دمی کله و پاچه با سبزی های معطر با ته دیگ طلایی
شنبه 5 بهمن 1392 11:30 AM
مواد لازم :
برنج 4 پیمانه
عصاره کله و پاچه
ادویه مخصوص پلویی نصف ق غ
پیاز داغ خلالی عسلی
سبزیهای معطر تازه یا خشک : گشنیز و ترخون و جعفری و شنبلیله
پودر گلسرخ
زرد چوبه
فلفل دلمه ای خرد شده
سیر رنده شده دو حبه
1 | فلفل قرمز تند |
2 | پاپریکا یا فلفل قرمز ( غیر تند ) |
طرز تهیه :
ابتدا کله و پاچه ای که تهیه شده را از صافی رد کنید تا بقایای ریز و استخوان های ریز جدا شود . برنج را از قبل با نمک خیس کنید .پیاز داغ عسلی را با روغن بسیار کم تهیه و در آخر ادویه و زردچویه و سیر رنده شده را اضافه کنید و بلافاصله از رو یحرارت برداشته و روغن اضافی را بیرون بریزید چون کله پاچه چربی کافی دارد . آب کله پاچه و سبزیجات و فلفل دلمه ای خرد شده و پودر گلسرخ را اضافه کنید .
سپس اجازه دهید بجوشد و برنج را اضافه کنید و نمک و فلفلش را بچشید . مانند کته و دمی اجازه دهید بجوشد و آب برنج کم شود . بعدمقداری پودر دارچین روی آن بپاشید و آنرا دم کنید .
در صورت تمایل میتوانید چند قلم دارچین هم داخل آب آن بجوشانید و سپس هنگام دم کردن خارج کنید .
این دمی ته دیگ بسیار خوشمزه و زیبا و طلایی خواهد داشت . مدت دم کردن نباید زیاد باشد زیرا ته دیگ آن زود تیره شده و میسوزد . مدت زمان به میزان دمای اجاق گاز شما بستگی دارد .
نکته : طبع کله و پاچه سرد است و با دارچین و ادویه و گلسرخ طبیعت آن را معتدل میکنیم . با ترشی لیته میتوانید آنرا سرو کنید .