0

بورس چیست؟ سازوکارش چگونه است؟

nikbakht88
nikbakht88
کاربر طلایی1
تعداد پست ها : 5887

پاسخ به:بورس چیست؟ سازوکارش چگونه است؟
شنبه 30 آذر 1392  3:00 PM

راسخونی گرامی چطور اثبات می کنید که خرید و فروش سهام ربا است؟ چطور اثبات می کنید هر فردی پول در بانک سپرده گذاری می کند، ربا خوار است؟ مگر طبق قوانین اسلامی و عقود اسلامی این کار صورت نمی گیرد؟ در بورس سرمایه از آن سرمایه دار و کار از شرکت های سهامی. کجای قرآن کریم نوشته شما سرمایتون را مجانی در اختیار دیگران قرار دهید تا کار کنند و فقط اصل سرمایتون را برگدونند. بله قرض خوبه اما حتی همین قرض اگر صرف امور اقتصادی شود و بازدهی داشته باشد، به قرض دهنده سود تعلق می گیرد که ربا نیست. اما اگر فرضا برای خرید کالای مصرفی، قرضی داده شود چون سودی و منفعتی در پی ندارد، نباید قرض دهنده درخواست مازاد داشته باشد و برای آن اجر معنوی والایی گذاشته شده است که همین کار خیر هم تاکید شده با مشورت و با سند و شهود باشد که سرمایه سرمایه دار از بین نرود. بلندترین آیه قرآن به همین موضوع مربوط است. 

قوانین ایرادی ندارند، اما فرهنگ صحیح استفاده از آن گاهی ایراد دارد و برای عموم جا نیفتاده. مثلا بنده وام خودرو می گیرم اما در امر دیگری هزینه می کنم. هر چند اقساطم را سر موعد پرداخت می کنم اما این کار خلاف شرع است. از این دست کارها بسیار صورت می گیرد. اشکال از قوانین و قواعد نیست اشکال از ندانستنها و یا نخواستن دانستن (سوء استفاده) هاست. کار طبق عقود اسلامی صورت بگیرد، هیچ ایرادی ندارد و تکلیفی برگردن نیست.  البته اگر شما به هر نحوی برایتان اثبات شده است که بانک و بورس ربا هستند، نباید هرگز از آنها استفاده کنید اما اگر بنده می دانم مشکلی ندارد و با تحقیق به این نتیجه رسیده ام، منعی برای استفاده ندارم.

موفق باشید.

تشکرات از این پست
دسترسی سریع به انجمن ها