آش دوغ کرمانشاه
جمعه 29 آذر 1392 11:46 AM
مواد لازم
• نصف پیمانه برنج
• نصف پیمانه لپه
• 1 پیمانه گوشت چرخ شده
• یک عدد پیاز کوچک رنده شده
• یک قاشق غذاخوری آرد
• 2 تا 3 پیمانه سبزی آش
• 2 لیتر دوغ بی نمک، غلیظ و بی گاز
• زردچوبه و نمک و فلفل به میزان لازم
• سیر داغ، پیاز داغ و نعنا داغ
طرز تهیه
1. لپه و برنج را جداگانه بپزید.
2. دوغ را در قابلمه بریزید و روی حرارت ملایم گرم کنید. باید دوغ را مدام هم بزنید تا به اصطلاح نبُرد. پس از جوش آمدن، شعله را کم کنید تا به حالت نیمجوش دوغ غلیظ شود.
3. بعد لپه و برنج پخته شده را به دوغ اضافه کنید. پس از این که آش کمی غلیظ شد، سبزی آش، نمک و فلفل را اضافه کنید.
4. در یک کاسه متوسط، پیاز کوچک رنده شده را به همراه نمک، فلفل سیاه و زردچوبه به گوشت چرخکرده اضافه کنید و خوب ورز دهید.
5. در یک تابه متوسط، پیاز داغ درست کنید، زردچوبه بزنید و سپس یک پیمانه آب اضافه کنید و بگذارید بجوشد. گوشت ها را قلقلی کنید و درون آب در حال جوش بریزید تا پخته شوند.
6. آش را در ظرف مناسب بکشید و روی آن را با گوشت قلقلی، سیر داغ، پیاز داغ و کمی نعنا داغ تزئین و سرو کنید.
گفتم که خدا مرا مرادی بفرست ، طوفان زده ام راه نجاتی بفرست ، فرمود که با زمزمه ی یا مهدی ، نذر گل نرگس صلواتی بفرست