0

آرشیو مسابقه هفتگی "آموزه های نهج البلاغه"

 
mohammad98
mohammad98
کاربر طلایی1
تاریخ عضویت : بهمن 1391 
تعداد پست ها : 6815
محل سکونت : خراسان

مسابقه هفته هجدهـــم(93/02/27 لغایت 93/03/2)
سه شنبه 23 اردیبهشت 1393  12:46 PM

مسابقه هفته هجدهـــم(93/02/27 لغایت 93/03/2)

 

خطبه ی شماره 2 نهج البلاغه :

پس از بازگشت از صفین

 

ستايش پروردگار

ستايش مي‏کنم خداوند را، براي تکميل نعمتهاي او، و تسليم بودن برابر بزرگي او، و ايمن ماندن از نافرماني او، و در رفع نيازها از او ياري مي‏طلبم، زيرا آن کس را که خدا هدايت کند، هرگز گمراه نگردد، و آن را که خدا دشمن دارد، هرگز نجات نيابد، و هر آن کس را که خداوند بي‏نياز گرداند، نيازمند نخواهد شد، پس ستايش خداوند از همه چيز گرانسنگ‏تر، و برترين گنجي است که ارزش ذخيره شدن دارد، و گواهي مي‏دهم که جز خداي يکتاي بي‏شريک، معبودي نيست، شهادتي که اخلاص آن آزموده، و پاکي و خلوص آن را باور داريم، و تا زنده‏ايم بر اين باور استواريم، و آن را براي صحنه‏هاي هولناک روز قيامت ذخيره مي‏کنيم، زيرا شهادت به يگانگي خدا، نشانه استواري ايمان، بازکننده درهاي احسان، مايه خشنودي خداي رحمان، و دورکننده شيطان است.
 

ويژگيهاي پيامبر اسلام (ص)
و شهادت مي‏دهم که محمد (ص) بنده خدا و فرستاده اوست، خداوند او را با ديني آشکار، و نشانه‏اي پايدار، و قرآني نوشته‏شده و استوار، و نوري درخشان، و چراغي تابان، و فرماني آشکارکننده، فرستاد تا شک و ترديدها را نابود سازد و با دلائل روشن استدلال کند، و با آيات الهي مردم را پرهيز دهد، و از کيفرهاي الهي بترساند.
 

شناخت عصر جاهليت:
خدا پيامبر اسلام را زماني فرستاد، که مردم در فتنه‏ها گرفتارشده، رشته‏هاي دين پاره‏شده، و ستونهاي ايمان و يقين ناپايدار بود، در اصول دين اختلاف داشته، و امور مردم پراکنده بود، راه رهايي دشوار، و پناهگاهي وجود نداشت، چراغ هدايت بي نور، و کوردلي همگان را فرا گرفته بود، خداي رحمان معصيت مي‏شد، و شيطان ياري مي‏گرديد، ايمان بدون ياور مانده، و ستونهاي آن ويران گرديده، و نشانه‏هاي آن انکارشده، راههاي آن ويران، و جاده‏هاي آن کهنه و فراموش گرديد، مردم جاهلي، شيطان را اطاعت مي‏کردند، و به راههاي او مي‏رفتند، و در آبشخور شيطان سيراب مي‏شدند، با دست مردم جاهليت، نشانه‏هاي شيطان، آشکار، و پرچم او برافراشته گرديد، فتنه‏ها، مردم را لگدمال کرده، و با سمهاي محکم خود نابودشان کرده، و پابرجا ايستاده بود، اما مردم حيران و سرگردان، بي‏خبر و فريب خورده، در کنار بهترين خانه (کعبه) و بدترين همسايگان (بت پرستان) زندگي مي‏کردند، خواب آنها بيداري، و سرمه چشم آنها اشک بود، در سرزميني که دانشمند آن لب فرو بسته، و جاهل گرامي بود.

