3. ساخت مسجد
پنج شنبه 3 بهمن 1392 11:47 PM
يکي از اعمال مستحب، تأسيس مسجد است. روايات زيادي در اين زمينه نقل شده است. در روايت فرموده که حتي المقدور اگر ميتواني، يک مسجد براي خودت بساز؛ اگرچه به اندازهاي باشد که يک کبوتر در آن بخوابد، كه کنايه از کوچکي مسجد است. اگر مسجدي کوچك بسازي، خداوند خانهاي در بهشت براي تو مهيا ميكند: «مَنْ بَنا مَسْجِداً بَنَا اللهُ لَهُ بِيْتاً فِي الْجَنَّه».9 اگر نميتواني مسجد بسازي، دست كم مقداري آجر يا کيسهاي سيمان يا مقداري سنگ براي ساخت مسجد كمك كن و يا يک روز براي ساخت مسجد کار بکن. اينها همهاش اثر دارد. در روايت حكايت شده حضرت حق فرمود: «ان بيوتي في الأرض المساجد؛10 خانههاي زميني من مساجدند». «و طوبي لمن زارني في بيتي؛ خوشا به حال کسي که در خانة من به زيارت من بيايد». و امام حسن مجتبي عليه السلام فرمودند: کسي که داخل مسجد ميشود، زائر خداست و بر خداست که از زائرش پذيرايي بکند. الهي، ما همه براي زيارت تو به مسجد آمدهايم ميخواهي از ما پذيرايي کني؟ لطف كن و پرونده گناهان گذشتة ما را بايگاني کن، خداوندا، آنچه به اوليا و مقربين و اوتاد و نجبا و نقبا عنايت كرده و ميکني، به ما هم عنايت بفرما. در روايت است: «مسجد بازار قيامت است». دنيا بازار دارد، آخرت هم بازار دارد و بازارش مساجدند هر کسي ببيند كه چه چيزي مي فروشد. به اينجا آمدهاي تا نفس خودت و هوا و هوسهايت را بفروشي. در مقابل، چه چيزي بخري؟ حقيقت را