بیش از یکهزار اندیشمند در پژوهشکده مجازی عفاف فعالیت دارند
دوشنبه 18 آذر 1392 8:13 PM
«مینو اصلانی» افزود: این پژوهشکده از سال ۸۹ رسما شروع به کار کرد تا صاحبنظران و اندیشمندان فعال در حوزه عفاف و حجاب را در فضای مجازی به صورت یک شبکه شناسایی مرتبط با یکدیگر قرار دهد.
وی با بیان اینکه یکی از اهداف راه اندازی این مرکز، تولید مفاهیم جدید عفاف و حجاب و تبیین جایگاه آن در جامعه است، ادامه داد: تقویت حضور معنوی در فضای مجازی از دیگر اهداف پژوهشکده است و اکنون ۱۵۳۰ اندیشمند با حضور در تالارهای تخصصی در حوزه حجاب و عفاف با یکدیگر به بحث و گفت وگو می پردازند.
رییس بسیج زنان کشور با بیان آنکه در فضای مجازی هفت گروه تخصصی فعالیت دارند، حوزه های کودک ، نوجوان، جوان، میانسال، ازدواج، آموزش و پژوهش و رصد و سایبر را از جمله این بخش ها عنوان و اضافه کرد: برای دسترسی به یک بانک اطلاعاتی جامع و مفید تلاش کردیم با کمک صاحبنظران، موضوعات مختلف برای تمام سنین در فضای مجازی به بحث و تبادل نظر گذاشته شود.
به گفته وی، صاحبنظران پس از دریافت نقطه نظرات و نتیجه گیری درباره بحث های تخصصی می توانند این تجربیات را به مخاطبان عام در جامعه منتقل کنند.
اصلانی تحقق سایبری کرسی های آزاداندیشی و نظریه پردازی مورد تاکید رهبر معظم انقلاب را از دیگر اهداف این پژوهشکده برشمرد و ادامه داد: پاسخگویی به شبهات و سئوالات مخاطبان در زمینه حجاب و عفاف در تالارهای گفت وگو از دیگر رسالت های این مرکز است.
وی با بیان آنکه سرعت بخشی به سیر علم از دیگر اهداف راه اندازی پژوهشکده مجازی است، افزود: تجمیع اطلاعات و دستیابی به کتابخانه مجازی شامل کتاب، اخبار، مقالات و پایان نامه ها از دیگر امکانات فضای مجازی است که می تواند کمک فراوانی به نخبگان و تصمیم گیران در این عرصه کند.
به گفته رییس بسیج زنان کشور، از آنجا که حجاب و عفاف زیرساخت هر خانواده است، تبیین و تشریح سبک زندگی و نقش حجاب در خانواده در این فضا نیز مورد توجه صاحبنظران قرار گرفته است.
اصلانی با بیان آنکه موضوع حیازدایی در شبکه های ماهوراه ای توسط اندیشمندان رصد و مورد تحلیل و تفسیر قرار می گیرد، خاطرنشان کرد : راهکارهایی برای مقابله با عملکرد این شبکه ها به کاربران ارائه و بطور جدی و مستمر با آنها بحث می شود.
رییس بسیج زنان کشور یادآور شد: تاکنون ۲۵۰ تالار با موضوعات مهم کلیدی در حوزه عفاف و حجاب تشکیل شده و بطور میانگین ۵۰۰ نفر در هر تالار شرکت دارند.
** برگزاری رزمایش های سایبری مرتبط با عفاف
اصلانی از برگزاری رزمایش های سایبری حامیان عفاف و حجاب، مادران باعفت و سایبری مادران جنگ نرم در پژوهشکده عفاف خبر داد و گفت: همه کاربران که عضو بسیج هستند، می توانند با گرفتن یک پسورد وارد تالارهای گفت و گو و از امکانات آن بهره مند شوند.
وی با تاکید بر اینکه تولیدات این پژوهشکده در اختیار سیاستگذاران قرار می گیرد، اضافه کرد: بعنوان مثال حدود یکصد بازی رایانه ای که لطمات فراوانی در حوزه حیا به خانواده ها وارد می کند توسط پژوهشکده یادشده مورد تحلیل قرار گرفته و نتایج آن به مرکز پژوهشهای مجلس، کانون فکری کودک و نوجوان و مرکز دیجیتال وزارت ارشاد ارسال شده است.
اصلانی با اشاره به اینکه خروجی های این پژوهشکده در اختیار تصمیم گیران قرار می گیرد، افزود: بسترسازی مناسب در راستای اسلامی شدن علوم انسانی از دیگر اهداف مهم این پژوهشکده است.
وی درباره رسالت ویژه پژوهشکده با تمرکز بر نام مجموعه، ادامه داد: عنوان ˈعفافˈ روی مرکز نهاده شد زیرا جامع ترین نام در این حوزه بوده و ما معتقدیم وجه افتراق ما از یک جامعه غیراسلامی و حکومت غیردینی، سبک زندگی افراد است.
وی اضافه کرد: به دلیل علاقمندی مخاطبان به موضوعات این پژوهشکده، امکان دسترسی عموم به بولتن های پژوهشی و شرکت در تالارها از طریق سایت مجموعه که از تمام موتور های جستجو با عنوان ˈپژوهشکده مجازی عفافˈ قابل دسترسی است، امکان پذیر است.
باید گذشتن از دنیا به آسانی
باید مهیا شد از بهر قربانی