0

گزارش روزانه بازار بورس

 
nikbakht88
nikbakht88
کاربر طلایی1
تاریخ عضویت : شهریور 1388 
تعداد پست ها : 5887
محل سکونت : تمام ایران سرای من است

پاسخ به:گزارش روزانه بازار بورس
شنبه 21 تیر 1393  5:07 PM

 شاخص امروز هم با افزایش روبرو شد. به این ترتیب امروز شنبه بیست و یکم تیر ماه1393 ، شاخص با رشد 132 واحدی به 73549 واحد رسید. در این میان شاخص صنعت با 194 واحد، شاخص پنجاه شرکت فعالتر با 7 واحد، شاخص آزاد شناور با 44 واحد، شاخص 30 شرکت با 6 واحد، شاخص بازار اول با 83 واحد و شاخص بازار دوم با 356 واحد افزایش مواجه شدند. 

 

نماد وتجارت با 31 واحد، بیشترین تاثیر منفی و نماد شیندر با 112 واحد، بیشترین تاثیر مثبت را بر شاخص گذاشتند.

همچنین شاخص فرابورس با 7.50 واحد افزایش به عدد 790 واحد رسید. مارون با 4.72 واحد بیشترین تاثیر مثبت را بر شاخص فرابورس نهاد.

 

 

*بازگشایی ها و توقفها

بازگشایی ثنوسا، تایرا، دانا، فولا‍‍‍‍‍ژ، قزوین و شفارا

توقف نمادهای وپست، خکار، واتی، ستران، کپارس، قنقش، کماسه، خاور و وسکابح

 

*بورس

 

  • گروه خودرو:در گروه خودرو،در ابتدای معاملات اکثر نمادها با صف فروش همراه شدند.اما پس از آن صف ها واگذار شدند.در این میان حقوقی در نماد خودرو 14.5 میلیون خرید به نام خود ثبت کرد.خساپا علیرقم جمع آوری صف فروش اما در انتهای بازار دوباره با صف فروش همراه شد.خبهمن نیز با صف فروش سبک همراه شد.ورنا با وجود منفی شدن اما با قیمت پایانی مثبت بسته شد.خچرخش و خوساز از جمله نمادهای مثبت گروه بودند.
  • فلزات اساسی:فاسمین در گروه فلزات اساسی با صف خرید مواجه شد و نهایتا هم صف خرید خود را حفظ کرد.نماد فجر نیز همچنان به روند مثبت خود ادامه داد.فباهنر ، ذوب و فخوز نیز از جمله نمادهای منفی گروه بودند.
  • پتروشیمی و شیمیایی: گروه پتروشیمی نیز امروز با عدم تقاای مناسب در نماد فارس روبرو بود.به طوری که حجم معاملات از حجم مبنا همچنان پایینتر است و حتی به 1 میلیون سهم نیز نرسید.نماد شاراک در مثبت شناور بود.نماد شیراز که در ابتدای معاملات تا حداکثر مثبت نیز پیش رفته بود نهایتا در منفی معامله شد.پترول لحظاتی را با صف فروش گذراند اما صف فروش واگذار شد.
  • بانک ها: وبصادر در گروه بانکی در مثبت متعادل بود.وتجارت با 31 میلیون حجم،بیشترین حجم معاملات گروه را به خود اختصاص داد.این نماد در منفی معامله می شد.وکار، وپارس ، ونوین نیز از جمله منفی های گروه بودند.

 

 

*نرخ ارز و سکه و طلا

نرخ فروش هر قطعه سکه تمام بهار آزادی طرح جدید و قدیم امروز شنبه ، در بازار 960 هزار تومان، نیم سکه 481 هزار تومان، ربع سکه 270 هزارتومان و گرمی 180 هزار تومان اعلام شد.
همچنین نرخ هر گرم طلای زرد 18 عیار در بازار داخلی 98 هزار و 150 تومان و نرخ هر اونس طلا در بازارهای جهانی 1340 دلار است.
در همین حال، هر دلار آزاد برای فروش 3093 تومان، هر یورو را 4225 تومان، هر پوند را 5297 تومان و هر درهم امارات را 840 تومان معامله می شود.

