0

مبحث29صالحین:کرامت نفس

mina_k_h
mina_k_h
کاربر طلایی1
تعداد پست ها : 12298

پاسخ به:مبحث29صالحین:کرامت نفس
دوشنبه 25 آذر 1392  9:02 AM

آثار كرامت‏

1 - آزاد شدن از دنيا: دنيا در چشم انسان با كرامت، كوچك و حقير است، پس به آن دل نمى‏بندد. امام باقر (ع) مى‏فرمايد: «فمن كرمت عليه نفسه صغرت الدنيا فى عينه و من هانت عليه نفسه كبرت الدنيا فى عينه؛ هر كس از كرامت نفس برخوردار باشد، دنيا در چشمش كوچك است و هر كس نفسش خوار باشد، دنيا در نزدش بزرگ است.»
2 - ذلت ناپذيرى: امام على (ع) عزت و سربلندى را در گرو كرامت نفس مى‏داند و مى‏فرمايد: «من شرفت نفسه نزهها عن ذلة المطالب؛آنان كه شرافت نفسانى دارند، خود را از خواهش‏هاى پست و تمايلات ذليلانه پاك مى‏دارند و به امور ذلت بخش تن نمى‏دهند.»
3 - تسلط بر شهوت: افراد با كرامت، بر اداره خويش توانا هستند و تمايلات نفسانى خود را كنترل مى‏كنند. امام على (ع) مى‏فرمايد: «من كرمت عليه نفسه هانت عليه شهوته؛كسى كه براى خود احترام قائل باشد شهوت در نظرش پست و كوچك است.»
4 - تنظيم روابط اجتماعى: اجتماع انسانى احتياج به نظامى دارد كه با اتكاى بر آن، روابط انسان‏ها حفظ شود. يكى از نظام‏هايى كه مى‏تواند روابط انسان‏ها را تنظيم كند، پرورش كرامت در افراد اجتماع است. كسى كه براى خود كرامتى قائل است، دست‏كم براى حفظ كرامت خويش، كرامت ديگران را نيز پاس خواهد داشت و از اين راه، عداوت و كينه‏توزى و اختلاف و جدايى از نظام اسلامى رخت بر خواهد بست. امام على (ع) مى‏فرمايد: «من كرمت نفسه قلّ شقاقه و خلافه؛ كسى كه خود را گرامى مى‏داشت، عداوت و مخالفت او كم باشد.»

غصه هایت را با «ق» بنویس

تا همچون قصه فراموش شوند...

تشکرات از این پست
zahra7720 omiddeymi1368 yarabyarabyarab farshon
دسترسی سریع به انجمن ها