آموزش برنامه نویسی اندروید - قسمت ۱۲:نحوه ساخت فولدرها و فایل های جدید در فولدر res
شنبه 28 دی 1392 10:52 AM
برای ایجاد فولدرهایی که به صورت پیش فرض در یک اپلیکیشن قرار ندارند به صورتی زیر اقدام می کنیم:
همانطور که در تصویر اصلی مطلب مشاهده می شود، روی فولدر res کلیک راست نموده سپس روی اولین گزینه از بالا که New است کلیک کرده سپس در پنجره جدیدی که باز می شود گزینه Folder را انتخاب می کنیم. پس از کلیک کردن روی گزینه Folder پنجره زیر باز خواهد شد:
همانطور که در تصویر فوق مشاهده می شود جایی که زیر آن خط قرمز کشیده شده است نشانگر فولدر res داخل پروژه ای است که می خواهیم این فولدر جدید را داخل آن ایجاد کنیم. در بخشی که با بیضی قرمز رنگ مشخص شده است می بایست نام فولدر جدید را وارد کنیم. به طور مثال فرض کنیم که می خواهیم از انیمیشن در اپلیکیشن خود استفاده کنیم. برای این منظور می بایست انیمیشن های خود را در اپلیکیشن ذخیره سازیم که اینکار فقط با ایجاد یک فولدر تحت عنوان anim امکان پذیر است. بنابراین واژه anim را مقابل Folder name به معنی "نام فولدر" نوشته و دکمه Finish را می زنیم.
همانطور که در تصویر فوق مشاهده می شود می بینیم که فولدری تحت عنوان anim زیرشاخه فولدر res ساخته شده و در اولین جایگاه قرار گرفته است. به عبارت دیگر محل قرار گرفتن کلیه فولدرهای زیرشاخه بر اساس حروف الفبای انگلیسی است.
چنانچه بخواهیم یکی از فایل های زیرمجوعه فولدر values را ایجاد کنیم می بایست به صورت زیر عمل نماییم:
همانطور که در تصویر فوق مشاهده می شود، روی فولدر values کلیک راست کرده سپس روی اولین گزینه از بالا که گزینه New است کلیک کرده و در نهایت همانطور که در تصویر با فلش قرمز رنگ نشان داده شده است روی گزینه Android XML File کلیک می کنیم. اکنون پنجره ای به شکل زیر باز خواهد شد:
در تصویر فوق بیضی قرمز رنگ اول نشانگر فولدری است که می خواهیم این فایل جدید در آن ذخیره شود که در این مثال فولدر values مد نظر است. بیضی قرمز رنگ دوم نشانگر پروژه ای است که می خواهیم این فایل XML جدید در فولدر values آن پروژه ایجاد گردد که در اینجا همان پروژه ای که در آموزش هشتم تحت عنوان My First Android Project ایجاد کردیم را انتخاب خواهیم کرد. در جاییکه زیر آن خط قرمز کشیده شده است می بایست نام یکی از انواع فایل های از پیش تعیین شده XML که پیش از این معرفی شدند را بنویسیم. به طور مثال در این آموزش می خواهیم یک فایل arrays که برای ذخیره سازی کلمات و اعداد در کنار یکدیگر استفاده می شود را ایجاد کنیم. نکته ای که در ساخت این فایل ها می بایست مد نظر قرار دهیم این است که نیازی به نوشتن پسوند xml پس از نام فایل نیست چرا که اکلیپس اینکار را به صورت خودکار برای ما انجام خواهد داد. حال می توانیم دکمه Finish را بزنیم.
به همین ترتیب می توانیم مابقی فایل های XML را نیز در فولدر values ایجاد کنیم:
همانطور که در معرفی فولدر res در آموزش یازدهم مثالی در رابطه با نصب یک اپلیکیشن روی یک تلفن و تبلت زدیم و دیدیم که با تغییر زبان یک دستگاه می توانیم این دستور را به اندروید بدهیم که در حین نصب با توجه به زبان انتخابی از منابع مرتبط با آن زبان استفاده کند. برای روشن تر شدن این مسئله به مثال زیر توجه نمایید:
در این قسمت خواهیم دید که به چه سادگی می توان تنظیمات این کار را انجام داد. برای این منظور نیاز است تا با Language ISO Code ها یا به عبارتی با "کد بین المللی زبان های مختلف" آشنایی داشته باشیم. برای مثال کد زبان فارسی fa است و کد زبان آلمانی de است. در حقیقت برای آنکه این دستور را به اندروید بدهیم که به محض تغییر زبان تلفن همراه یا تبلت از منابع مرتبط با آن زبان در اجرای اپلیکیشن استفاده کند، می بایست منابعی متناظر با همان زبان در فولدر res ایجاد کنیم.
همانطور که پیش از این در همین قسمت از آموزش نحوه ساخت یک فولدر جدید آموزش داده شد، یک فولدر جدید برای ذخیره عکس های مرتبط به زبان فارسی تحت عنوان drawable-fa و یک فولدر دیگر تحت عنوان drawable-de برای ذخیره سازی عکس های مرتبط با زبان آلمانی ایجاد می کنیم. در تصویر فوق این دو فولدر با بیضی سبز زنگ مشخص شده اند. همانطور که قبلاً گفته شد فولدر values مسئول ذخیره سازی چیزی های زیادی است که یکی از آنها اسامی، متون و جملات است. حال برای آنکه به محض تغییر زبان تلفن همراه یا تبلت کلیه جملات هم به آن زبان تبدیل شوند می بایست فولدر های متناظر با این دو زبان فارسی و آلمانی نیز ساخته شود. همانطور که در تصویر فوق با یک بیضی قرمز رنگ مشخص شده است، یک فولدر تحت عنوان values-fa برای ذخیره سازی اسامی، عبارات و جملات فارسی و یک فولدر دیگر تحت عنوان values-de برای ذخیره سازی اسامی، عبارات و جملات آلمانی ایجاد شده است.
به عنوان نکته پایانی بایستی گفت که اگر منابع مرتبط با زبانی در اپلیکیشن ما موجود نباشد مثلا فولدرهای drawable-de و values-de در پروژه ما وجود نداشته باشند، در حین اجرا اپلیکیشن از فولدرهای پیش فرض که همان drawable و values می باشند برای زبان آلمانی استفاده خواهد کرد.
در حقیقت این توضیحات صرفاً مقدمه ای بر بومی سازی یک اپلیکیشن بوده و مسلماً پس از آنکه مهارت ما در توسعه اندروید کمی بیشتر شد، حتماً به توضیحات بیشتری پیرامون محتویات این فولدر ها و نحوه اعمال تغییرات بر اساس زبان انتخابی خواهیم پرداخت.
مدیر تالار های: