0

جدول رویدادها و وقایع نجومی

 
amirhossein1392
amirhossein1392
کاربر طلایی1
تاریخ عضویت : دی 1392 
تعداد پست ها : 16034
محل سکونت : -

پاسخ به:جدول رویدادها و وقایع نجومی
دوشنبه 16 شهریور 1394  10:52 PM

اگرآسمان این شبها را دنبال كنید...

شنبه 14 شهریور

• W الگوی گسترده ای از صورت ذات الکرسی است كه بصورت کج در شمال شرق آسمان، پس از تاریکی هوا دیده می شود.


یکشنبه، 15 شهریور
• صورت فلكی كمان(قوس) و کهکشان راه شیری در آسمان تابستان، بسیارغنی با اجرام  اعماق آسمان، در بالاترین نقطه  نصف النهار محلی در جنوب آسمان قرار گرفته و پس از تاریکی هوا قابل مشاهده است.

 

دوشنبه 16 شهریور

• هر چند هنوز پاییز فرا نرسیده است، اما شما می توانید در حال حاضر به ستاره قدر 1 فُم الحوت خوش آمد بگویید! و آن را در جنوب آسمان، حدود نیمه شب و یا 01:00 بامداد بصورت ستاره ای درخشان بیابید.

ماه، ناهید و بهرام را در سحرگاهان جستجو كنید...

سه شنبه 17 شهریور
• سه شنبه شب و در حقیقت در بامداد روز چهارشنبه 18 شهریور؛ هنگام در سپیده دم، سیارات ناهید وبهرام زیر هلال روزهای پایانی ماه قمری در افق شرق جا خوش كرده اند.
• یک پیش نمایش از زمستان! را در آسمان پرستاره این شب، بصورت پانوراما مشاهده خواهید كرد. صورت فلكی شكارچی(جبار) در جنوب آسمان ایستاده و ستاره تیشتر و یا همان شباهنگ(سیریوس) به همراه صورت فلكی سگ بزرگ  در حال درخشش است  و صورت فلكی دو پیكر(جوزا) نیز، شرق  آسمان را اشغال كرده است.

چهارشنبه 18 شهریور
• و به عبارت صحیح تر،یک ساعت قبل از طلوع خورشید در روز پنجشنبه 19 شهریور، به بخش پایین افق شرق نگاه كنید. هلال زیبای  ماه را  بین سیاره درخشان ناهید و سیاره كم سوی بهرام خواهید دید.

 

پنجشنبه 19 شهریور
•  اگر آلودگی نوری ندارید، صورت فلكی ماکیان(دجاجه) را در بالای سر خود بیابید.

 

جمعه 20 شهریور
• پس از غروب آفتاب، می توانید مثلث بزرگ تابستانی را شناسایی کنید؟ پس از غروب خورشید، مثلث تابستانی بالای سر شما است. نسر واقع(وگا)، درخشانترین ستاره آن، مستقیم و نزدیک به بالای سر (برای تماشا گر آسمان در عرض های میانی شمالی) است. دنب(دم ماكیان) اولین ستاره روشن در شمال شرق وگا است.  نسر طائر(Altair ) در جنوب شرق با درخشش كمتری می درخشد.
• ماه نازک: سپیده دم روز شنبه نيز شانس خود را امتحان کنید چرا كه رکوردی برای رویت ماه كهنه(هلال منفی)  محسوب می شود. فقط بالاتر از پایین افق شرق در هنگام سپیده دم طلوع می کند.  دوربین دوچشمی یا تلسکوپ برای تشخیص هلال ماه،  به  شما كمك مي كند. زمان ماه نو: 11:11 صبح روز یکشنبه 22 شهريور خواهد بود.

