چند نمونه از الگوهاي تربيتى
یک شنبه 22 دی 1392 5:29 AM
چند نمونه از الگوهاي تربيتى
در قرآن کريم از حضرت محمدصلي الله عليه و آله و حضرت ابراهيمعليه السلام به عنوان «اسوه» و الگو و مقتداي بشر ياد شده است؛ چنان که ميفرمايد:
« لَقَدْ کانَ لَکُمْ في رَسُولِ اللَّهِ أُسْوَةٌ حَسَنَةٌ...»6؛ قطعاً براي شما در (اقتدا به) رسول خدا، سرمشقي نيکو است.
« قَدْ کانَتْ لَکُمْ أُسْوَةٌ حَسَنَةٌ في إِبْراهيمَ وَ الَّذينَ مَعَهُ»؛7 قطعاً براى شما در [پيروى از] ابراهيم و کسانى که با اويند سرمشقى نيکوست .
امام زمان عليه السلام در توقيعي به خط مبارک خود، بعد از دعا براي عافيت شيعيان از ضلالت و فتنه ها و درخواست روح يقين و عاقبت به خيري آنها و تذکر به اموري چند مي فرمايد:
«وَفي اِبْنَةِ رَسُولِ اللّهِ صَلَّي اللّهُ عَلَيْهِ وَآلِه إِلَيَّ أُسْوَةٌ حَسَنَةٌ».8
و در دختر رسول خدا ـ که درود خدا بر او و پدرش و خاندانش باد ـ براي من اسوه و الگويي نيکوست.
حضرت مهديعجل الله فرجه مانند پيشوايان معصوم ديگر داراي کمالات اخلاقي ويژه اي است. از آن جا که معصومين (ع) انسان هاي کاملي هستند و از هر جهت اسوه و الگوي بشريت هستند، اخلاق نيکو را نيز در بالاترين حد دارا مي باشند. حضرت امام رضاعليه السلام مي فرمايند :
«لِلْإمامِ عَلاماتٌ ؛ يَکُونُ أعْلَمَ النّاسِ، أحکَمَ النّاسِ، أتْقَي النّاسِ، أحْلَمَ النّاس، أعبَدَ النّاس، يَکُونُ آخَذَ الناسِ بِما يَأمُرُه به وَأکَفَّ النّاسِ عَمّا يَنْهي عَنْه؛»9 براي امام[عصرعجل الله فرجه] نشانه هايي است؛ او :داناترين، مردمان حکيم ترين، مردمان باتقواترين، مردمان بردبارترين، مردمان عابدترين، همگان از همه بيشتر به آنچه که مردم را به آن امر مي کند، عمل مي کند؛ از همه بيشتر، از آن چه مرم را از آن نهي مي کند دوري مي نمايد
پي نوشت ها:
6. أحزاب، آيه 12.
7. ممتحنة، آيه 4.
8. الإحتجاج على أهل اللجاج، ج 2، ص467.
9. عيون اخبار الرضا، باب19، ح1