نان لواش هویج و سبزیجات و ادویه خانگی
دوشنبه 7 بهمن 1392 1:46 PM
این نان را میتوان به راحتی روی ساج فلزی یا سفالی و یا کف یک تابه صاف و یا رو و پشت یک سینی فلزی در خانه تهیه کرد .
مواد لازم برای تهیه خمیر نان:
یک پیمانه آرد ساده+ مقداری برای پاشیدن
یک ق غ روغن مایع
2 ق پیاز رنده شده
یک پیمانه هویج رنده شده
دو ق غ گشنیز خرد شده
زیره سبز یا سیاه نصف ق غ
زرد چوبه 1/8 ق چ
فلفل دلخواه مقداری
پورد خشک زنجبیل نصف ق چ
نصف ق چ تخم گشنیز و سیاهدانه
نمک به دلخواه
کره یک ق غ
ساج فلزی یا سفالی
طرز تهیه:
کمی روغن را در ماهیتابه گرم کنید سپس روغن و پودر زنجبیل، فلفل ، نخم گشنیز و سیاهدانه و ادویه ها و پودر زیره و زردچوبه را به آن اضافه کنید و مقداری تفت دهید.پیاز و هویج و گشنیزخرد شده را را نیز اضافه کنید و کمی تفت دهید . رنگش تغییر نکند . نمک بزنید و مخلوط کنید . اگر مواد تر هستند اجازه دهید روی حرارت خشک شوند . سپس گاز را خاموش کنید و مواد را کنار بگذارید تا کاملاً خنک شود.
آرد، روغن، کمی آب و نمک را با هم مخلوط کنید و به شکل خمیر دربیاورید.نباید به انگشتان شما بچسبد . اجازه دهید 30 دقیقه استراحت کند . بعد خمیر به دست آمده را به 8 قسمت مساوی تقسیم کنید؛ روی سطحی صاف آرد بپاشید و هر یک را کمی باز و وسط آن را با مواد پر کنید و سپس کناره های آن را جمع و به آرامی با وردنه باز کنید. نان را روی ماهیتابه نچسب یا ساجی فلزی که روی حرارت اجاق گاز گرم شده پهن کرده و قرار دهید تا کمی بپزد، سپس نان را برگردانید. اکنون مقداری کره یا روغن به هر طرف بمالید و کمی روی ماهیتابه بگذارید تا بپزد.
برای باقی مانده مواد، این کار را تکرار کنید. تا نانها طلایی شوند . این نان را میتوان با سوپ و ماست و دیپ ها و انواع خوراک هایی مانند دال عدس و ... سرو نمود .
نکته : مواد و سبزیجات و ادویه را همان ابتدا که خمیر تهیه میکنید میتوانید با خمیر مخلوط کنید . روی نانها را میتوان پس از پهن کردن روی ساج مقداری کنجد خام ریخت .