پاسخ به: هفته هجدهم:...( " شکرگزاری نعمت های خداوند ")...
شنبه 14 دی 1392 2:21 PM
روایاتى درباره شکر نعمت
1. امام على علیهالسلام در یکى از حکمتهاى خود مىفرماید: «اذا وَصَلَتْ الَیْکُم أَطْرافُ النِّعَمِ فَلا تُنَفِّروا أَقْصاها بِقِلَّةِ الشُّکْرِ»
هنگامى که مقدّمات نعمتهاى خداوند به شما مىرسد سعى کنید با شکرگزارى، بقیّه را به سوى خود جلب کنید، نه آنکه با شکرگزارى کم، آن را از خود برانید.
2. تنها شکر و سپاسگزارى از خداوند در برابر نعمتها کافى نیست، بلکه باید از کسانى که وسیله آن موهبت بودهاند نیز تشکّر نماییم و حقّ زحمات آنها را از این طریق ادا کنیم، و آنها را از این راه به خدمات بیشتر تشویق نماییم.
در حدیثى از امام سجّاد علیهالسلام مىخوانیم که مىفرماید: روز قیامت خداوند به بعضى از بندگانش مىفرماید: آیا فلان شخص را شکرگزارى کردى؟ عرض مىکند: پروردگارا من شکر تو را بجا آوردم. مىفرماید: چون شکر او را بجا نیاوردى شکر مرا هم ادا نکردى.
سپس امام فرمود: «أَشْکُرُکُمْ للَّهِ أَشْکَرُکُمْ لِلنّاسِ» شکر گزارترین شما براى خدا آنها هستند که از همه بیشتر شکر مردم را بجاى آورند.
کمترین حدّ تشکّر آن است که برخوردها، پرمحبّت و صمیمى بوده و از هرگونه آزار و رنجش به دور باشد و عالىترین تشکّر آن است که در برابر خوبى افراد، چندین برابر خوبى کرده و خوبى آنها را در ظاهر و باطن، و زبان و عمل به بهترین وجه جبران نماییم.
رسول خدا صلى الله علیه و آله مىفرماید: «مَنْ لَمْ یَشْکُرِ النّاسَ لَمْ یَشْکُرِاللَّهَ» کسى که از انسانها تشکّر نکند از خدا تشکّر نکرده است.
امام رضا علیهالسلام مىفرماید: «مَنْ لَمْ یَشْکُرْ والِدَیْهِ لَمْ یَشْکُرِ اللَّهَ» کسى که از پدر و مادرش تشکر نکند، شاکر خداوند هم نبوده است.