0

وبلاگ و ویژگی های آن

 
maryamjoon
maryamjoon
کاربر طلایی2
تاریخ عضویت : شهریور 1391 
تعداد پست ها : 1178
محل سکونت : تهران

پاسخ به:وبلاگ و ویژگی های آن
سه شنبه 3 دی 1392  9:06 AM

آشنایی با ویژگی های یک وبلاگ خوب


آشنایی با ویژگی های یک وبلاگ خوبوبلاگها به عنوان یكی از ابزارهای اطلاع رسانی محسوب می شوند درواقع وبلاگ سیستم ثبت روزانه وقایع برای اعضای جامعه مجازی تعریف می شود. امروزه در هر ثانیه چندین هزار وبلاك روی اینترنت ایجاد می شود ویكی از مهمترین مسایلی كه باید به آن توجه داشت دانستن ویژگیهای بك وبلاگ خوب است یكی از مزیت هایی كه در بسیاری از ابزارها و برنامه های ساخت وبلاگ در نظر گرفته شده است فراهم كردن امكان ایجاد قالب جدید و یا تغییر قالب وبلاگ است. قالب ها شكل، مكان، رنگ و نحوه نمایش مطالب و یا دیگر عناصر وبلاگ را در صفحات وبلاگ تعیین می كنند. آنها كمك می كنند كه كاربران این ابزارها و نویسندگان وبلاگ بدون درگیری با مسائل و مشكلات برنامه نویسی امكان اعمال سلیقه خود را در نحوه نمایش وبلاگ خود داشته باشند. از نظر فنی قالب ها از كدهای TMLH كه تعیین كننده شكل و رنگ صفحات وبلاگ است و همچنین كدها و تگ های به خصوصی كه مكان و شیوه تكرار عناصر وبلاگ را تعیین می كند تشكیل شده است و معمولا هر ابزار ساخت وبلاگ (مانند بلاگفا، بلاگر و یا TM) از تگ ها و كدهای مخصوص خود استفاده می كند. تگ های موجود در قالب وبلاگ ها جدا از آنكه در كدام ابزار مورد استفاده قرار می گیرند برای دو هدف در نظر گرفته شده است.
تعدادی از تگ ها تعیین كننده مكان عناصر غیرتكراری وبلاگ هستند مانند عنوان وبلاگ، توضیحات ای میل و یا آدرس صفحات آرشیو و تعدادی دیگر تعیین كننده نحوه نمایش عناصر تكرار شده در وبلاگ هستند (مانند متن تاریخ و یا نویسنده مطالبی كه پست می شوند) هر فردی می تواند با كمی حوصله و یا كمك از برنامه هایی مانند فرانت پیچ قالبی مناسب و دلخواه برای وبلاگ خود ایجاد كند و یا حتی قالبی را كه طراحی كرده در اختیار دیگران نیز قرار دهد و البته آشنایی با كدهای TMLH و یا برنامه های طراحی صفحات TMLH مانند فرانت پیچ كمك بزرگی در این زمینه خواهد بود. در این ستون به برخی از نكات اشاره خواهد شد. بایستی به یاد داشته باشیم مهمترین عنصر یك وبلاگ مطالب و یادداشت های نویسندگان است و در طراحی قالب هدف آن است كه مطالب در واضح ترین و مناسب ترین شكل و با سرعت برای خوانندگان قابل دسترس باشد.
● تصویر كمتر، وبلاگ بهتر
اكثر وبلاگ ها توسط سرویس های رایگان وبلاگ ایجاد می شوند و معمولا این سایت ها فضایی را برای قرار دادن تصویر در اختیار كاربران قرار نمی دهند از این رو برای نمایش تصاویر نیاز به قرار گرفتن آنها در سایتی دیگر است كه این باعث افزایش درخواست ها و كندی نمایش كامل وبلاگ خواهد بود. خوانندگان وبلاگ ها معمولا در هر روز تعداد زیادی وبلاگ را می خوانند و انتظار دارند وبلاگ به سرعت برای آنها به نمایش درآید. در این میان بایستی اشكالاتی كه ممكن است برای سایت نگهدارنده تصاویر پیش آید را در نظر گرفت پس توصیه می شود قالب را به گونه ای طراحی و یا انتخاب كنید كه كمترین نیاز را به تصاویر داشته باشد.
● جداول كمتر، سرعت بیشتر
