0

گزارش روزانه بازار بورس

 
nikbakht88
nikbakht88
کاربر طلایی1
تاریخ عضویت : شهریور 1388 
تعداد پست ها : 5887
محل سکونت : تمام ایران سرای من است

پاسخ به:گزارش روزانه بازار بورس
سه شنبه 3 تیر 1393  5:27 PM

 
سه شنبه, 03 تیر 1393 ساعت 09:01
در معاملات امروز شاخص کل بورس اوراق بهادار با 200 واحد کاهش به رقم 72.344 واحد رسید. همچنین شاخص صنعت با 166 واحد و ،شاخص 50 شرکت با 6 واحد، شاخص آزاد شناور با 354 واحد،،شاخص سی شرکت با 7.8 واحد و شاخص بازار اول با 180  واحد و شاخص بازار دوم با 179 واحد کاهش مواجه شدند. شاخص فرابورس نیز با 6 واحد افت به کار خود پایان داد.
 
در بازار امروز شبندر با 113 واحد بیشترین تاثیر منفی و فولاد با 28 واحد بیشترین تاثیر مثبت را بر روی شاخص گذاشتند.
در بازار فرابورس نیز میدکو با 1.39 واحد بیشترین تاثیر منفی را بر روی شاخص این بازار گذاشت.
حجم معاملات امروز 271 میلیون سهم بود که اامه روند رکودی بورس می باشد.روند معاملات بسیار خسته کننده و کم رمق می باشد.کارشناسان ما معتقدند تا زمانی که حجم معاملات به حالت نرمال نرسد،انتظار رشد بی معنی خواهد بود.اما در بلندمدت سهم های تعدیل دار و مناسب خرید وجود خواهند داشت.
 
 *.بورس
 -فرآورده های نفتی و پالایشی
در گروه فرآورده های نفتی تنها دو نماد شپاس و شبهرن اندکی مثبت بودند.شبهرن در انتهای معاملات در منفی معامله می شد اما قیمت پایانی آن در مثبت باقی ماند.شبندر که بیشترین حجم معاملات این گروه را به خود اختصاص داده بود در حداکثر منفی معامله می شد.4 میلیون معامله در این نماد انجام شد که از این میزان تفاوت خرید و فروش حقوقی 1 میلیون سهم بود.سایر نمادهای گروه نیز در منفی قابل معامله بودند.
 -لاستیک و پلاستیک
در این گروه پلاسک و پکرمان در نهایت منفی معامله می شدند.پتایر نیز که صف فروش بود با جمع شدن صف فروش مواجه و تا مثبت 3% نیز پیش رفت اما قیمت پایانی همچنان منفی ماند.
 -فلزات اساسی
در گروه فلزات اساسی نیز بجز چند نماد کوچک بقیه در منفی معامله می شدند.فنورد که در روزهای گذشته با صف خرید همراه بود صف خرید بدون عرضه خود را حفظ کرد.فجر نیز با حجم بسیار اندک در حداکثر مثبت معامله شد.فزرین نیز با حجم اندک مثبت بود.فلوله نیز که با افزایش تقاضا و صف خرید مواجه شده بود با عرضه صف خرید روبرو شد.فرآور نیز از دیگر نمادهای مثبت این گروه بود.فملی که در ابتدای معاملات در مثبت معامله میشد در انتها اندکی منفی شد.این نماد بیشترین حجم معاملات این گروه را به خود اختصاص داد.فاسمین و ارفع نیز با صف خرید اندک مواجه شدند.
 -خودرو
در گروه خودرو تنها دو نماد ختور و خرینگ مثبت معامله شدند.نماد ختور در انتهای بازار تا منفی 2 درصد نیز پیش رفت.اما قیمت پایانی آن مثبت باقی ماند.خرینگ نیز در حداکثر قیمت قابل خرید بود.نمادهای خودرو،خزامیا،خساپا در حداکثر منفی متعادل بودند.اما اکثر نمادهای قطعاتی با صف فروش مواجه بودند.
 -پتروشیمی
گروه پتروشیمی نیز هم قدم با شاخص منفی بودند.تنها نماد همراه با صف خرید در این گروه شلعاب بود.شفن نیز که در حداکثر مثبت قابل خرید بود در انتها با کاهش تقاضا مواجه شد.تاپیکو،پارسان،جم،پترول،شیراز در منفی متعادل بودند.شکربن نیز با صف فروش همراه شد.
 
*نرخ ارز و سکه و طلا
نرخ فروش هر قطعه سکه تمام بهار آزادی طرح جدید و قدیم امروز سه شنبه با افزایش قیمت نسبت به روز گذشته، در بازار 975 هزار تومان، نیم سکه 486 هزار تومان،ربع سکه با کاهش 275 هزارتومان و گرمی 182 هزار تومان اعلام شد.
همچنین نرخ هر گرم طلای زرد 18 عیار در بازار داخلی 99 هزار و 100 تومان و نرخ هر اونس طلا در بازارهای جهانی 1325 دلار است.
در همین حال، هر دلار آزاد برای فروش 3172 تومان، هر یورو 4339 تومان، هر پوند را 5414 تومان و هر درهم امارات را 873 تومان معامله می شود.
 
