حقيقات جديد نشان ميدهد نوزاداني كه مادران آنها در دوران بارداري به اندازه كافي از موادغذائي مختلف استفاده نميكردند، در دوران بزرگسالي به مشكل انسداد عروق مبتلا ميشوند.
تحقيقات و مطالعات انجام شده بر روي 200 كودك نشان ميدهد، تغذيه مادران در دوران بارداري تأثير مستقيم بر روي عروق كودكان دارد.براساس اين گزارش بيماري انسداد عروق و تصلب شريان از عوامل ابتلاء به بيماريهاي قلبي و حتي ايست قلبي محسوب ميشوند.
گروه تحقيقات دانشگاه ”ساتمپتون“ گفت: اگر چه نتايج اين تحقيقات ارتباط تغذيه دوران بارداري مادران و بيماري عروقي كودكان را اثبات كرده است اما دلايل و جزئيات آن هنوز مشخص نيست و براي رسيدن به نتايج دقيقتر اين پژوهش نياز به مطالعات بيشتري دارد.
دكتر ”كاتارين گاله“ يكي از پژوهشگران اين طرح ميگويد" انرژيهائي كه به مادر در دوران بارداري ميرسد، ميتواند بر روي كلسترول خون نوزادان نيز تأثير داشته باشد.محققان در اين مطالعات با استفاده از اسكن فراصوت، ضخامت لايههاي رگ بيش از 200كودك نه ساله را اندازهگيري كردند. اين در حالي بود كه در دوران بارداري مادران اين كودكان، تغذيه مادران آنها نيز مورد بررسي قرار گرفته شده بود.
براساس اين تحقيقات مادران در دوران بارداري بايد در حدود دو هزار و پانصد كالري بهطور روزانه مصرف كنند. البته بايد گفت كه ضخامت لايههاي عروق علاوه بر تغذيه مادران در دوران بارداري به عوامل ديگري از جمله مصرف سيگار، انجام ورزشهاي مختلف و بيمار بودن در دوران بارداري بستگي دارد.
همچنين اين تحقيقات نشان ميدهد كودكاني كه چاق هستند، فشار خون بالا دارند و كودكاني كه در طول روز ورزش نميكنند هم دچار بيماري انسداد عروق ميشوند.سرپرست اين تحقيقات گفت: اين اولين تحقيقي است كه بهطور مستقيم ارتباط و تأثير رژيم غذائي مادران در دوران بارداري بر روي عروق كودكان آنها را مورد مطالعه قرار ميدهد اما جزئيات بيشتر آن نياز به مطالعات و پژوهشهاي بيشتري دارد.
گروه تحقیقات نی نی سایت