پاسخ به:آيات و روايات پيرامون {ادب }
چهارشنبه 11 دی 1392 8:46 AM
ـ امـام على عليه السلام به امام حسن عليه السلام دل نوجوان همچون زمين خالى است كه هر چه در آن افـكـنـده شـود مـى پذيرد از اين رو, من پيش از آن كه دلت سخت و ذهنت مشغول شود به تربيت تو پرداختم .
ـ پيامبر خدا صلى اللّه عليه و آله فرزندان خود را گرامى بداريد و آنان را خوب تربيت كنيد, (كه به اين ترتيب ) آمرزيده مى شويد.
ـ لـقـمـان عليه السلام به فرزندش : پسرم ! اگر در كودكى ادب آموزى در بزرگى از آن بهره مند شوى .
ـ پـيـامـبـر خـدا صلى اللّه عليه و آله هر كه دخترى داشته باشد و او را خوب تربيت كند و بخوبى دانـشـش بياموزد و از نعمتهايى كه خداوند به او عطا فرموده به وفور بهره مندش سازد, آن دختر مانع و سپر پدر در برابر آتش دوزخ خواهد شد.
ـ امـام صـادق عـليه السلام مؤمن آن قدر براى خانواده خود دانش و تربيت نيكو به ارث مى نهد تا همه آنها را وارد بهشت كند به طورى كه كوچك و بزرگ و خدمتكار و همسايه را در بهشت مى يابد و بـنـده گناهكار پيوسته براى خانواده خود بد ادبى را به ارث مى نهد چندان كه همه آنها را وارد دوزخ مى كند به طورى كه كوچك و بزرگ و خدمتكار و همسايه را در آن جا مى بيند.
ـ چـون آيـه ((اى كـسانى كه ايمان آورده ايد! خود و خانواده خود را از آتش نگه داريد)) نازل شد, مردم گفتند: يا رسول اللّه ! چگونه خود و خانواده مان را حفظ كنيم ؟
فرمود: عمل خير انجام دهيد و آن رابه خانواده خود نيز يادآورى كنيد و بر پايه فرمانبردارى از خدا پرورششان دهيد.
ـ امام على عليه السلام ـ نيز در تفسير همين آيه ـ : به خود و خانواده خود خوبى بياموزيد و آنان را تربيت كنيد.
ـ امـام الرضا عليه السلام به كودك دستور بده كه با دست خودش گر چه به اندازه تكه نانى يا يك مشت از چيزى صدقه بدهد, زيراهر چيزى كه در راه خدا داده شود اگر با نيت پاك صورت گيرد هر چند كم باشد بسيار زياد است .
یا صاحب الزمان علیه السلام