 


*چکیده ای از خبرهای اقتصادی و بازرگانی روز

 

* تشدید رایزنی خودروسازان‌خارجی برای حضور در ایران

شهرام آزادی در گفت‌وگو با ایسنا اظهار کرد: هم اکنون خودروسازان بزرگ بین المللی از کشورهای مختلف از جمله آلمان و فرانسه خواهان حضور در ایران هستند. وی با بیان این‌که مذاکرات لازم برای حضور خودروسازان‌ بزرگ بین المللی در ایران صورت گرفته است، خاطرنشان کرد: هم اکنون این خودروسازان منتظر مشخص شدن نتایج مذاکرات بین المللی برای آغاز فعالیت‌های خود هستند. این کارشناس صنعت خودرو ادامه داد: براساس خبرهای به دست آمده مذاکرات بین المللی مثبت بوده و خودروسازان بین المللی نیز با توجه به همین اخبار رایزنی‌های خود برای حضور در ایران را تشدید کرده‌اند. وی افزود: در صورتی که مذاکرات هسته‌ای تا پایان ماه جاری به توافق نهایی برسد ظرف دو تا سه ماه آینده شاهد آغاز فعالیت چند خودروساز بزرگ بین المللی در ایران خواهیم بود. آزادی با بیان این‌که در آن صورت شاهد تحول قابل توجهی در کمیت و کیفیت خودروهای تولیدی خواهیم بود خاطرنشان کرد:‌ بازار ایران در حدی برای خودروسازان خارجی جذاب است که این شرکت‌ها حاضر به سرمایه‌گذاری و انتقال تکنولوژی برای فروش محصول خود در ایران هستند.

 

*تغییر انتظارات در بازار طلا

 روزهای آخر هفته کاری گذشته، روزهای خیز گرفتن اونس طلا تا بالاترین قیمت‌ها در چهار ماه گذشته بود. چهارشنبه طلا در انتظار انتشار متن جلسات قبلی کمیته بازار آزاد بانک مرکزی آمریکا به سر می‌برد، جالب آنکه بازار حتی پیش از انتشار این گزارش شروع به بالا بردن قیمت‌ها کرد؛ افزایشی که پس از انتشار گزارش نیز ادامه یافت.  کمیته بازار آزاد فدرال رزرو مهم‌ترین سیاست‌های پولی آمریکا را تنظیم می‌کند و متن کامل تمام نشست‌های این نهاد، با تاخیر منتشر می‌شود. چهارشنبه صبح به وقت نیویورک (اواخر شب به وقت تهران) جزئیات نشست‌های ماه ژوئن منتشر شد، اما جزئیات این گزارش نتوانست جهت‌گیری و زمان‌بندی دقیق سیاست‌های آینده را درباره نرخ سود مشخص کند. گزارش منتشر شده نشان می‌دهد فدرال رزرو احتمالا به برنامه‌های ماهانه خرید اوراق قرضه در ماه اکتبر پایان خواهد داد.  ارزش «بسته‌های محرک پولی» (QE) فدرال رزرو از نوامبر گذشته تاکنون کاهش یافته و به کمتر از 35 میلیارد دلار رسیده است؛ اما داده‌های گزارش چهارشنبه نتوانست انتظارات فعالان بازار را برآورده کند و واکنش شدیدی را در بازارهای جهانی طلا رقم نزند. مشخص نبودن تصمیمات درباره افزایش نرخ سود، باعث شد پنج‌شنبه قیمت‌ها با افزایش بیشتری روبه‌رو شود. قیمت اونس طلا چهارشنبه روی 1326 دلار بسته شد تا پنج‌شنبه با 9 دلار افزایش به 1335 دلار برسد. روز جمعه نیز این فلز گرانبها تا لحظه تنظیم این خبر به بهای 1337 دلار رسید، گرچه هم‌اکنون که شما این گزارش را می‌خوانید بازار ممکن است شاهد قیمت‌های متفاوتی باشد.

