آشنایی با روش تهیهی کوفته تخم مرغ
جمعه 11 بهمن 1392 4:26 PM
گوشت چرخ کرده 300 گرم
سبزیهای معطر تازه مقداری
نمک و فلفل به مقدار لازم
آرد 4 الی 5 قاشق غذاخوری
تخم مرغ 2 عدد
آرد سوخاری 125 گرم
تخم بلدرچین 12 عدد
روغن گیاهی کمی
* سبزیهای معطر را کاملاً خرد کنید.
* کتری پر از آبی را روی حرارت قرار دهید تا آب آن شروع به جوشیدن کند.
* طی این مدت، گوشت را با دست، کف ظرفی پهن کنید، سبزیهای خرد شده و نمک و فلفل را به آن بیفزایید. ابتدا با چنگال و سپس با دست مواد را کاملاً با هم مخلوط کنید و ورز دهید.
* در ظرف جداگانه ای، تخم مرغها را کاملاً بزنید تا یکدست شوند.
* تخمهای بلدرچین را داخل ماهیتابه کوچکی بچینید. زمانی که آب داخل کتری جوشید، آن را خیلی سریع روی تخمهای بلدرچین بریزید، دقیقاً دو دقیقه صبر کنید. سپس ماهیتابه حاوی تخم بلدرچین را روی سینک نگه دارید و به مدت 2 الی 3 دقیقه روی آنها آب سرد بریزید. با ضربههای بسیار آرام و غلتاندن آنها، به راحتی میتوانید پوستشان را جدا کنید. البته هنگام پوست کندن، میبایست کاملاً مراقب باشید تا تخم بلدرچینها آسیب نبینند. برای این کار میتوانید آنها را زیر جریان آب نگه دارید.
* مقداری از ترکیب گوشت را، کف دستتان به اندازه یک توپ کوچک در بیاورید. سپس آن را کف دستتان صاف کنید تا به اندازه دایره ای با قطر 6 سانتیمتر دربیاید. یک تخم بلدرچین را وسط آن قرار دهید و گوشت را اطراف آن جمع کنید، طوری که دور تا دور تخم بلدرچین از گوشت پوشیده شود.
* برای این کار بهتر است دستانتان را کاملاً به آرد آغشته نمایید. به همین ترتیب دور تا دور همه تخمهای بلدرچین را با گوشت بپوشانید. سپس آنها را یکی یکی داخل ظرف حاوی تخم مرغ زده شده، بیندازید تا دور تا دور آنها کاملاً به تخم مرغ آغشته شود. بعد کوفتهها را داخل پودر سوخاری بغلتانید و در آخر، دوباره با دست دور تا دور آنها را جمع کنید تا شکل منظمی پیدا کنند.
* میتوانید کوفتهها را تا زمان سرو در یخچال نگه داری نمایید.
* برای پخت، یک ماهیتابه با دیوارههای بلند را تا نیمه از روغن پر کنید. آن را روی حرارت قرار دهید. زمانی که روغن کاملاً داغ شد (دمای حدود 180 درجه سانتیگراد) یکی از کوفتهها را داخل روغن بیندازید. بعد از حدود 4 دقیقه، وقتی سرخ شد، آن را از روغن خارج کنید.
* برای امتحان، کوفته را از وسط نصف کنید. از میزان پخت آن میتوانید تشخیص دهید که برای پخت، کوفتهها چه مدت میبایست داخل روغن سرخ شوند. سپس سایر کوفتهها را طبق زمان تخمین زده، سرخ نمایید.
* آنها را روی دستمالهای مخصوص یک بار مصرف بگذارید تا روغن اضافی آنها گرفته شود.
کوفته های تخم مرغ، آماده سرو هستند. نوش جان بفرمایید!
از همه دل بریده ام،دلم اسیر یک نگاست،تمام آرزوی من زیارت امام رضـــــــــاست