقتی در عصر مرجعیت عامه آیتالله العظمی بروجردی، پادشاه عربستان به ایران آمد و توسط سفیر خود ملاقات با این مرجع بزرگ شیعی را تقاضا کرد. آقا اجازه نفرمودند.
اطرافیان گفتند مصلحت است که شما اجازه ملاقات بدهید. ایشان فرمودند: او وهابی است اگر به قم بیاید، به زیارت حضرت معصومه(س) نمیرود و این ـ هر چند غیر مستقیم ـ توهینی به ساحت ملکوتی ایشان است.
مرحوم آیتالله العظمی سید شهابالدین مرعشی نجفی در مدت 60 سالی که در شهر قم اقامت داشت، سحرها اولین زائر حرم حضرت معصومه(س) بود. ایشان در طول سال ـ چه شبهای سرد زمستان و چه شبهای گرم تابستان قم ـ قبل از اذان صبح پشت درهای حرم به انتظار میایستاد تا پس از باز شدن درها اولین زائر حضرت باشد.
مرحوم علامه سید محمدحسین طباطبایی غروبهای ماه رمضان با پای پیاده با کهولت سن به حرم حضرت فاطمه معصومه(س) میآمدند و با بوسه بر ضریح آن حضرت روزه خود را افطار میکردند، سپس به خانه رفته و غذا میخوردند.
آیتالله حسن رمضانی از شاگردان علامه حسنزاده آملی میگوید: چندین سال پیش، دانشگاه قم برای تجلیل از مقام حضرت فاطمه معصومه سلاماللهعلیها قصد برگزاری یک همایش را داشت و از من خواستند که واسطه شوم و حضرت استاد دعوت کنم.
معمولا حضرت استاد به خاطر کسالت و اشتغالات فراوانشان این دعوتها را قبول نمیکردند، اما وقتی این مسأله را مطرح کردم با کمال صفا و صمیمیت و تمام وجود، سریعاً قبول کردند.
ایشان در آنجا جملهای بیان کردند که همه را منقلب کرد و آن این بود: اگر برای من ممکن بود و مواجه با مشکل نمیشدم، برای تجلیل از شخصیتی مانند فاطمه معصومه سلام الله علیها این مسیر را سینهخیز میآمدم.