پاسخ به:گزارش روزانه بازار بورس
یک شنبه 8 تیر 1393 12:33 PM
امروز شنبه هفتم تیر ماه ، شاخص کل بورس اوراق بهادار با کاهش 587 واحدی در عدد 71.662 واحد به کار خود پایان داد.
در این میان شبندر با 96 واحد منفی و فجر با 2.54 واحد مثبت بیشترین تاثیر را بر روی شاخص گذاشتند.
همچنین شاخص صنعت 466 واحد، شاخص پنجاه شرکت با 24 واحد، شاخص سی شرکت با 28 واحد و شاخص آزاد شناور با 841 واحد و دو شاخص بازار اول و بازار دوم به ترتیب با 511 واحد و 639 واحد کاهش مواجه شدند.
در فرابورس هم شاخص با افت 19.90 واحدی به 716 واحد رسید که در این میان زاگرس با 2 واحد منفی بیشترین تاثیر را بر روی شاخص گذاشت.
بازار امروز در حالی سراسر منفی بود که ارزش معاملات فقط 96 میلیارد تومان بود.در صورت تداوم این ارزش معاملات اندک می توان انتظار رکود مقطعی را نیز داشت.
در بازار امروز تنها 38 نماد منفی نبودند.
*.بورس
-خودرو
در گروه خودرو تنها دو نماد منفی نبودند.خمحرکه و خریخت دو نمادی بودند که در مثبت معامله شدند.سایر نماد ها با صف فروش همراه بودند.در نماد خودرو علیرقم خرید 22 میلیون سهم توسط حقوقی،همچنان تقاضا برای فروش وجود داشت.در انتهای بازار این نماد 4 میلیون صف فروش داشت.
-پالایشگاه و فرآورده های نفتی
گروه پالایشی ها نیز امروز سراسر منفی بود.تنها نماد شپاس اندکی مثبت بود.در نماد شبندر حقوقی نزدیک به 3 میلیون سهم خرید اما همچنان این نماد با صف فروش همراه بود.شسپا نیز با معاملات در منفی به قیمت عرضه اولیه نزدیک تر شد.
-ماشین آلات و دستگاه های برقی
در گروه ماشین آلات برقی بموتو و بتک اندکی مثبت بودند.بکام با سیستم حراج آماده معامله بود اما خریدار و فروشنده به قیمت واحد نرسیدند.بترانس نیز با صف فروش همراه بود
-پتروشیمی
در گروه پتروشیمی شاملا و شلعاب با حجم کم در مثبت اندک معامله شدند.شپلی نیز در قیمت های مثبت معامله می شد.سایر نماد ها منفی و یا صف فروش بودند.
-بانک ها
در گروه بانکی نیز حکمت و سامان مثبت معامله شدند.سایر نمادها منفی بودند.در نماد وبصادر 15 میلیون سهم توسط حقوقی خرید شد.
*بازگشایی ها و توقفها
توقف نماد کروی
همچنین نمادهای کطبس، کمنگنز، بکام، پدرخش، پاکشو، تکشا، فنوال و کساوه با توجه به عدم کشف قیمت در روز معاملاتی قبل با حراج مجدد معامله شدند.
*نرخ ارز و سکه و طلا
نرخ فروش هر قطعه سکه تمام بهار آزادی طرح جدید و قدیم امروز شنبه، در بازار 970 هزار تومان، نیم سکه 484 هزار تومان، ربع سکه 272 هزار تومان و سکه گرمی 181 هزار تومان اعلام شد.
همچنین نرخ هر گرم طلای زرد 18 عیار در بازار داخلی 98 هزار و 500 تومان و نرخ هر اونس طلا در بازارهای جهانی 1316 دلار است.
در بازار امروز هر دلار آزاد برای فروش 3168 تومان، هر یورو را 4335 تومان، هر پوند را 5380 تومان و هر درهم امارات را 865 تومان معامله می شود.
