آموزش برنامه نویسی اندروید - قسمت ۲۱: چرا باید کار با اندروید استودیو را فرا گرفت ولی نباید با آن کا
دوشنبه 30 دی 1392 9:23 AM
در این قسمت قصد داریم تا به مزایای محیط برنامه نویسی اندروید استودیو اشاره ای داشته باشیم. اندروید استودیو رایگان است و برای دانلود و شروع کار با آن هیچ هزینه ای نیاز نیست بپردازیم(اگر چه که در اینجا حتی فتوشاپ هم رایگان است اما اندروید استودیو واقعاً رایگان است). یکی از مزیت های اندروید استودیو بر محیط برنامه نویسی اکلیپس این است که نیازی نیست تا SDK و ADT را روی آن نصب کنیم بلکه از قبل این کار توسط گوگل روی آن صورت گرفته است(البته همانطور که در مقدمه این سری از آموزش ها بیان شد، محیط توسعه اندروید ADT Bundle نیز همین شرایط را دارا است).
با فعال کردن Preview All Screen Sizes در اندروید استودیو این امکان برای ما فراهم خواهد شد تا بتوانیم به طور همزمان خروجی اپلیکیشن خود در سایزهای مختلف را مشاهده کنیم:
تصویر فوق نمایی از Preview All Screen Sizes پروژه My First Android Project است که در قسمت ششم از این سری از آموزش ها ایجاد کردیم. در حقیقت این ویژگی اندروید استودیو امکانی را برای ما فراهم می آورد که بتوانیم UI اپلیکیشن خود را به صورت هم زمان روی دستگاه هایی با ابعدا مختلف مشاهده کنیم(البته کلیه مدل های استفاده شده مربوط به برند Nexus می باشند).
از دیگر ویژگی های اندروید استودیو این است که اگر پروژه را در اکلیپس ساخته باشیم و بخواهیم کار توسعه اپلیکیشن خود را در محیط اندروید استودیو ادامه دهیم، به راحتی خواهیم توانست پروژه ایجاد شده در اکلیپس را به اندروید استودیو Import کنیم.
و در آخر اینکه رهبر اصلی سیستم عامل اندروید شرکت گوگل است و طراح محیط توسعه اپلیکیشن اندروید استودیو نیز شرکت گوگل می باشد. به عبارت دیگر می توانیم به یک نتیجه منطقی برسیم که شرکت گوگل ترجیج خواهد داد که علاقمندان به برنامه نویسی اندروید از محیط توسعه ای استفاده کنند که خود این شرکت فراهم آورده است و ممکن است در آینده ای نه چندان دور تمرکز اصلی خود را روی اندروید استودیو قرار داده و همچنین انتشار SDK های جدید سیستم عامل اندروید را روی اندروید استودیو اعمال کند. در حقیقت این مسئله که عرض کردم فرضیه ای بیش نیست و ممکن است دیگر محیط های برنامه نویسی همچون اکلیپس همواره قدرتمند در پروسه توسعه اندروید در بازار همواره حضور داشته و حتی بیش از پیش تقویت گردند.
به هر حال منطقی به نظر می رسد که کلیه احتمالات را مد نظر داشته و خود را به عنوان یک برنامه نویس برای هر تغییری در آینده آماده نگه داریم. به عبارت دیگر در صورتیکه ما در توسعه اندروید در دو محیط متفاوت(منظور اکلیپس و اندروید استودیو است) مهارت داشته باشیم، در صورتیکه در آینده هر کدام از این IDE ها با شکست مواجه شد ما یک طرح جایگزین خواهیم داشت.
دلیل دیگری که پیشنهاد می شود کار با محیط برنامه نویسی اندروید استودیو را فرا بگریم تکرار و تمرین است. به عبارت دیگر در ادامه این سری از آموزش ها که به مباحث جدی تر توسعه اندروید خواهیم پرداخت، می توانیم پروسه یادگیری را در محیط اکلیپس طی کنیم(همانطور که بنده هم کلیه آموزش ها را در قالب همین محیط برنامه نویسی ارائه خواهم کرد) و در عین حال برای نهادینه کردن آموخته ها به تمرین در محیط اندروید استودیو پرداخته که با اینکار به هر دو IDE تسلط پیدا خواهیم کرد(رقابت مابین این دو IDE در حال حاضر در شکل زیر به تصویر کشیده شده است):
اندروید استودیو در ابتدای راه تکامل خود است و چنانچه ما به عنوان یک برنامه نویس مبتدی قصد داشته باشیم در این راه تکامل همراه اندروید استودیو باشیم با احتمال قریب به یقین با چالش های فراوانی رو به رو خواهیم شد. به عبارت دیگر از زمان نصب اندروید استودیو گرفته که ممکن است در دانلود پکیج Gradle با مشکل رو به رو شویم تا اجرای پروژه خود در اندروید استودیو که زمان به مراتب بیشتری نسبت به اکلیپس از ما خواهد گرفت تا روی Emulator اجرا گردد به منزله دو چالش عمده ای است که در ابتدای راه با آنها مواجه خواهیم شد(لازم به ذکر است سرعت اجرای پروژه در اندروید استودیو آنقدر کم است که اگر خیلی خود انگیزه نباشیم به طور حتم توسعه اندروید را برای همیشه کنار خواهیم گذاشت).
به عنوان راه کاری که از آن طریق می توان سرعت اندروید استودیو را تا حدودی ارتقاء بخشید می توان به غیر فعال کردن گزینه Real-time file system protection به معنی "محافظت از فایل های سیستم به صورت هم زمان" در نرم افزار آنتی ویروس نصب شده روی سیستم اشاره کرد. در حقیقت زمانیکه این گزینه فعال باشد، هر موقع که اقدام به اجرای پروژه خود در اندروید استودیو می کنیم، کلیه فایل های موجود در Output Directory یا "دایرکتوری خروجی برنامه" اسکن می شوند و همین مسئله موجب می گردد که سرعت توسعه اپلیکیشن به مراتب پایین تر آید. اعمال این تنظیمات بسته به نوع آنتی ویروسی که استفاده می کنیم می تواند متفاوت باشد اما برای مثال در آنتی ویروس ESET Smart Security 4 این تغییرات به صورت زیر صورت خواهد گرفت:
همانطور که در تصویر فوق مشاهده می شود، وارد Setup آنتی ویروس شده و از بخش Real-time file system protection همانطور که در تصویر فوق با بیضی قرمز رنگ مشخص شده است روی گزینه Configure به معنی "تنظیم کردن" کلیک می کنیم و سپس پنجره ای به شکل زیر خواهیم دید:
همانطور که در تصویر فوق مشاهده می شود، می بایست تیک دو گزینه ای که با بیضی های قرمز رنگ مشخص شده اند را برداشته سپس روی گزینه OK کلیک کنیم. در نهایت با اینکار احتمال می رود که سرعت اجرای اپلیکیشن ها در اندروید استودیو مقداری افزایش یابد.
مدیر تالار های: