پیشنهاد سرآشپز برای پخت ناگت
یک شنبه 15 دی 1392 5:30 PM
جلوتر رفتم تا روی آنها را با دقت بخوانم که دیدم نوشته شده «ناگت مرغ». میخواستم یکی از آن بستهها را بردارم که خانمی به من نزدیک شد و گفت: «ببخشید، این غذا را در خانه هم میتوان تهیه کرد؟» گفتم: «بله» و برای ایشان چند دقیقهای درباره طرز تهیه ناگت مرغ خانگی صحبت کردم.
حرفهایم که تمام شد، نگاهی به جدول ارزش غذایی ناگت انداختم؛ بسته را سر جایش گذاشتم و تصمیم گرفتم همان شب ناگت خانگی درست کنم.
مواد غذایی یاد شده در مجموع 1400 کیلوکالری دارند که با تقسیم آنها میان 4 نفر، انرژی دریافتی به 350 کیلوکالری میرسد. البته خوردن این غذا با نان یا سیبزمینی سرخ؟ شده، حداقل 300 کیلوکالری دیگر نیز به مقدار انرژی آن اضافه خواهد کرد.
بهتر است این غذا را با سالادی از انواع سبزی اعم از هویج، گوجهفرنگی، کاهو، جوانه گندم و حتی فلفل دلمهای میل کنید. به این ترتیب با خوردن ناگت هم مقداری منابع پروتئینی دریافت کردهاید و هم از گروه سبزیها، واحدی را به مصرف رساندهاید. نوشیدنیتان نیز میتواند یک لیوان دوغ کفیر یا دوغ ساده باشد که در این صورت لبنیات نیز مصرف کردهاید.
* ابتدا گوشت مرغ را در کاسهای بریزید و در آن پیاز رنده کنید.
* 3 قاشق غذاخوری آرد سوخاری، پنیر پیتزا و ادویهها را هم بیفزایید و با هم خوب ورز دهید.
* مخلوط به دست آمده را 20 دقیقه در یخچال بگذارید و سپس آن را به صورت گلولههایی به اندازه یک گردو درآورید و بعد از غلتاندن در آرد سوخاری، در روغن سرخ کنید.
* پس از سرخ کردن، ناگتها را روی دستمال کاغذی حولهای قرار دهید تا روغن اضافی آن گرفته و آماده سرو شوند.
گوشت مرغ چرخ شده 300 گرم 500 کیلوکالری
پیاز کوچک 1 عدد 10 کیلوکالری
پنیر پیتزا 100 گرم 150 کیلوکالری
آرد سوخاری 9 قاشق غذاخوری 270 کیلوکالری
پودر سیر به میزان دلخواه 0 کیلوکالری
نمک و فلفل سیاه به میزان دلخواه 0 کیلوکالری
روغن مخصوص سرخ کردن 5 قاشق غذاخوری 450 کیلوکالری
ناگت، غذایی صنعتی است و ابتدا در ایالات متحده با این هدف که بتوان به شکلی قسمتهای غیرقابل مصرف انواع گوشت (از گوشت مرغ و ماهی گرفته تا گوشت قرمز) را قابلاستفاده کرد، وارد بازار شد. این غذا از خمیر گوشت به دست میآید یعنی گوشت هر قسمتی از اسکلت حیوان مصرف میشود در صورتی که نوع خانگی این غذا با گوشت چرخکرده تهیه میشود.
برای پخت این غذا در خانه باید به چند نکته توجه داشت که عبارتند از:
1. ناگتها در طعمهای مختلفی تهیه میشوند و در دستور پخت آنها پنیر پیتزا وجود دارد البته میتوان با توجه به ذائقه، ناگت را بدون پنیر هم تهیه کرد اما فقط پنیر پیتزا به ناگت اضافه نمیشود بلکه میتوان در صورت تمایل پنیر فتا، گودا و حتی بلوچیز نیز در پخت این غذا استفاده کرد. به این ترتیب که اگر میخواهید ناگتها به صورت کوکو در بیایند، به آنها پنیر فتا بیفزایید و اگر میخواهید طعم متفاوتی داشته باشند، از پنیر گودا استفاده کنید. در صورت تمایل به کش آمدن ناگتها باید از پنیر پیتزا استفاده کرد.
2. خیلی وقتها چسبناک بودن گوشت چرخکرده مرغ هنگام شکل دادن به آن، کلافه کننده است؛ بهتر است هنگام آماده کردن گلولههای ناگت، به اندازه گوشت مرغ به میزان نصف، آرد سفید و پنیر اضافه کنید تا دیگر این مخلوط به دستتان نچسبد و راحت شکل بگیرد.
3. ادویههای اصلیای که توصیه میکنم در این غذا بریزید، فلفل سیاه و زردچوبه هستند. البته با توجه به ذائقهتان میتوانید از سایر ادویهها (نظیر فلفل قرمز یا پودر سیر) نیز استفاده کنید.
4. برای هرچه خوشطعمتر شدن ناگتها میتوانید به مایه اولیه عصاره گوشت یا مرغ نیز بزنید.
5. کنار این غذا بهتر است سیبزمینی سرخکرده بگذارید و آن را با سالاد کلم میل کنید البته با توجه به ذائقهتان میتوانید به سالاد کلم، چاشنیهای مختلفی بزنید.
6. اگر میخواهید ناگتهای تهیه شده را آماده و زمان دیگری مصرف کنید، بهتر است کف ظرف پلاستیکی را آرد بزنید و ناگتها را در آن بچینید. به این ترتیب دیگر ناگتها به هم نمیچسبند و هنگام مصرف شکلشان تغییر نخواهد کرد.
7. برای سرخ کردن ناگتها حتماً از روغن مخصوص سرخ کردن استفاده و از سرخ کردن بیش از حد خودداری کنید. روغن را پس از مصرف دور بریزید و دوباره استفاده نکنید.
این غذا برای شما مناسب است زیرا هم اشتها برانگیز است و هم کالری فراوانی دارد؛ البته اگر با سیبزمینی سرخ شده خورده شود. برای افزایش میزان کالری آن میتوانید مقدار پنیر پیتزا را افزایش دهید و از سبزیهایی مانند ذرت و نخودفرنگی نیز استفاده کنید که در گروه سبزیهای نشاستهای قرار میگیرند.
ناگتها را با سالاد کاهو میل کنید. افزودن انواع کلم و حتی فلفل دلمهای به این سالاد نیز مقدار فیبر دریافتی را افزایش میدهد و در صورتی که با سبزیهای بخارپز شدهای مانند کدو سبز یا بادمجان طعمدار شده با روغن زیتون مصرف شود، مشکل گوارشیتان کمتر خواهد شد.
این غذا را کم نمک تهیه کنید و کنار آن سیب زمینی تنوری بگذارید، یعنی آن را به خلالهای درشتی تقسیم کنید و بعد از پاشیدن پودر سیر و آویشن، در فر بگذارید. نوشیدن یک لیوان آب پرتقال همراه این غذا را فراموش نکنید تا هم سدیم کمتری دریافت کنید و هم پتاسیم بیشتر.
از همه دل بریده ام،دلم اسیر یک نگاست،تمام آرزوی من زیارت امام رضـــــــــاست