پاسخ به:بررسی فنی نوکیا 6720 کلاسیک : مقرون به صرفه
چهارشنبه 17 آذر 1389 6:54 AM
دوربین :
نوکیا 6720 کلاسیک به یک دوربین 5 مگاپیکسل با کانون اتوماتیک مجهز است که ماکسیمم وضوح آن 1944×2592 پیکسل می باشد . تنظیمات موجود شامل تعادل رنگ سفید ، روشنایی ، میزان نوردهی ، ISO ، سه درجه کیفیت و جلوه های ویژه مختلف است . عکس های متوالی و گرفتن عکس در حالت عمودی و افقی و پانوراما وجود دارد . فلش LED فقط برای فواصل نزدیک کاربرد دارد و نمی توان از آن بعنوان نور ویدئو استفاده کرد . می توان کلید دیافراگم را بطور نیمه فشار داد تا پیش از گرفتن عکس ، کانون تنظیم شود اگرچه تنظیماتی برای اندازه گیری وجود ندارد .
دوربین در تنظیم کانون خیلی سریع عمل نمی کند و زمان مورد نیاز آن برای ذخیره کردن یک عکس در حد متوسط است . عکس هایی که توسط دوربین ایجاد می شود حدود 1.5 MB است بنابراین نمی توان بدلیل محدودیت در اندازه یک عکس با وضوح کامل را ایمیل کرد . کیفیت تصویر در 6720 کلاسیک نوکیا بسیار خوب است و در میان بهترین دوربین های 5 مگاپیکسل در بازار قرار می گیرد .
این گوشی در وضوح VGA در 15fps فیلمبرداری می کند . طول کلیپ های ویدئویی MP4 محدود به حافظه موجود است . کیفیت ویدئوها چندان رضایت بخش نیست از طرفی دیگر پردازش رنگ در آنها در حد مطلوب است . دوربین در وضوح CIF در 30fps نیز فیلمبرداری می کند .
سایر امکانات :
گالری عکس در نوکیا 6720 کلاسیک مانند گوشی های سری N نوکیا است و طراحی مناسبی دارد . با فشار دادن و نگه داشتن جهت های کلید حرکتی سرعت مرور تصاویر افزایش می یابد و به این ترتیب می توان دهها فایل عکس را مرور کرد .
زوم در گالری نیز از سرعت کافی برخوردار است . امکان زوم تا 400% فراهم شده است اگرچه زوم بیش از 100% از سرعت آن می کاهد . زوم در بخش های کوچک (حدود 10%) انجام می گیرد و مرور نیز سریع است . گالری دارای یک سیستم بسیار مناسب برای برچسب گذاری عکس است .
علاوه بر geotagging که بطور اتوماتیک توسط دوربین کنترل می شود می توان تعداد برچسب های مورد نظر را به هر عکس اضافه کرد و سپس از آنها بعنوان فیلتر استفاده نمود . گزینه ای برای مرتب کردن تصاویر در آلبوم نیز وجود دارد .
در نوکیا 6720 گزینه های بسیاری برای انتقال داده وجود دارد . علاوه بر گزینه های متداول انتقال داده شبکه از USB 2.0 و بلوتوث 2.0 با A2DP نیز پشتیبانی می شود . سرعت انتقال داده برای دانلود 10.2Mbps و برای آپلود 2Mbps است . محل کارت حافظه نیز وجود دارد که با استفاده از یک کارت خوان می توان داده را مستقیما به کارت حافظه انتقال داد . 6720 نوکیا دارای سوکت صوتی 3.5 میلی متری است که از آن بعنوان پورت خروجی تلویزیون نیز استفاده می شود ، اگرچه کابل خروجی تلویزیون در جعبه گوشی وجود ندارد و باید آن را خریداری کنید .
مرور در اینترنت با این گوشی مانند تلفن های هوشمند نوکیا می باشد . پیچیده ترین صفحات نیز بخوبی پردازش می شوند و تجربه خوبی را برای کاربر فراهم می کند . مکان نمای ماوس مجازی از مزایای مرورگر است که کنترل آن آسان می باشد . یک نقشه کوچک را نیز می توان فعال کرد که در سایت های بزرگ به کاربر کمک می کند . میزان زوم به راحتی قابل تنظیم است و به آسانی می توان متن را روی صفحه جستجو نمود . مقدار زیاد RAM برای مرورگر حائز اهمیت است . در این گوشی علیرغم بارگذاری صفحات بسیار سنگین وب و اجرای چندین نرم افزار در زمینه نیز RAM کافی وجود خواهد داشت . مرورگر وب از Flash و محتوای جاوا پشتیبانی می کند .
در زمان مشاهده یک ویدئو روی YouTube می توانید روی ویدئو کلیک کنید و آن را در حالت تمام صفحه مشاهده نمایید . در بعضی از سایت ها این گزینه در منو وجود دارد و از کلیک روی ویدئو برای Pause / Play استفاده می شود . این گزینه نیاز است زیرا ویدئوها همواره برای جا شدن در صفحه نمایش QVGA بسیار بزرگ هستند . اندازه 2.2 اینچ صفحه نمایش به این معناست که کوچکترین فونت ها نیز خوانا نیستند و باید بدنبال فونت های بزرگتر باشید که این به نوبه خود مقدار متن روی صفحه نمایش را محدود می کند و کاربر مجبور می شود بیشتر مرور نماید .
