آشنایی با روش تهیه دلمه بادمجان
چهارشنبه 25 دی 1392 12:04 PM
نصف فنجان لپه را با مقداری آب و کمی نمک میپزیم تا لپه پخته شده و آب آن نیز تبخیر شود. سپس آن را با گوشتکوب میکوبیم.
لپه نصف فنجان
سبزی دلمه یک کاسه ماستخوری
رب گوجه سه قاشق غذاخوری
روغن یک و نیم فنجان
برنج نصف فنجان
نمک، فلفل و زردچوبه به میزان لازم
بادمجان دلمهای پنج عدد
سرکه هشت قاشق غذاخوری
گوشت چرخکرده یک کاسه ماستخوری
پیاز یک عدد
شکر یک قاشق غذاخوری
با این مقدار مواد لازم به اندازه پنج عدد از ”دلمه بادمجان “ خواهیم داشت.
یک کاسه ماستخوری سبزی دلمه خردشده (صد گرم) شامل: تره، جعفری، گشنیز، شبت، ریحان، پیازچه، نعناع، تر خان و مرزه. حدود دویست گرم سبزی پاک نکرده نیاز میباشد. یک و نیم فنجان روغن، معادل صد و پنجاه گرم.
نصف فنجان لپه را با مقداری آب و کمی نمک میپزیم تا لپه پخته شده و آب آن نیز تبخیر شود. سپس آن را با گوشتکوب میکوبیم.
نصف فنجان برنج را با مقداری آب و کمی نمک میپزیم تا برنج پخته شده و یک کته شل به دست آید.
بادمجان دلمهایها را شسته، دور آن را راهراه پوست میکنیم و وسط آنها را با چاقو و قاشق چایخوری خالی میکنیم. سپس کمی نمک به داخل و بیرون بادمجانها زده، آنها را برای یکی دو ساعت، سر و ته در یک آبکش میگذاریم تا تلخی آن برود.
یک و نیم فنجان روغن را در یک قابلمه کوچک داغ کرده، بادمجانها را در آن سرخ میکنیم.
با نصف روغن باقیمانده از بادمجانهای سرخشده، پیاز داغ درست میکنیم. سپس کمی زردچوبه و دو قاشق رب گوجه اضافه میکنیم.
برنج و لپه پخته، یک کاسه ماستخوری سبزی دلمه خردشده و یک کاسه ماستخوری گوشت چرخکرده را اضافه کرده، هم میزنیم. سپس چهار قاشق غذاخوری سرکه، نصف قاشق شکر و کمی نمک و فلفل اضافه کرده، شعله را خاموش میکنیم تا مایه دلمه آماده شود.
داخل بادمجانها را با مایه دلمه پر میکنیم. بقیه روغن باقیمانده از بادمجانهای سرخشده را در یک قابلمه متوسط ریخته، یک قاشق رب گوجه، چهار قاشق سرکه، نصف قاشق شکر، کمی نمک و فلفل و نصف لیوان آب اضافه کرده، دلمهها را در آن میچینیم تا حدود یک ساعت با شعله کم بپزد و جا بیفتد.
بعد از پخت دلمه، حدود نیم ساعت صبر میکنیم تا دلمهها کمی خنک و سفت شوند. اکنون آنها آماده پذیرایی میباشند.