0

متن نشریه (دو ماهنامه) خلق - شماره دوم

yahagg118
yahagg118
کاربر نقره ای
تعداد پست ها : 1092

روان شناسي خانواده در پرتو کلام معصومان عليهم السلام (ج)ديندارى)
دوشنبه 23 دی 1392  5:11 AM

ج)ديندارى
از ديگر نيازهاي طبيعي انسان، گرايش به خدا و دينداري است که قرآن، به اين واقعيت اشاره کرده است.12 ازدواج، بستر مناسبي براي حفظ دينداري و تقويت آن است. ازدواج با حفظ عفت انسان و دور ساختن او از رفتارهاي ناهنجار، به شخصيت او انسجام مي‌بخشد و او را در مسير توجه به خدا و راز و نياز با معبود نيرو مي‌دهد. ازدواج علاوه بر اين‌که زمينه‌سازي مناسب براي ارضاي نياز‌هاي انسان، تشويش‌هاي او را به آرامش تبديل مي‌کند و به طور کلى، امور زندگي او را براي رو آوردن به خدا و دينداري سامان مي‌بخشد. هر چند زندگي خانوادگي و مسؤوليت‌هاي ناشي از آن، تشويش‌هايي براي فرد پديد مي‌آورد، در مجموع ازدواج و تشکيل خانواده به دينداري فرد بيشتر کمک مي‌کند.
رواياتي که عبادت و فضيلت متأهلان را چند برابر بي‌همسرها اعلام مي‌کند،13 شاهدي بر اين واقعيت است. اين‌جا است که مي‌توان راز اين سخن امام صادق عليه السلام را تا حدي دريافت. زني به آن حضرت گفت: «من زني مُتبتّله [زاهد و منقطع الي الله] هستم». فرمود: «تبتّل، نزد تو چيست؟» گفت: «ازدواج نمي‌کنم». امام فرمود: «چرا؟» پاسخ داد:«از اين راه به دنبال کسب فضيلت هستم». امام فرمود: «بازگرد؛ اگر اين کار [=ترک ازدواج] فضيلتي بود، همانا فاطمه سلام الله عليها از تو سزاوارتر به اين عمل بود؛ چرا که هيچ کس، در فضيلت از او سبقت نخواهد گرفت».14
در مجموع، ازدواج زمينه‌اي مناسب براي رشد انسان در ابعاد مختلف است.

----------------------

.12 روم، آيه03: «فاقم وجهک للدين حنيفا.... ».
.13 وسائل الشيعه، ج14، روايات باب 2 از ابواب مقدمات نکاح.
.14 فروع کافى، ج2، ص61.
---
پديدآورنده: محمدرضا سالاري فر

تشکرات از این پست
دسترسی سریع به انجمن ها