*اخبار اقتصادی
 
*وضعیت قرمز ادامه دارد
در بازار امروز پالایش نفت بندرعباس، ایران خودرو، سایپا، معدنی و صنعتی گل‌گهر، معدنی و صنعتی چادرملو، گروه مپنا، بانک پارسیان، سرمایه‌گذاری خوارزمی، بانک ملت و توسعه صنایع بهشهر بیشترین تاثیر منفی را بر شاخص داشتند. شاخص کل بورس در پایان معاملات امروز با افت ۲۰۰ واحدی به ۷۲ هزار و ۳۴۰ واحد رسید و ارزش معاملات نیز همچنان در بازه کمتر از ۱۰۰ میلیارد تومان قرار دارد. در پایان معاملات امروز بازار اکثر صنایع و نمادهای بورسی کاهش قیمت داشتند و به همین سبب شاخص کل با افت 200 واحدی به 72 هزار و 340 واحد رسید.ارزش بازار نیز به 344 هزار میلیارد تومان نزدیک شد و کمتر از 272 میلیون برگ سهم به ا رزش حدود 86 میلیارد تومان مورد معامله قرار گرفت. پیش از این و در دوران رونق بورس، ارزش روز بازاری به بیش از 430 هزار میلیارد تومان هم رسیده بود که اکنون کاهش حدود 90 هزار میلیارد تومانی را نشان می‌دهد.
در بازار امروز پالایش نفت بندرعباس، ایران خودرو، سایپا، معدنی و صنعتی گل‌گهر، معدنی و صنعتی چادرملو، گروه مپنا، بانک پارسیان، سرمایه‌گذاری خوارزمی، بانک ملت و توسعه صنایع بهشهر بیشترین تاثیر منفی را بر شاخص داشتند.
 
*طلا در مرز 1319 دلار
قیمت طلا در بازارهای جهانی با 1.37 دلار افزایش به 1318.89 دلار در هر اونس رسید. قیمت طلا در ساعات اولیه امروز به علت انتظار سرمایه‌گذاران برای آگاهی یافتن از تحولات عراق کاهش یافت. اما در لحظه انتشار این خبر هر اونس طلا 1.37 دلار افزایش یافت و به 1318.89 دلار رسید و فاصله قیمتی آن با بالاترین رقم در 2 ماه گذشته برابر با 1321.90 دلار کاهش یافت. طلا در زمان بروز تنش‌های ژئوپلتیکی به عنوان منبع امن سرمایه‌گذاری به شمار می‌رود.
احساس سرمایه‌گذاران در رابطه با طلا، ذخایر گلدتراست، بزرگ‌ترین صندوق سرمایه‌گذاری طلا در جهان را افزایش داده است. ذخایر این صندوق 2.4 تن افزایش یافت و به 785.02 تن در روز جمعه رسید.
 
*۲۶ کشور در حال توسعه در لیست تحریم‌های یکجانبه یا چند جانبه قرار دارند
تبیین استانداردهای آموزش متناسب با نیاز کشورهای اسلامی میتواند در مهار بیکاری و مهاجرت جوانان نقش مثبتی داشته باشد و لازم است دولتها هزینه کارآفرینی شرکتهای کوچک و متوسط را مشمول مافعیت مالیاتی نمایند. رئیس اتاق بازرگانی ایران گفت: در حال حاضر ۲.۵ میلیارد نفر در دنیا از امکانات بهداشتی محروم هستند و یک میلیارد نفر در جهان نیز مجبورند بدون دسترسی به سرویس بهداشتی به زندگی ادامه دهند. غلامحسین شافعی در همایش نقش بخش خصوصی در تبیین اهداف توسعه ای سازمان ملل متحد گفت: در حال حاضر دو و نیم میلیارد نفر در دنیا از امکانات بهداشتی محروم هستند و یک میلیارد نفر در جهان نیز مجبورند بدون دسترسی به سرویس بهداشتی به زندگی ادامه دهند، این در حالی است که پیشرفتها در کشور نامتوازن نبوده است. رئیس اتاق بازرگانی و صنایع و معادن ایران افزود: با توجه به تاثیر بحران مالی بین المللی بر بودجه های بهداشتی کشورها ضرورت دارد دولتها و بخش خصوصی و سازمان های غیردولتی نسبت به تامین منابع مورد نیاز بخش بهداشت، حداکثر ظرفیت های خود را به کار گیرند. این در حالی است که آموزش مسائل بهداشتی به جامعه مدنی می تواند در بهبود وضعیت بهداشت کشورهای در حال توسعه کمک موثری قلمداد می شود. وی تصریح کرد: بخش خصوصی باید در رابطه با محیط زیست بیشتر وارد شود؛ این در حالی است که تولید کالاها و خدمات زیست محیطی، اقدامات در زمینه بهره وری انرژی و صرفه جویی انرژی، سرمایه گذاری در زمینه انرژی های تجدیدپذیر از جمله مواردی است که بخش خصوصی می تواند در صورت حمایت فنی و مالی دولتها و سازمان های بین المللی در آن پیشقدم شود. به گفته شافعی، تقویت جامعه معدنی از طریق حمایت دولتها محقق می شود و از این رو پیشنهاد می شود با همکاری سازمان های غیردولتی به توانمندسازی جامعه مدنی اهتمام ورزند. نقش تجارت بین المللی در توسعه کشورها و ضرورت مشارکت دولت و بخش خصوصی در هدایت آزادسازی تجاری متناسب با اهداف توسعه ای کشورها راه را برای برخورد با چالش های توسعه هموار می سازد.
 
