پاسخ به:آيات و روايات پيرامون {دوستي و برادري }
سه شنبه 10 دی 1392 11:19 PM
ـ پيامبر خدا صلى اللّه عليه و آله هرگاه يكى از شما رفيق يا برادر خود را دوست داشته باشد, آن را به او اظهار كند.
ـ امام صادق عليه السلام هرگاه كسى را دوست داشتى به او بگو.
ـ ابـو جعفر (امام باقر عليه السلام ) و ابو عبداللّه (امام صادق عليه السلام ) در مسجد نشسته بودند, مـردى از آن جـا گذشت يكى ازمجلسيان ابو جعفرعليه السلام عرض كرد: به خدا, من اين مرد را دوست دارم ابو جعفرعليه السلام فرمود: پس , به او اظهار كن , زيرااظهار محبت دوستى را پايدارتر و انس و الفت را بيشتر مى كند.
دوست داشتن برادر (دينى ) نشانه آن است كه او نيز برادرش را دوست دارد.
ـ امام على عليه السلام دوستيها و محبتها را از دلهابپرسيد كه دلها گواهانى رشوه ناپذيرند.
ـ صـالـح بـن حـكـم : شـنـيـدم كـه مردى از ابا عبداللّه عليه السلام (امام صادق ) مى پرسد: كسى مـى گـويـد: من تو را دوست دارم , چگونه بدانم كه (واقعا) دوستم دارد؟
فرمود: دلت را بيازماى , اگر تو او را دوست داشتى او نيز تو را دوست دارد.
ـ عبيداللّه بن اسحاق مدائنى : به ابوالحسن موسى بن جعفر عليه السلام عرض كردم : مردى از توده مـردم مـرا مـى بـيـند و به خدا سوگندمى خورد كه مرا دوست دارد, آيا مى توانم به خدا سوگند بـخورم كه او راست مى گويد؟
فرمود: دلت را بيازماى , اگر تو او را دوست داشتى سوگند بخور والا نه .
ـ امـام صادق عليه السلام به دلت بنگر, اگر دوستت را ناخوش داشت , بدان كه يكى از شما دو نفر كارى كرده است .
ـ امـام هـادى عـلـيه السلام از كسى كه آزرده اش كرده اى صفا و يكرنگى مجوى و از كسى كه تير بـدگـمانيت را به او نشانه رفته اى خيرخواهى و صداقت مطلب , زيرا دل ديگران با تو همچون دل توست با ديگران .
ـ امام باقر عليه السلام به محبت قلبى برادرت نسبت به خودت با محبتى كه در قلبت نسبت به او دارى پى ببر.
یا صاحب الزمان علیه السلام