 

*بار هزینه‌های دولت روی قیمت خودرو

شورای رقابت می‌گوید چون هزینه‌های تولید رشد کرده و تورم بالایی داریم، قیمت خودرو باید افزایش پیدا کند و این حق خودروسازان است؛ این در حالی است که باید پرسید پس حق مردم در این ماجرا چه می‌شود؟ اینکه تورم بالا است و هزینه تولید افزایش یافته، درست؛ اما آیا باید تاوان این اتفاق ناخوشایند را مردم بدهند؟ و پرسش دیگر اینکه وقتی خودروسازان به شورای رقابت پناه برده و از آنجا حکم گرانی می‌گیرند، مردم برای اعتراض به نادیده گرفتن حق‌شان، باید دست به دامان چه نهاد حمایتی شوند؟ ظاهرا فرق مردم و خودروسازان در ماجرای قیمت‌گذاری این است که آنها (خودروسازها) جایی را برای شکوه کردن و گرفتن حق و حقوق خود دارند؛ اما اینها (مردم) دست شان به جایی بند نیست و تنها باید دل‌شان را به مواضع نه چندان محکم دولت و همچنین نمایندگان‌شان در مجلس شورای اسلامی، خوش کنند. طی یک هفته‌ای که از اعلام قیمت جدید خودروها (با افزایش چند میلیون تومانی) می‌گذرد، هم نمایندگان مجلس شورای اسلامی نسبت به این موضوع معترض شده‌اند و هم دولتی‌ها مراتب ناراحتی و تکدر خود را اعلام کرده‌اند؛ اما آیا فقط ناراحتی و اعتراض مسوولان، برای دیده شدن حقوق مردم کافی است؟ به اعتقاد کارشناسان، اینکه شورای رقابت بنا به جایگاه قانونی خود رای به افزایش قیمت خودرو داده، چندان قابل خرده گرفتن نیست (البته فقط به‌دلیل جایگاه قانونی اش)، ولی می‌توان از دولت پرسید که چه کسی باید به‌دنبال حقوق مردم در ماجرای قیمت خودرو باشد.

 

*موج خوش‌بینی در بورس تهران

طی هفته گذشته پس از مدت‌ها بورس گوی سبقت را از بازارهای ارز و سکه ربود و توانست بازدهی هفتگی قابل توجه 6/3 درصدی را که طی هفت ماه اخیر بی‌سابقه بود به ثبت برساند. پیرو برخی سیاست‌های حمایتی دولت از بزرگ‌ترین صنعت بورس، یعنی پتروشیمی‌ها، طی هفته گذشته شاهد بازگشت رونق در بازار سهام بودیم. به این ترتیب، کاهش هزینه‌های تولید شرکت‌های پتروشیمی از محل کاهش نرخ گاز و از سوی دیگر افزایش نرخ فروش، پیرو الزام فروش محصولات پتروشیمی در بورس کالا بر مبنای نرخ ارز آزاد می‌تواند موجب سودآوری این شرکت‌ها شود. همچنین، افزایش نرخ فروش محصولات برخی گروه‌های دیگر نظیر خودرو و سیمان نیز از جمله اتفاقاتی است که پس از افزایش هزینه‌های تولید در پی اجرای فاز دوم هدفمندسازی توانسته بخشی از کاهش سودآوری تولیدکنندگان را جبران کند. بنابراین، حمایت‌های مزبور فارغ از نحوه اثرگذاری واقعی، به نوعی موج خوش‌بینی میان سهامداران ایجاد کرد تا بار دیگر رونق به بورس برگردد. در سایر بازارها، دلار که معامله‌گران خود را خوش‌بین به نتیجه مذاکرات هسته‌ای می‌بیند مدتی است در مسیر کاهشی قرار گرفته است. اما در این مسیر با کف حمایتی 3100 تومانی مواجه است و در این محدوده نوسان می‌کند. با این حال، هر دلار آمریکا طی هفته گذشته حدود یک درصد افت قیمت را تجربه کرد و در پایان به قیمت 3 هزار و 115 تومان معامله شد. از سوی دیگر، سکه نیز که اوایل هفته را همگام با دلار در مسیر کاهشی سپری می‌کرد، در پایان با جهش طلای جهانی، رشد نسبی را تجربه کرد. به این ترتیب، هر سکه طرح جدید با ثبت بازدهی هفتگی 6/0 درصدی توانست بر‌خلاف دلار هفته مثبتی را سپری کند.

