0

متن نشریه (دو ماهنامه) خلق - شماره دوم

 
yahagg118
yahagg118
کاربر نقره ای
تاریخ عضویت : فروردین 1390 
تعداد پست ها : 1092
محل سکونت : قم

وظائف ما نسبت به آن حضرت حجت(عج)
دوشنبه 23 دی 1392  4:11 AM

وظائف ما نسبت به آن حضرت
ديديم که ولايت، شرط پذيرش اعمال است و هيچ عقيده اى و نيز هيچ عملى بدون اعتقاد به اين اصل اصيل، مورد پذيرش إلهى نيست. حال جاى آنست که لختى بيانديشيم و بنگريم که آيا وظائف ما نسبت به صاحبان ولايت بطور عام، و صاحب ولايت در روزگار ما بطور خاصّ؛ چيست؟ آيا ما وظيفه اى در قبال آن وجود مبارک نداريم؟ و آيا اگر چنين وظيفه اى بر عهده ماست، آن وظيفه چيست؟.
در اينجا با ذکر اين نکته که شيعيان بيش از هشتاد وظيفه خاص نسبت به آن وجودمبارک دارند4، تنها به دو وظيفه مهم اشاره مى کنيم:
1. انتظار
انتظار ظهور آن حضرت و آمادگى براى اطاعت محض در مقابل اوامر ايشان، ازوظائف مهم همه مسلمانان است. مسأله ظهور در بيش از نود روايت صادره از پيامبراکرم و اهل بيت مکرّم ايشان عليهم السلام مورد تأکيد و بررسى قرار گرفته است؛ و اين نشان ازشدّت اهميّت اين مبحث دارد.
از آنجا که در همين رساله در گفتارى خاص به مسأله انتظار خواهيم پرداخت، دراينجا بيش از اين در اين باره سخنى به ميان نمى آوريم.
2. ياد حضرت
يکى از وظائف مهمّ ما آنست که دائماً به ياد آن وجود مبارک باشيم. چه، نه تنها -آنگونه که گذشت - پذيرش عبادات ما وابسته به اعتقاد به آن وجود مبارک است، که -آنگونه که خواهد آمد - تمامىِ مراتب عالم وجود وابسته به ايشان است، و هستى همه هستيها يکسر در گرو هستى اوست؛ و چه ناپسند است که کسى ولىِّ نعمت خود که تمامى نِعَم مادّى و معنويش از اوست را، فراموش کند.
گذشته از اين، خود آن حضرت به لطف خود که رشحه اى از لطف خداوندى است، همواره به ياد شيعيان هستند که خود فرموده اند:
«إنّا غيرُ مهمِلينَ لمراعَاتِکم و لاناسِينَ لذِکرکُم5
ما نه مراعات شما را به گوشه اى وا مى نهيم، و نه از ذکر و ياد شما غافليم.
حال که او به فکر ماست، آيا مى توان انگاشت که به فکر حضرت بودن و دائماً با يادآن عزيز به سر بردن، از وظائف ما نيست؟

 

 

--------------------------------------

4. گذشته از پاره اى از مجاميع روائى، مرحوم آيت اللَّه حاج شيخ عباسعلى اديب اصفهانى نيز، در کتاب وظائف الشيعة به پاره اى از اين وظائف اشاره کرده اند.

5. الإحتجاج، ج 2، ص 594؛ الخرائج، ج 2، ص 209؛ بحار، ج 35، ص471

تشکرات از این پست
دسترسی سریع به انجمن ها