0

مبحث29صالحین:کرامت نفس

omiddeymi1368
omiddeymi1368
کاربر طلایی1
تعداد پست ها : 6610

پاسخ به:مبحث29صالحین:کرامت نفس
سه شنبه 26 آذر 1392  10:56 PM

معنای کرامت نفس

در اخلاق یه سری چیزها به عنوان نگاه ، حقیقت آدم و وجود آدم رو شکل میده ،مثل “کرامت نفس” ، تعریف کرامت نفس واقعاً چیز سختیست ؛ اینکه می گیم آدم کرامت نفس داشته باشه یعنی چه ؟قصه سنگینه ! فهم این “کرامت نفس” که واقعاً در وجود آدم ها، وقتی پیدایش می کنید، اون آدم ها انسانهای زبون ، حقیر و کوچکی باقی خواهند ماند ، بسیار سخت است .

“کرامت نفس” یک امر کاملاً وجدانیست. یعنی شما اگه مروری به حقیقت وجودتون داشته باشید متوجه خواهید شد که، ظاهر آدم کرامت نفس رو می فهمه. ولی در اینکه حالا باید باهاش چیکار کنم یا چه جور تعریفش کنم می مونه .

“کرامت نفس” اون چیزیه که وقتی درون انسان، پیداش می شه فرقی نمی کنه مسلمان باشی، مسیحی یا یهودی ، اون شانیت رو در وجود انسان به وجود میاره ….

لذا دوستان بزرگوار من اگر یک مسیحی که دارای کرامت نفسه ، مسلمان شد به سرعت از مسلمانها جلو میزند . ولی ما خودمون رو باور نکردیم ؛ ما توی کرامت نفس کم آوردیم . جوان ما باور نمی کنه در زمینه های معنوی میشه به خدا رسید ؛ فکر می کنه یه اتفاقاتی است که او هرگز نمی تونه از اون مسیر بهشون برسه …این تفکر غلط و صد درصد اشتباه رو تو ذهنِ جوانهای های پاکیزه ی ما انداختن .

اینها به جای اینکه وقتشون رو صرف خدا و پیغمبر(ص) و اهل بیت(علیهم السلام) و ارتباط مستقیم با خدا و لذت بردن از تنهایی با خدا بکنن، وقت وهزینه صرف می کنن پای سریالی مثل لاست ، وقت ِ عزیز جوانی که می تونه راحت به خدا برسه !

اونهایی که توی مسیر کمالات معنوی حرکت کردن و به مقاماتی رسیدن ،- البته خودشون می گن به هیچی نرسیدیم- ولی کسی که از بیرون می گه این آقا به کمالاتی رسیده ، باورش نمی شه که رسیدن به کمالات کار سختی نیست و میشه راحت تا به خدا رسید .

یه کسی تو نوزده سالگی اَنیس خدا می شه …یه کسی هم چهل سال عمر میکنه و در بحث کمالات معنوی هِر و از بِر تشخیص نمی ده ….! این فاجعه است !!

زلزله ی ۹ ریشتری ژاپن فاجعه نیست ، این فاجعه است که جوان مومن سنش برسه به چهل، هنوز یه ذره از توحید لذت نبرده ، همه ی اینها برمیگرده به کرامت نفس….کرامت نفس ما پایینه …

کرامت نفس یهنی چه ؟ اینکه آدم به نفسش به عنوان یک شی به شدت با ارزش نگاه کنه …شدیداً با ارزش! می گن این آقا کرامت نفس داره .خیلی قابلیت داره این نفس….

برگرفته از سلسله مباحث کرامت نفس

“شیخ عظیم ابوالقاسمی پور”

واسه كسي خاك گلدون باش،
كه اگه به آسمون رسيد،
بدونه ريشه‌اش كجاست ...

تشکرات از این پست
farshon
دسترسی سریع به انجمن ها