 

* واکنش مثبت بورس به سیاست‌های جدید

بورس اوراق بهادار هفته گذشته واکنشی امیدوار کننده به حمایت‌های صورت گرفته از سوی دولت و مسوولان نشان داد تا با رشد 58/3درصد،  افت پیوسته خود را رها کند. در هفته گذشته زیان بیش از 10درصدی معامله‌گران بورس، اندکی جبران شد و تا 1/7‌درصد کاهش یافت. امری که ناشی از تاثیر سلسله‌ای از تصمیمات دولتی به‌ویژه در حوزه پتروشیمی بود. اوج حمایت‌های دولتی در هفته گذشته، اعلام کاهش نرخ گاز از 2 هزار و 650 ریال به 2 هزار و 20 ریال بود؛ امری که به‌رغم تصریح دولت مبنی بر اخذ این تصمیم با هدف کمک به بازار سرمایه، با ابهاماتی در مورد نحوه اجرا مواجه است. هم اکنون از این مساله دو برداشت وجود دارد؛ برداشت اول نرخ 2 هزار و 20 ریالی برای تمامی مصارف پتروشیمی‌ها به صورت میانگین‌گیری از قیمت سوخت و خوراک تعیین شده است و در برداشت دوم همچنان نرخ خوراک 13سنت و نرخ سوخت یک هزار و 320 ریال اعلام می‌شود. اکثر کارشناسان معتقدند تنها در سناریو نخست است که بازار می‌تواند تاثیر مثبتی از مصوبه دولت را شاهد باشد. اما در صورتی که سناریو دوم مد نظر قرار گیرد بازار بار دیگر با فاز کاهشی مواجه خواهد شد.

 

*چرا بازار مسکن راکد است؟

قرار است تا انتهای تیر ماه برنامه توسعه پروژه‌های عمرانی و ابلاغ بودجه آنها اعلام شود؛ بدین ترتیب با توجه به این‌که بازار مسکن در بطن خود به سمت افزایش پیش می رود اگر نقدینگی به مردم بازگردد بازار جهش قیمت را تجربه خواهد کرد که پیش بینی می‌شود آغاز این روند تا سه ماه آینده اتفاق بیفتد. بیت الله ستاریان - کارشناس اقتصاد مسکن - در گفت‌وگو با ایسنا، درباره رکود به وجود آمده در بازار مسکن در ماه مبارک رمضان اظهار کرد: به طور معمول از ۱۰ روز قبل از آغاز ماه رمضان و ۱۰ روز بعد از پایان، آمارها در طول سال‌های اخیر حاکی از آن بوده که توقف معاملات دراین بخش اتفاق می افتد. وی خاطر نشان کرد: روزه‌دار بودن مردم، افت میزان کارها و کاهش گردش مالی در اقتصاد می‌تواند از دلایل این توقف به شمار بیاید. ستاریان با بیان این‌که عامل دیگر در زمینه توقف معاملات و رکود در بازار مسکن، مشخص نبودن سیاست‌های دولت است، تصریح کرد:‌ دولت همچنان به طور واضح و مشخص اعلام نکرده که چگونه می خواهد مسیر بازار را تعیین کند و هنوز مشخص نیست و بنا بر سیاست‌های انقباضی عمل می‌کند یا در نظر دارد انبساط و توسعه را در بازار ایجاد کند. این کارشناس اقتصاد مسکن تاکید کرد: تردید به وجود آمده در بازار به دلیل مشخص نشدن تکلیف سیاست‌ها از سوی دولت است؛ به طوری که پتانسیل رونق و حرکت در بازار وجود دارد ولی از سوی تردید بزرگی که در بازار بوجود آمده رونق کمی کند شده است.

بورسی دات کام

تشکرات از این پست
دسترسی سریع به انجمن ها