این گوشی نیز مانند سایر مدل های سیمبین از ویژگی های بسیاری برای مدیریت زمان برخوردار است . تقویم دارای سه حالت مشاهده متفاوت براساس ماه ، هفته و روز است و چهار نوع رویداد را می توان در آن تنظیم کرد که شامل جلسه ، یادداشت ، سالروز و To-Do است . هر رویداد زمینه های خاص خود را دارد و برای بعضی از آنها نیز می توان یک آلارم قرار داد تا در زمان از پیش تنظیم شده بعنوان یادآوری عمل کند .
Mobile Office با نرم افزارهای از پیش نصب شده قادر به مشاهده فایل های Word ، Excel ، PowerPoint و PDF است . از ویرایش مستندات خارج از باکس پشتیبانی نمی شود و به این منظور باید از مرکز دانلود نوکیا نرم افزار کامل را خریداری کنید .
ZIP Manager امکان استخراج فایل های آرشیو را مستقیما روی گوشی فراهم می کند . سایر نرم افزار های PIM شامل مبدل واحد ، ماشین حساب ، ضبط صوت و یادداشت است . نرم افزار ActiveNotes نیز وجود دارد که امکان اضافه شدن محتوای چند رسانه ای را به یادداشت ها فراهم می نماید .
در 6720 کلاسیک نوکیا می توان آلارم های بسیاری را تنظیم کرد که هر یک نام ، روز فعالیت و الگوی تکرار خاص خود را دارد .
در صورت کافی نبودن گزینه های مدیریت فایل در گالری می توانید از File Manager استفاده کنید که امکان کپی و انتقال فایل و ایجاد پوشه های جدید را فراهم می کند .
نرم افزار سودمند Search ( جستجو ) هر آیتم در گوشی را که حاوی کلمه کلیدی است پیدا می کند . از پیام ها تا Landmark هر بیت از داده کنترل می شود و نتایج روی صفحه نمایش نشان داده می شوند .
6720 نوکیا دارای یک فرهنگ لغت با پایگاه داده بسیار غنی است . زبان انگلیسی بصورت از پیش نصب شده وجود دارد اگرچه می توان زبان های دیگر را نیز بصورت رایگان از وب سایت نوکیا دانلود کرد .
6720 کلاسیک نوکیا از N-Gage پشتیبانی می کند . بازی های موجود در گوشی به صورت نسخه های آزمایشی هستند که با پرداخت هزینه می توان نسخه کامل آنها را دانلود کرد . کاربران این گوشی می توانند عنوان های اصلی و جاوا را دانلود کنند .
در بخش بازی دو عنوان جاوا بصورت از پیش نصب شده وجود دارد که شامل Bounce Tales و Brain Champ می باشد . Bounce Tales ماجراهای یک شخصیت کارتونی ماجراجو است و Brain Champ مجموعه ای از پازل های ساده می باشد که با حرکت در خلاف عقربه های ساعت معماهای آن کمی پیچیده می شود .
6720 کلاسیک نوکیا دارای گیرنده داخلی GPS است که با مسیریابی پیاده روی با OVi Maps همراه می باشد . در این گوشی رسیدن به قفل ماهواره کمتر از یک دقیقه طول می کشد که قابل مقایسه با نوکا N79 یا N86 است . OVi Maps چهار حالت مشاهده مقاومت را ارائه می دهد که شامل نقشه های چندگانه و ماهواره است . اگرچه برای استفاده از آنها به ارتباط اینترنتی نیاز است و مانند داده نقشه معمولی و نرم افزار desktop Map Loader در ابتدا روی گوشی بارگذاری نمی شود . علاوه برحالت دو بعدی حالت مشاهده سه بعدی نیز وجود دارد . 6720 کلاسیک به قطب نمای دیجیتال نیز مجهز است که در OVi Maps وجود دارد .
برای کار با آن ، نقشه باید روی موقعیت فعلی GPS زوم کند . کاربر باید مغناطیس سنج گوشی را از منوی تنظیمات چک کند و با چرخاندن دست به مدت یک یا دو دقیقه آن را فعال نماید . در اینصورت آیکن کوچک قطب نما به رنگ سبز روشن می شود و نقشه با تغییر دادن جهت بطور اتوماتیک می چرخد . اگر در حالت فعال مسیریابی باشید قطب نما کار نمی کند . ویژگی های دیگر مانند اطلاعات ترافیک و راهنمای شهر را نیز می توان فعال کرد که مستلزم پرداخت هزینه است . اندازه کوچک صفحه نمایش در این گوشی استفاده از آن را بعنوان دستگاه StaNaV در اتومبیل دچار تردید می کند اگرچه نیاز کاربر را در این زمینه برطرف می کند .