لاهیجان ، شهر نمونه گردشگری
شنبه 5 بهمن 1392 2:16 AM
لاهیجان شهری که با جاذبههای چشمنوازش لقب پایتخت گردشگری جهان اسلام را از آن خود کرد.
لاهیجان یکی از زیباترین شهرهای گیلان و ایران است و موقعیت جغرافیایی این شهر کوهپایهای که تپه ماهورهایی آن را به بوتههای همیشه سبز چای در ردیف کاریهای منظم هندسی پوشانده است همراه با معماری زیبا و خانههای ویلایی با سقفها و رنگآمیزی متنوع، جلوه زیبایی به شهر بخشیده است.
در لاهیجان زیباییهای طبیعت و شهرسازی یکدیگر را تکمیل کردهاند و منطقه سرزمینی هموار و جلگهای حاصل رسوبات بهجا مانده از رودهای گیلان است.
لاهیجان از نظر موقعیت و ویژگیهای تاریخی یکی از شهرهای مهم گیلان به شمار میرود و مدتها مرکز «بیهپیش» گیلان بود و وجه تسمیه لاهیجان ریشه در ویژگی اقتصادی آن دارد به طوری که کلمه لاهیجان از دو جزء «لا» به معنای ابریشم و «جان» پسوند مکان تشکیل شده به معنای شهر ابریشم است.
آب و هوای لاهیجان در بخش جلگهای معتدل و مرطوب و در بخش کوهستانی سردسیر و خوش آب و هواست و این شهر قدمتی 800 ساله دارد و طبق روایت توسط «لاهیج بن سام بن نوح» ساخته شده است.
لاهیجان به دلیل قرار گرفتن در کوهپایههای زیبای البرز لقب پایتخت گردشگری جهان اسلام را به خود اختصاص داده و نزدیکی به مرکز استان موجب گسترش سرمایهگذاری در صنعت گردشگری شده است.
تله کابین، تالاب بینالمللی امیرکلایه، بام سبز و استخر و آبشار شاهنشین از جمله جاذبههای چشمنواز گردشگری لاهیجان است.
موزه تاریخ چای ایران، آرامگاه کاشفالسطنه، حمام گلشن، بافت تاریخی لاهیجان، بقعه میرشمسالدین لاهیجانی و خانه صادقی و مسجد اکبریه جزو جاذبههای تاریخی لاهیجان محسوب میشوند.
زیارتگاهها و امکان مذهبی لاهیجان نیز شامل بقعه چهار پادشاه، مساجد اکبریه و جامع، مقبره شیخ زاهد گیلانی، بقعه سید رضا کیا از فرزندان امام علی نقی (ع)، بقاع سید سید احمد میرشمسالدین، سید حسن و سید موسی از فرزندان امام موسی کاظم (ع) است.
منطقه ساحلی تالابی امیرکلایه و منطقه جلگه کوهپایه علیسرود از مناطق نمونه گردشگری لاهیجان محسوب میشوند و روستای حسنبکنده امیرکلایه از جمله روستای هدف گردشگری لاهیجان است.
صنایع دستی این شهرستان شامل بامبوبافی، سفالگری، کدوی منقوش، مشبککاری و گرهچینی است.لاهیجان هر ساله پذیرای تعداد بسیار زیادی از مسافران و گردشگران است.
ترکی زبان قربون صدقه رفتنه داریم که: گوزلرین گیلهسین قاداسین آلیم که یعنی درد و بلای مردمک چشات به جونم …!.