*اخبار اقتصادی
*بدهی دولت به بانک مرکزی چقدر است؟
از تیرماه تا آذر ماه سال گذشته میزان بدهی دولت به بانک مرکزی حدود 2000 میلیارد تومان کاهش و رقم بدهی موسسات و شرکت های دولتی به این بانک نزدیک به 300 میلیارد تومان افزایش یافته است. اخرین آمار و ارقام بانک مرکزی از تغییرات متغیرهای پولی و اعتباری نشان میدهد که رقم بدهیهای دولت به بانک مرکزی از حدود 18 هزار و 926 میلیارد تومان در تیر ماه 1392 که نسبت به ماه مشابه سال قبل از آن 20 درصد افزایش یافته بود به حدود 16 هزار و 754 میلیارد تومان با کاهش 5.9 درصدی نسبت به مدت مشابه سال قبل رسیده است. این در حالی است که در شش ماهه میانی سال گذشته رقم بدهی های دولت به بانک مرکزی که در سال های اخیر به طور قابل ملاحظه ای افزایش یافته بود همواره نسبت به ماه های مشابه سالهای قبل گاهی با شیب کمتر و یا گاهی با شیب بیشتر کاهشی بوده است. بر این اساس میزان بدهیهای دولتی به بانک مرکزی نسبت به ماه مشابه سال قبل به غیر از تیر ماه که با 20 درصد رشد همراه بود، در مرداد 5.4 درصد، شهریور11 درصد، مهر 21.2 درصد،ابان 6.5 درصد و آذر ماه 5.9 درصد کاهش یافته است. اما مروری بر میزان بدهیهای بانکها به بانک مرکزی در تابستان و پاییز 92 نشانی از کاهش ندارد و تنها شیب روند افزایشی کم یا زیاد شده است به گونهای که میزان آن از 62 هزار و 853 میلیارد تومان در تیرماه به 68 هزار و 610 میلیارد تومان در آذر ماه 92 افزایش یافته است.
*ادعای جدید درباره قیمت خودروهای داخلی
مشاور انجمن خودروسازان ایران موضوع جدیدی را درباره قیمت خودروهای داخلی مطرح کرد. داوود میرخانی رشتی اظهار کرد: قیمت جدید اعلام شده برای خودروهای داخلی دو درصد کمتر از قیمت اصلی این محصولات است. وی با بیان اینکه شورای رقابت دو درصد از قیمت جدید محصولات را به عنوان عدم رشد بهرهوری کم کرده است، خاطرنشان کرد: در قانون برنامه پنجم توسعه ذکر شده که اقتصاد کشور باید دو درصد بهرهوری داشته باشد. مشاور انجمن خودروسازان ایران ادامه داد: در این زمینه شورای رقابت باید توضیح دهد که در شرایط فعلی کدام بخش اقتصادی کشور دو درصد بهرهوری داشته که این شورا صنعت خودرو را به این دلیل جریمه کرده است؟ وی افزود: آیا صنعت خودروی کشور که در شرایط بحرانی دو سال اخیر از بیکار کردن 30 هزار کارگر شاغل خودداری کرده باید تاوان این اقدام خود را با کاهش قیمت و جریمه دو درصدی بدهد. میرخانی رشتی با بیان اینکه میزان اصلی افزایش قیمت خودروها 6 تا 9 درصد بوده است، تصریح کرد: با اعمال دو درصد جریمه بهرهوری، میزان افزایش قیمتها 4 تا 7 درصد اعلام شده است. وی خاطرنشان کرد: با توجه به برنامه تولید یک میلیون و 200 هزار دستگاه خودرو در سال جاری میزان ضرر و زیان خودروسازان از این ناحیه حدود 600 میلیارد تومان خواهد بود. مشاور انجمن خودروسازان ایران اظهار کرد: پس از دو سال بحران صنعت خودرو در حال بازسازی خود است اما برخوردهای این چنینی مانع این کار خواهد شد.
*نگاهی به کیفیت خودروهای تجاری داخلی
شرکت بازرسی کیفیت و استاندارد ایران ردهبندی کیفی خودروهای تجاری باری تولیدی در اردیبهشت ماه را منتشر کرد. براین اساس در گروه کامیونتها کامیونت الوند با 38.3 نمره منفی تنها کامیونت تولید شده در کشور در اردیبهشت ماه بوده است. در گروه کامیونها نیز کامیون اسکانیا p410 با 28.3 نمره منفی در رتبه اول ردهبندی و کامیون بنز WH با 70.2 نمره منفی در رتبه دوم ردهبندی قرار دارد. در گروه کشندهها نیز کشنده البرز با 36.8 نمره منفی در رتبه اول ردهبندی کشندههای تولیدی در اردیبهشت ماه و کشنده ماز با 53.8 نمره منفی در رتبه دوم ردهبندی قرار گرفته است.