*گزارش سایپا درباره رفع نواقص مورد پذیرش واقع شد
اگر کیفیت خودروها بالا رود رقابت شکل می گیرد و با رقابت ، بازار و میزان رضایت مشتریان قیمت خودرو را تعیین خواهد کرد. علی علیلو رئیس کمیته تحقیق و تفحص از صنعت خودرو در گفتگو با خبرنگار بازار خبر ضمن تاکید بر الزام ارائه گزارش بهبود کیفیت از جانب خودروسازان گفت : ما هر دو سه ماه یک بار گزارش جامعی از بهبود مسائل از خودروسازان  می خواهیم و قطعا این امر نقش به سزایی در تحولات اساسی در صنعت خودرو سازی خواهد داشت. وی در ادامه از گزارش ارسال شده شرکت خودرو سازی سایپا به کمیسیون صنایع خبر داد و افزود: سایپا در این گزارش از بهبود کیفیت و رفع نواقص در 8 مورد اشاره نموده که مورد تایید ما قرار گرفته است. و بنده معتقد هستم چنانچه با همین رویه پیش برویم شاید تا یک سال آینده حدود 70 الی 80 درصد از مشکلات موجود در صنعت خودرو که در گزارش تحقیق و تفحص هم آمده است بر طرف شود. وی همچنین تصریح کرد: اگر کیفیت خودروها بالا رود  رقابت شکل می گیرد و با رقابت ، بازار و میزان رضایت مشتریان قیمت خودرو را تعیین خواهد کرد.
 
*چرا دلار از مبادلات ارزی حذف نشد؟
یک کارشناس امور پولی و بانکی گفت: نبود صرفه و صلاح اقتصادی و خلاء ارز قدرتمند جایگزین، اقدامات بانک مرکزی برای گنارگذاشتن معاملات دلاری از مبادلات تجاری را مسکوت گذاشت.سید بهاء‌الدین حسینی هاشمی  در مورد چرایی عدم ورود جدی به پیمان‌های ارزی به اهمیت و برتری دلار در مبادلات ارزی اشاره و اظهار کرد: کنار گذاشتن دلار در مبادلات ارزی اقدامی به صرفه نیست مگر این‌که ارز قوی و قابل تبدیلی وجود داشته باشد که بتوان اغلب مبادلات را با آن انجام داد. وی با تاکید بر این‌که دلار ارزی مورد قبول عامه است افزود:از این‌رو در تمام دنیا حتی بسیاری از کشور‌هایی که ارز دیگری دارند(حوزه یورو)، معاملات و قیمت‌گذاری بر مبنای آن انجام شده و قابل پذیرش است ضمن اینکه دلار به عنوان ذخایر مهم ارزی کشورها محسوب می‌شود. حسینی هاشمی با اشاره به دیگر خصوصیاتی که موجب می‌شود تا دلار مبنای مبادلات قرار گیرد، گفت: صادرات و معاملات نفت، گاز و بسیاری از فلزات از جمله طلا و نقره بر مبنای دلار است و در صورت تمایل به استفاده از ارز‌های دیگر باید تبدیل شود که در این صورت نرخ کارمزد قابل توجهی به کشور متقاضی تحمیل خواهد شد. وی ادامه داد: برای نقل و انتقال پولی در حوزه دلار نیز مکانیزم‌هایی وجود دارد که موجب می‌شود تا معاملات بازرگانی به راحتی انجام شده و منابع آن منتقل شود. این کارشناس پولی و بانکی همچنین با بیان این‌که بسیاری از معاملات قهری نیز براساس دلار انجام می‌شود، بیان کرد: مطالبات، تعهدات، قرار‌داد‌ها و دریافت یا واگذاری سهام برمبنای دلار است از این‌رو اگر قرار است ارز دیگری جایگزین آن شود جدای از سایر مسائلی که ایجاد خواهد کرد پرداخت کارمزد هزینه‌ی قابل توجهی خواهد داشت. وی با اشاره به این‌که در بسیاری از موارد معامله بر پایه دلار یک الزام است، گفت: این در حالی است که کشور‌های بزرگ هم هنوز نتوانسته‌اند دلار را حذف کنند، چرا که باید پول ملی آنها و یا ارز جایگزین در تمام دنیا قابل پذیرش بوده و تحمیل شود که این کار چندان ساده‌ای نیست.
وب سایت بورسی
تشکرات از این پست
دسترسی سریع به انجمن ها