چرا حجاب محدود به زمان پيامبر (ص) نيست ؟
چراحجاب محدود به زمان پیامبر نیست؟ دلايل عقلي و شرعي و عرفي در اين خصوص را بيان كنيد .
پاسخ
با توجه به ويژگيهاي خلقي و خلقي ( يعني هم خلقت و هم خلق و روحيات زن ) كه در زنان بصورت طبيعي همواره و هميشه وجوددارد و نيز با توجه به مطلوب بودن اين ويژگيها نزد مردان و طبيعتا جلب نظر و توجه طبيعي آنان به زن و گرايش تام به جنس مخالف ( اين دو ويژگي در زن و مرد بصورت طبيعي و خدادادي وجوددارد ) ، سلامت روابط اجتماعي در برخورد بين اين دو جنس ، اقتضا ميكند كه زن آنچه موجب جلب نظر و به مخاطره افتادن خويشتن مي شود را طبق دستور شرع ، محفوظ و پوشيده بدارد و چون اين روابط در جوامع انساني هميشگي است پس رعايت حجاب هم همواره لازم است .
نكته ديگر اينكه از بدو خلقت و طبق تحقيقات تاريخي ، جنس زن همواره پوششي بيشتر از مرد داشته و حتي حكم حجاب در قران نيز تكميل حجاب جاهلي بوده و اينطور نبوده كه آنان با پوشش و مفهوم آن آشنا نباشند بلكه دستورات و احكام مربوط به حجاب به خوبي تكميل آن را مي رساند ، پس پوشش بيشتر براي زن بنظر امري طبيعي و فطري بنظر مي رسد كه با توجه به ويژگيهاي خلقت زن ، همواره نيز تا دنيا دنياست چنين خواهد بود .
مطلب فوق را می توان از دلایل عقلی جاودانگی حکم حجاب برشمرد .
واما دلايل قراني جاودانه بودن حكم حجاب:
1- آيه شريفه مي فرمايد " ذلك ادني ان يعرفن فلايوذين " پوشيدن جلباب ( چادر ) نزديكتر است به اينكه به عفت و پاكي شناخته شوند و مورد آزار و اذيت قرار نگيرند . در اين آيه بحث از شناخته شدن به پاكدامني است و به دنبال آن اذيت نشدن ، نه " شناخته نشدن " تا بگوييم زنان بايد چادر مي پوشيدند تا شناخته نشوند و مورد اذيت قرار نگيرند .
علامه طباطبايي هم مي فرمايند :
" پوشانيدن همه بدن ، به شناخته شدن به اينكه اهل عفت و حجاب و صلاحند نزديك تر است . در نتيجه ، وقتي به اين عنوان شناخته شدند ديگر اذيت نمي شوند يعني اهل فسق و فجور متعرض آنان نمي گردند . "
بر اساس اين تفسير كاركرد جلباب – چادر – معرفي زن به دارا بودن عفاف ، پاكي وپاكدامني و جدا كردن زنان عفيف و با حيا ، از زنان آلوده ، جلف و سبك است كه همواره مورد طمع جوانان ولگرد و شهوتران قرار ميگيرند .
در نتيجه ، جلباب تامين كننده امنيت و آرامش زن به شمار مي آيد .
تا مورد تعرض اهل فسق و فجور قرار نگيرند و اين مساله در عصر حاضر نه تنها منتفي نشده بلكه ضرورت آن دو چندان شده است .
اين تفسير و توضيح كه زن بايد هميشه خودش رو با حجاب ، اهل عفت و حيا معرفي كنه تا مورد آزار مردان اهل فسق قرار نگيره ، حجاب رو جاودانه ميكنه چون تا دنيا دنياست زن بايد اين تعريف رو از خودش ارائه بدهد.