ته دیگ میان پر ( ته دیگ سمبوسه )
سه شنبه 8 بهمن 1392 10:27 AM
ته دیگ ابتکاری و اختصاصی به شکل سمبوسه
مواد لازم :
برنج آبکش
زعفران دم کرده
نان لواش برش خورده برای سمبوسه
خلال پسته و زرشک آماده پلو
روغن یا کره و یا روغن حیوانی
گل های سرخ مربایی خشک برای تزیین
طرز تهیه :
برنج را مطابق معمول آبکش کنید .
نکات مفید در مورد برنج و چلو و کته :
. برای تهیه این ته دیگ باید اندازه نانها کوچکتر از سمبوسه معمولی باشد . سپس نان لواش را به شکل زیر برش بزنید . از هر نان لواش با این اندازه دوتا سمبوسه و اگر اندازه اش کوچکتر باشد 6 تا سمبوسه میتوان درست کرد . همون موقع خرید نان را به سرعت داخل نایلون بپیچید که هوا نخورد . این نان را یکروز در دیگ نان ( یا نایلون ) نگهدارید تا نرم و کمی بیات شود و قیف های سمبوسه موقع پیچیدن پاره نشوند .
درحین کار هم نان را کامل بیرون نیاورید . گوشه های سفت نان را بگیرید . نان را از درازا یا کارد نصف کنید و نصف دیگه را مجددا داخل دیگ یا نایلون بذارید چون زود هوا میخورد و خشک میشود و قیف سمبوسه پاره میشود و مواد از داخلش بیرون میریزد . نان را یکی یکی از دیگ یا نایلون بیرون در آورده و سمبوسه ها را هم یکی یکی درست کنید :
لای هر کدام از نان های سمبوسه مفدار کمی برنج ساده و زعفرانی بریزید .
آن ار ببندید و با قلم مو روی آنها زعفران دم کرده بمالید .
داخل قابلمه مقداری روغن بریزید و حتما هردو ظرف ته دیگ ها را سرخ کنید و کف قابلمه بچینید .
اگر دو طرف خوب سرخ نشود پس از دم کردن برشته نخواهد شد .
برنج را روی آن بریزید و روی آن روغن بدهید . برنج را روی حرارت کم و ملایم در مدت طولانی دم کنید تا ته دیگ کاملا برشته و طلایی شود . برنج و خورش در ظرف مناسب ریخته و ته دیگ ها را نیز جداگانه در ظرف مناسبی قرار داده و با خلال پسته و زرشک تزیین کنید .
* - رمز و راز های یک ته دیگ خوشمزه و طلایی و برشته .
رمز یک ته دیگ طلایی و برشته و خوشمزه در مقدار کافی روغن و نیز زعفران و نیز در تهیه آن با حرارت کم در طی مدت طولانی نهفته است .