پاسخ به:آيات و روايات پيرامون {ادب }
چهارشنبه 11 دی 1392 8:45 AM
ـ امام على عليه السلام براى تربيت كردن خودهمين بس كه از آنچه در ديگران نمى پسندى دورى كنى .
ـ شـعـبـى : امـير مؤمنان بالبديهه نه جمله فرمود كه چشمهاى بلاغت را كور كردند و گوهرهاى حكمت را يتيم و دست مردمان راهمگى از دست يافتن به حتى يكى از آنها كوتاه سه جمله از آن نه جمله درباره راز و نياز با خداست , سه جمله درباره حكمت و سه ديگر درباره ادب .
اما آن جمله ها كه در راز و نياز با خداست , فرمود: الهى ! مرا ارجمندى همين بس كه بنده تو باشم و مـرا هـمين افتخار بس كه پروردگار من باشى , تو چنانى كه من دوست دارم , پس مرا چنان دار كه تو دوست دارى .
و آن سـه جـمله كه درباره حكمت است , فرمود: ارزش هر انسان به كار نيكى است كه مى كند, هر كه ارزش خود را فهميد نابودنشد و آدمى در زير زبان خود پنهان است .
و آن سـه جمله كه درباره ادب است , فرمود: هر كه را ممنون خود كنى بر او فرمانروا شوى , به هر كه نياز پيدا كنى اسيرش خواهى شد, از هر كه بى نيازى جويى همتاى او خواهى شد.
ـ امام على عليه السلام از ادب آدمى است كه آنچه را حتما بايد انجام دهد ترك نگويد.
ـ امـام صـادق عـليه السلام پدرم با سه چيز مرا تربيت كرد به من فرمود: پسرم ! هر كه با دوست بد هـمـنـشـينى كند سالم نمى ماند و هركه گفتار خود را مهار نكند پشيمان مى گردد و هر كه به جاهاى بد در آيد آماج تهمت و بدگمانى شود.
ـ امـام عـلـى عليه السلام در ادب بنده همين بس كه در نعمتها و نيازهايش كسى جز پروردگار خود را شريك نسازد.
ـ امـام صادق عليه السلام بهترين ميراث پدران براى فرزندان ادب است نه مال و ثروت , زيرا ثروت از ميان مى رود و ادب مى پايد مسعده مى گويد: مقصود آن حضرت از ادب دانش است .
یا صاحب الزمان علیه السلام