 

ويژگيهاي اهل بيت (ع)

عترت پيامبر (ص) (اهل بيت (ع)) جايگاه اسرار خداوندي، و پناهگاه فرمان الهي، و مخزن علم خدا، و مرجع احکام اسلامي و نگهبان کتابهاي آسماني، و کوههاي هميشه استوار دين خدايند، خدا به وسيله اهل بيت (ع) پشت خميده دين را راست نمود، و لرزش و اضطراب آن را از ميان برداشت، برابر فاسداني که تخم گناه افشاندند، و با آب غرور و فريب آبياري کردند، و محصول آن را که جز عذاب و بدبختي نبود برداشتند، کسي را با خاندان رسالت (عترت پيامبر (ع)) نمي‏شود مقايسه کرد. و آنان که پرورده نعمت هدايت اهل بيت پيامبرند با آنان برابر نخواهند بود. عترت پيامبر (ص) اساس دين، و ستونهاي استوار يقين مي‏باشند، شتاب‏کننده، بايد به آنان باز گردد، و عقب مانده، بايد به آنان بپيوندد، زيرا ويژگيهاي حق ولايت به آنها اختصاص دارد، و وصيت پيامبر (ص) نسبت به خلافت مسلمين، و ميراث رسالت، به آنها تعلق دارد، هم اکنون (که خلافت را به من سپرديد) حق به اهل آن بازگشت، و دوباره به جايگاهي که از آن دور مانده بود، باز گردانده شد. 

 

***

 

حکمت ها :

 

1- حکمت شماره 6 نهج البلاغه:

و فرمود: پرسش کردن وسيله پوشاندن عيبهاست، و انسان از خود راضي، دشمنان او فراوانند. و درود خدا بر او فرمود: صدقه دادن دارويي ثمربخش است، و کردار بندگان در دنيا، فردا در پيش روي آنان جلوه‏گر است.

 

صدقه دادن مي‏دهد جان را شفا

دردها را هست درمان اين دوا

هر کسي هر چه کند از نيک و بد
دامن او را بگيرد تا ابد

 

2- حکمت شماره 7 نهج البلاغه:

و درود خدا بر او فرمود: از ويژگيهاي انسان در شگفتي مانيد، که با پاره‏اي (پي) مي‏نگرد، و با (گوشت) سخن مي‏گويد، و با (استخوان) مي‏شنود، و از (شکافي) نفس مي‏کشد!!

عقل از انسان بيايد در شگفت

تا چه خلقت در تنش صورت گرفت

چشم او چربي و گوشش استخوان
تکه‏اي از گوشت مي‏باشد زبان

مي‏کشد از تنگ مجرائي نفس
نيست استثنا از اينها هيچ کس

 

3- حکمت شماره 8 نهج البلاغه:

و درود خدا بر او فرمود: چون دنيا به کسي روي آورد، نيکيهاي ديگران را به او عاريت دهد، و چون از او روي برگرداند خوبيهاي او را نيز بربايد.

چون که دنيا بر کسي بنمود رو

نيکي اغيار را بخشد بدو

ليک اگر دنيا به شخصي پشت داد
مي‏دهد اعمال نيکش را به باد

 

4- حکمت شماره 9 نهج البلاغه:

و درود خدا بر او فرمود: با مردم آنگونه معاشرت کنيد، که اگر مرديد بر شما اشک ريزند، و اگر زنده مانديد، با اشتياق سوي شما آيند.

آنچنان با مردمان نيکي کنيد

همچو نوري دفع تاريکي کنيد

که اگر از اين جهان بستيد بار
اشکها ريزند با قلبي نزار

تا نکرده مرغ جان کوچ از قفس
مهر ورزند و محبت هر نفس

 

5- حکمت شماره 10 نهج البلاغه:

و درود خدا بر او فرمود: اگر بر دشمنت دست يافتي، بخشيدن او را شکرانه پيروزي قرار ده.

گر که خود پيروز گشتي بر عدو

شکر اين نعمت بنه، با عفو او


ترجمه: محمد دشتی

ترجمه به شعر: امید مجد

 

زمان شرکت در مـسـابـقـه هـفـتـه هجدهم پایان یافته است

اسامی برندگان مسابقه هفته هجدهم «آموزه های نهج البلاغه»

 

 

هر که دارد هوس کربُــبَـــلا بسم الله

تشکرات از این پست
ravabet_rasekhoon namebaran nozarian1378 rozgol farnaz_s omiddeymi1368 francesco10 ahmadfarm
دسترسی سریع به انجمن ها