*3.1 میلیارد دلار آزاد شده آماده هزینه شد
در حالی با واریز ششمین قسط از داراییهای بلوکه شده مجموع دریافتی بانک مرکزی به 3.1 میلیون دلار رسید که طبق اعلام قبلی رییس کل بانک مرکزی، دولت بنابر اراده و نیاز می تواند نسبت به هزینه کرد آن اقدام کند. با وجود اینکه پنج قسط ابتدایی داراییها با تاخیرهای اغلب اندک به حساب بانک مرکزی واریز شده بود قسط ششم با نزدیک به 45 روز تاکنون بیشترین دیرکرد دریافت را به خود اختصاص داده است. قسط ششم در حالی در 26 ژوئن محقق شد که از زمان سرسید قسط هفتم در 17 ژوئن حدود 10 روز گذشته و نزدیک به 22 روز دیگر به زمان پرداخت آخرین قسط در 20 ژوییه باقی مانده است.این در حالی است که بنابر اعلام بانک مرکزی با توجه به سررسید قسط هفتم از این بدهی ها، مراتب تحت اقدام بوده و به زودی واریزمی شود. همچنین از 550 میلیون دلار قسط اول،450 میلیون دلار دوم،550 میلیون دلار سوم، 550 میلیون دلار چهارم،450 میلیون دلار پنجم و 550 میلیون دلار قسط ششم تا کنون 3.1 میلیارد دلار از مجموع 4.2 میلیون دلار توافق شده در مذاکرات ژنو برای آزاد شدن دارایی های بلوکه شده دراختیار بانک مرکزی قرار گرفته و دو قسط 550 میلیون دلاری باقی مانده هفتم و هشتم نیز طبق وعده باید تا پایان تیر ماه سال جاری تسویه شود که البته مسوولان سیاسی و اقتصادی معتقدند با اقدامات انجام شده، تمامی اقساط تا اتمام موعد مقرر به کشور وارد خواهد شد.
*وقتی صادرکنندگان زعفران دستفروش شوند!
دبیر شورای ملی زعفران گفت: وقتی سیاستگذاریها و تعرفههای صادرات زعفران یک شبه تغییر میکند بیش از مشتریان خارجی، صادر کنندگان سردرگم میشوند و آن وقت است که مانند دستفروشان خیابانی برنامهریزی میکنند. فرشید منوچهری تصریح کرد: تغییر مداوم تعرفه برای صادرات زعفران بیش از آن که برای خریداران و مشتریان خارجی ضرر داشته باشد صادر کنندگان داخلی را با سردرگمی مواجه میکند چرا که آنها دیگر جرأت نمیکنند با تغییر یک شبه قوانین و سیاستگذاریهای صادرات زعفران، قراردادهای بلند مدت با مشتریان خود امضاء کنند؛ بنابراین مجبورند مانند دستفروشانی که کنار خیابان بساط پهن میکنند هر روز برنامهریزیهای خود را تغییر دهند. وی افزود: در حالی که تا بیست و دوم اردیبهشت امسال تعرفههای زعفران برای بستهبندیهای بالای 30 گرم حذف شده بود و مسئولان اعلام کرده بودند که صادر کنندگان زعفران از پرداخت عوارض معاف هستند، بیست و دوم اردیبهشت امسال به صورت ناگهانی اعلام شد که مجددا تعرفههای گذشته برای صادرات زعفران وضع شده و از این پس اعمال میشود اما این تغییرات مکرر در سیاستگذاریهای دولت برای صادرات محصولی مانند زعفران، صادرکنندگان را سردرگم و بیاعتماد نسبت به دولت و سیاستگذاریهایش میکند. منوچهری اظهار کرد: برای حل مشکل صادرات زعفران و وضع مجدد تعرفه برای بستهبندیهای بالای 30 گرم جلسهای با رییس سازمان توسعه تجارت برگزار شد که در آن جلسه تاکید کردیم وضع یک شبه چنین قوانین و مقرراتی برای بازار زعفران که باید آن را در شرایط کنونی به ویژه برای صادر کنندگان مهیا کنیم جز آسیب زدن به برنامهریزیهای صادر کنندگان و بازار این محصول با ارزش و صادراتی حاصلی ندارد.
بورسی دات کام