پاسخ به:آيات و روايات پيرامون {بخل }
شنبه 14 دی 1392 9:24 PM
قرآن .
((آنان كه بخل مى ورزند و مردم را به بخل فرمان مى دهندو آنچه را كه خداوند از فضل خويش به آنان داده است پوشيده نگه مى دارند و ما براى كافران عذابى خوار كننده فراهم آورده ايم )).
((آگـاه بـاشيد كه شما را دعوت مى كنند تا در راه خدا انفاق كنيد بعضى از شما بخل مى ورزند و هـر كـس كـه بخل ورزد در حق خود بخل ورزيده است زيرا خدا بى نياز است و شما نيازمندانيد و اگر روى برتابيد به جاى شما مردمى ديگر آرد كه هرگز همسان شما نباشند)).
ـ امـام عـلـى عـليه السلام بخل در بردارنده بديهاى هر عيبى است و افسارى است كه (بخيل ) به وسيله آن به سوى هر بدى كشانده مى شود.
ـ امام سجاد عليه السلام من از پروردگارم شرم مى كنم كه براى برادرى از برادران خود از خداوند بـهشت طلب كنم و آن گاه درهم و دينار را از او دريغ دارم , زيرا روز قيامت به من گفته خواهد شد : اگر بهشت [ از تو ] بود هر آينه نسبت به آن بخيلتر و بخيلتر وبخيلتر بودى !!!.
ـ امام هادى عليه السلام بخل نكوهيده ترين خوى است .
ـ امام على عليه السلام بخل عيب و ننگ است .
ـ بخل رداى بينوايى است .
ـ امام رضا عليه السلام بخل آبرو را بر باد مى دهد.
ـ امام على عليه السلام بخل ورزيدن به آنچه در دست دارى بدگمانى به معبود است .
ـ هر كه در مال خود بخل ورزد خوار شود و هر كه در دين خود بخل ورزد سربلند گردد.
ـ بخل ورزيدن مايه دشنام بسيار مى شود.
ـ روايت شده : از بخل بپرهيزيد كه بخل آفت است و در انسان آزاده و مؤمن يافت نمى شود بخل با ايمان ناسازگار است .
ـ امـام صـادق عـلـيه السلام اگر خداوند عزوجل براستى پاداش و عوض مى دهد, پس ديگر بخل ورزيدن چرا؟
.
ـ هر كه از بخل برهد به شرافت دست يابد.
یا صاحب الزمان علیه السلام