 

شنبه 21 شهریور
• مربع بزرگ اسب بزرگ بالا در شرق پس از تاریکی هوا دیده خواهد شد.
از گوشه سمت چپ مربع بزرگ، خط بزرگی را  ادامه داده وبعد از سه ستاره، که علامت سر، ستون فقرات و پا صورت فلکی آندرومدا است را ببینید و كهكشان مشهورM31 را اگر آسمان تاریكی در اختیار دارید با چشم غیر مسلح، جستجو كنید.

سمت چپ و بالای  این خط، شما شکل W ذات الکرسی را بصورت مورب( کج) پیدا كنید.

در روز یکشنبه 22 شهریور، خورشید گرفتگی جزیی (غیر قابل رویت در ایران) رخ خواهد داد. جنوب افریقا وماداگاسکار از جمله مناطقی است که این کسوف را مساهده می کنند. اين بار هم افریقا شانس مشاهده کسوف را دارد. ________________________________________
خلاصه وضعيت سیارات در این هفته
سیاره تیر (قدر +0.1) در حال غرق شدن در غرب  آسمان، بسیار پایین بعد از غروب آفتاب. شما می توانید هنوز با دوربین دوچشمی یا تلسکوپ میدان گسترده برای مشاهده این سیاره تلاش کنید. دقت كنید تا آن را با ستاره سماک اعزل را كه بالا و سمت چپ  آن است، اشتباه نگیرید.
سیاره ناهید (قدر 4.7-) برای مشاهده واضح تر در شرق هر روز صبح صعود  میكند. در تلسکوپ آن را بصورت هلالی زیبایی مشاهده خواهید كرد. هلال آن به مرور ضخیم تر می شود.
سیاره سرخ بهرام، بیش از 300 بار کم نورتر و روشنایی آن از قدر 1.8 است. با  سیاره ناهید در سپیده دم - سمت چپ آن- در اوایل هفته و سمت چپ و پایین تر از آن در ادامه هفته می بینید. ( یک مشت بسته در راستای چشم و در طول یك بازوی كشیده حدود 10 درجه است)
برجیس هنوز پنهان در اعماق طلوع آفتاب.
سیاره حلقه بر گردن كیوان(زحل)، تنها سیاره درخشان شبانگاه در جنوب غرب آسمان است. كیوان (قدر 0.5+، در برج میزان) می درخشد در جنوب غربی آسمان در هنگام غروب، به سمت راست صورت كژدم(عقرب) و قدری بالا نگاه كنید. ستاره قرمز و شاید نارنجی دل كژدم(Antares)، کمتر روشن، به سمت چپ زحل تمایل دارد. بین آنها خط عمودی متشكل از سه ستاره کم نور، سر عقرب را نشان میدهد. (درخشانترین آنها، ستاره  وسط یا همان دلتا کژدم است.)
اورانوس (قدر 5.7 در برج ماهی) و نپتون (قدر 7.8 در برج آبریز یا سطل آب) در شرق  تا جنوب شرقآسمان قرار دارند.

باز هم ماه، ناهید و بهرام را در سحرگاهان جستجو كنید...

. . . و در صبح روز شنبه 21 شهریور، شما می توانید ماه را بصورت تارمويی بسیارنازك در سپیده دم و با روشن شدن هوا، شناسایی كنید. دوربین دوچشمی كه  دامنه گسترده ای در زمینه میدان دید دارد را به كمك بگیرید.

سیاره ناهید(زهره) كه از آسمان شامگاهی رخت بربسته است، صبحگاهی شده و به مرور قبل از طلوع آفتاب قابل رصد خواهد بود و طی روزهای آینده آنرا در كنار هلال نازک ماه  مشاهده خواهید نمود.


آسمان زیباست! اینطور نیست؟

 

منبع : انجمن نجوم آماتوری ایران به نشانی iaas.ir

به نقل از : خبرنامه ارسالي از ماهنامه Sky & Telescope

اگر کسی را یافتی که در لبخندت غمت را دید، در سکوتت حرف هایت را شنید و در خشمت محبتت را فهمید؛ بدان او بهترین دارایی توست :)

تشکرات از این پست
دسترسی سریع به انجمن ها