خورش آلو مسمی ( مسما ) مجلسی با مرغ
سه شنبه 8 بهمن 1392 10:21 AM
مزه این خورش ملس و نزدیک به شیرین است . شما به دلخواه خود ترش یا شیرین و یا بینابین میتوانید تهیه کنید .
مواد لازم :
4 قطعه از قطعات دلخواه مرغ
آلو بخارا هر نفر 3 عدد
آلو قيسي هر نفر 3 عدد
آلو سياه هر نفر 3 عدد
پیاز داغ خلالی عسلی , ترد و خوشرنگ
شکر حدود 2 تا 3 ق غ
ادویه خورشی نصف ق چ
قلم دارچین یک تکه
رب گوجه فرنگی دو ق غ
اب لیموترش بنا به ذائقه
گشنیز خرد شده مقداری
زردچوبه و ادویه مخلوط خورشی
طرز تهيه :
بهتر است در تهیه این خورش , پوست مرغ را نکنید . قطعات مرغ را در مقداری روغن سرخ کنید و بردارید . سپس با مقداری پیازداغ عسلی و نمک و ادویه و زردچوبه اجازه دهید بپزد . در اواخر طبع آلو های خیس کرده و شسته شده را ابکش کرده و اضافه کنید . وقتی مرغ و الو ها پختند در حالیکه هنوز خورش ابدار است رب گوجه فرنگی را اضافه کرده و بعد آب لیموترش و شکر را بیافزایید . در آخر هنگام کشیدن غذا گشنیز خرد شده را روی آن ریخته و سر میز ببرید . با برنج و نان میتوان سرو نمود .
نکته : خورش باید کمی ابدار ولی جا افتاده باشد . در صورت تمایل میتوانید مقداری زعفران دم کرده به خورش اضافه کنید که خیلی خوشرنگ میشود . اگر آلو های شما نرم نیستند و احتمال دارد دیر بپزند باید از همان ابتدا با مرغ , آلوها را اضافه کنید . اگر ترش دوست دارید میزان ابلیمو را بیشتر و اگر شیرین دوست دارید میزان شکر را افزایش دهید .پودر دارچین رنگ خورش را تیره میکند و از چوب و قلم دارچین استفاده کنید . یکی از خورش های مجلسی و آسان برای میهمانی ها میباشد .