جداول از متداول ترین عناصر به كار گرفته شده در صفحات TMLH هستند. آنها یكی از مهمترین تگ های TMLH برای فرمت بندی و شكل دهی صفحات به شمار می روند. برای مثال اگر بخواهید صفحه خود را به چند بخش تقسیم كنید یا برای ایجاد نوار رنگی كه در گوشه صفحه به كارگیری تگ های جدول می تواند شما را به هدف نزدیك كند. اما جداول معایبی دارند؛اول اینكه پردازش این كد و محتویات آن برای مرورگر وقت بیشتری می گیرد و مهمتر اینكه اكثر مرورگرها تا دانلود كامل تمام متن ها و دیگر دستورات TMLH موجود در یك جدول صبر می كنند و سپس آن را نمایش می دهند. برای مثال اگر شما صفحه وبلاگ خود را با جدول تقسیم بندی كرده اید و تمام مطالب ماه جاری را در سلول های این جدول نوشته اید و یا حتی در جداولی در زیرمجموعه این جدول نوشته اید خواننده بایستی تا دانلود كامل تمامی مطالب ماه جاری صبر كند و البته گزینه بهتری نیز وجود دارد و آنكه در هنگامی كه جدیدترین یادداشت نمایش داده شده است و خواننده مشغول خواندن آن است دیگر مطالب نیز به ترتیب دانلود و نمایش داده شوند. امروزه طراحان وب برای رسیدن به این مقصود به جای تگ ableT از تگ های IVD و یا PANS استفاده می كنند. این تگ ها اگرچه عملكردی دقیقا مانند جداول ندارند اما برای رفع بسیاری از نیازها مانند نوار رنگی در كنار مطالب وبلاگ و رنگی كردن و یا تعیین مكان یك محدوده كارآمدتر و سریع تر از تگ های ableT هستند. (برای مثال اگر مایلید مطالب هر پست در پس زمینه ای با رنگ متفاوت نمایش داده شوند تگ IVD همراه با TYLES نظر شما را تامین می كنند. )
● اكتیو ایكس و جاوا اپلت ممنوع
دیگر حتی سایت های اینترنتی نیز در استفاده از اكتیو ایكس ها و جاوا اپلت ها محتاط هستند. نمونه ای از اكتیو ایكس ها كنترل Media Player و یا حتی Real Audio هستند كه امكان پخش موسیقی و كنترل آن توسط ویزیتور را در صفحه فراهم می كنند. دامنه استفاده از جاوا اپلت ها بیشتر است ولی ایجاد افكت های تصویری و چت از رایج ترین كاربردهای آنها هستند. اكتیو ایكس ها جز در سیستم عامل ویندوز در سیستم عامل های دیگر پشتیبانی نمی شوند و همچنین در برخی موارد نمایش آنها با پیام ها، هشدار و یا حتی خطا برای ویزیتور همراه است كه ممكن است او را از خواندن وبلاگ شما منصرف كند. جاوا اپلت ها اگرچه مشكلات كمتری دارند اما مثلا در ویندوز PX بدون سرویس پك نمایش داده نمی شوند. پس عاقلانه است كه استفاده از آنها را در وبلاگ خود ممنوع اعلام كنید.
● موسیقی جذاب، ولی آزاردهنده
گوش كردن یك موسیقی هنگام خواندن یك وبلاگ می تواند جذاب باشد. اما آیا خوانندگان هم با شما در انتخاب موسیقی هم سلیقه هستند؟ آیا فكر كاربرانی كه مثلا هنگام خواندن وبلاگ شما رادیو و یا موسیقی دیگری گوش می دهند را نیز كردید؟ آیا حدس می زنید اگر خواننده وبلاگ شما یك وبلاگ دیگر را كه در آن نیز موسیقی به كار رفته باز كرده باشد چه حسی خواهد داشت؟ پس به شرایط و سلیقه خوانندگان تان نیز توجه كنید یا حداقل به آنها رحم كنید. شما می توانید موسیقی مورد علاقه خود را به صورت لینك به فایل آن (و نه گذاردن مدیاپلیر در صفحه) به خوانندگان وبلاگ پیشنهاد كنید.

تشکرات از این پست
rasekhoon_weblog hossein201273
دسترسی سریع به انجمن ها