0

چطور در خانه كمپوست توليد كنيم؟

 
panasonic
panasonic
کاربر تازه وارد
تاریخ عضویت : شهریور 1392 
تعداد پست ها : 37

چطور در خانه كمپوست توليد كنيم؟
چهارشنبه 2 بهمن 1392  12:22 PM

چطور در خانه كمپوست توليد كنيم؟
 
 
توليد كود كمپوست از زباله‌هاي خانگي، بحثي است كه اولين بار بيش از دو دهه پيش در كشورهاي اروپايي و آمريكايي مطرح شد.

مردم آموختند با اين روش نه تنها مي‌توانند از حجم زباله‌هاي توليد شده شهري بكاهند، بلكه كود مورد نياز براي پرورش گياهان خانگي را نيز بي‌هيچ هزينه‌اي تامين ‌كنند.

آمار دقيقي از ميزان توليد سالانه كمپوست در خانه‌ها در دست نيست اما بر اساس آمارهاي جهاني به طور ميانگين سالانه در هر خانه بيش از 200 پوند (90.718 كيلو) زباله از مواد طبيعي در هر آشپزخانه توليد مي‌شود كه به راحتي مي‌توان آنها را به كمپوست تبديل كرد.

براي توليد كمپوست تقريبا از تمام مواد ارگانيك مي‌توان استفاده كرد. كپه اوليه كمپوست نيازمند نسبت مناسبي از مواد غني از كربن يا "قهوه‌اي" و مواد غني از نيتروژن يا "سبز" است.

مواد قهوه‌اي به موادي چون برگ خشك، ني و چوب خشك گويند و مواد سبز شامل مواد طبيعي با رنگ سبز و تازه مثل علف تازه و اغلب مواد زائد آشپزخانه‌ها است.

مخلوط كردن مواد مختلف از اين دست مي‌تواند كودهاي كمپوستي با درصدهاي متفاوتي از مواد مغني توليد كند. توليد مغذي‌ترين كمپوست بيشتر به يك هنر شباهت دارد كه از لابه‌لاي تجربه فراوان بيرون مي‌آيد تا علم صرف.

ايده‌آل درصدهاي مواد، 25 قسمت مواد قهوه‌اي در مقابل يك قسمت مواد سبز است. اگر حجم كربن در مواد اوليه زياد باشد سبب مي‌شود كه تجزيه مواد به كندي انجام شود و در نتيجه توليد كود مدت زمان بيشتري ببرد. وجود مقادير زياد نيتروژن در مواد اوليه هم سبب مي‌شود بوي كود زياد باشد.

برگ‌ها بخش زيادي از زباله‌هاي حياط‌ها و باغ‌ها را تشكيل مي‌دهند. براي توليد كود كمپوست خوب در خانه كه به كار نگهداري گل‌هاي گلداني‌تان بيايد، مي‌توانيد از مقاديري از برگ‌هاي ريخته شده در پارك نزديك خانه‌تان استفاده كنيد.

هر روز در آشپزخانه منزل شما حجم زيادي از زباله‌هايي چون پوست خربزه و هندوانه، هويج، چاي‌هاي كيسه‌اي، هسته سيب، پوست موز و تقريبا هر چيز طبيعي ديگري كه در آشپزخانه به كار مي‌رود، توليد مي‌شود. شما تقريبا مي‌توانيد تمام زباله‌هاي طبيعي آشپزخانه‌تان را بازيافت كنيد.

البته موادي چون گوشت و مواد گوشتي، مواد لبني و مواد چرب مثل سس سالاد و كره بادام‌ زميني براي توليد كود دردسرآفرين هستند. ضايعات گوشت در كمپوست باعث ايجاد بوي بد و جذب حشرات موذي مي‌شود. پوست تخم مرغ هم ماده اوليه خوبي براي كود كمپوست است اما به كندي تجزيه مي‌شود.

براي توليد كمپوست در خانه مي‌توانيد از سطل‌هاي فلزي در بسته استفاده كنيد و آن را در جايي چون بالكن خانه‌تان قرار دهيد. اين كار به شما اين امكان را مي‌دهد كه هر به هر اندازه زباله كه توليد شد، به كود قبلي خود بيفزاييد.

حواستان باشد كه زباله‌هاي خانگي جزو مواد "سبز" هستند، در نتيجه هر بار كه مقداري زباله آشپزخانه‌اي به سطلتان اضافه مي‌كنيد، روي آن را با حدود 20 سانتي‌متر از مواد "قهوه‌اي" مثل برگ‌هاي خشك، بپوشانيد. براي اينكه كودتان با سرعت بيشتري توليد شود، مي‌توانيد تمام مواد آن را به قطعات كوچكتري تقسيم كنيد.

استفاده از برگ‌هاي سوزني كاج هم براي توليد كمپوست توصيه مي‌شود. براي استفاده از اين برگ‌ها لازم است آنها را در طي فرآيند تجزيه‌شان خرد كنيد و هر چند روز يك بار آنها را به قطعات كوچكتري ببريد. حسن به كار بردن اين برگ‌ها در اسيدي كردن خاك است. اگر خاكي كه براي گلدان‌ها يا حياطتان به كار مي‌بريد قليايي است، با اضافه كردن برگ‌هاي سوزني كاج به مواد اوليه كودتان، مي‌توانيد جنس خاك را ارتقا دهيد.

براي اينكه روند توليد كمپوست كوتاه‌تر شود، بايد به جزئيات هم توجه كرد. اگر در منطقه‌اي سردسير زندگي مي‌كنيد، سطل بازيافتتان را در محلي قرار دهيد كه در معرض تابش نور خورشيد باشد تا با كمك گرماي خورشيد، مواد زودتر تجزيه شوند. اگر هم در منطقه‌اي گرمسير و خشك زندگي مي‌كنيد، سطل را در سايه قرار دهيد تا سرعت تبخير آب مواد موجود در آن كم شود.

زمان مورد نياز براي توليد كمپوست كاملا به نسبت مواد اوليه شما و شرايط محيطي بستگي دارد، اما مي‌توانيد از روي شرايط ظاهري كود، پي ببريد كه آماده است يا نه. كود كامپوست نهايي به رنگ قهوه‌اي تيره است و بوي خاك مي‌دهد. اغلب در آن بخش‌هايي از برگ كه تجزيه نشده است، ديده مي‌شود.

 

تشکرات از این پست
mehdi0014
دسترسی سریع به انجمن ها